Tap Dance performance με κλακέτες και μουσική

Το δραστήριο Theatre of the No διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στον ρυθμό του σώματος, την εκφραστική δύναμη των κλακετών και τη σύγχρονη μουσικοχορευτική δημιουργία με επίκεντρο το tap dance και το body music.

Tap Dance Nights

Ένα διπλό μουσικοχορευτικό project έχει τραβήξει και την προσοχή μας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου στο Theatre of the No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας. Πρόκειται για την παράσταση "The Soul Stamps I & II" του Thanos Das, χορευτή και μουσικού που ειδικεύεται στο tap dance και το body music. Το tap dancing- ή αλλιώς χορός με κλακέτες- είναι μια μορφή ρυθμικής έκφρασης όπου ο χορευτής, φορώντας παπούτσια με μεταλλικές πλάκες, παράγει μουσικούς ήχους με τα βήματά του, μετατρέποντας την κίνηση σε ζωντανή μουσική. Με ρίζες στην αφροαμερικανική κουλτούρα, επιρροές από τον ιρλανδικό χορό και τη jazz, εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό είδος που ενσωματώνει στοιχεία από τη funk, τη soul και την ηλεκτρονική μουσική.

Tap Dance Nights

Σε αυτό το μουσικοχορευτικό project, το σώμα χρησιμοποιείται ως βασικό μουσικό εργαλείο. Στο πρώτο μέρος, "Soul Stamp I – The Duet”, οι κλακέτες, τα φωνητικά και τα drums του Thanos Das συνδιαλέγονται με την κιθάρα, τα loops και τα εφέ του Δημήτρη Μονν, δημιουργώντας ένα αφηγηματικό τοπίο γεμάτο τραγούδια με αναφορές στην πίστη, τη σωτηρία και την αντοχή, υπό τους jazz-funk και R&B ρύθμους. Στο δεύτερο μέρος, "Soul Stamp II – The Company”, οκτώ καλλιτέχνες ενώνονται σε ένα εκρηκτικό neo-soul σύνολο, όπου οι κλακέτες δεν συνοδεύουν απλώς τη μουσική, αλλά την παράγουν. Η σωματική ηχητική κίνηση αυτοσχεδιάζει, μετατρέπεται σε ρυθμό και συνυπάρχει με ζωντανά όργανα, φωνές και ηλεκτρονικά στοιχεία, σε μια παράσταση με έντονο οπτικοακουστικό χαρακτήρα.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια και η χορογραφία είναι του Thanos Das. Συμμετέχουν επίσης οι Νατάσσα Μάρτιν, Ελίνα Βαφειάδη και Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη στα φωνητικά, τις κλακέτες και το body music, ενώ οι μουσικοί Ορέστης Στιλ (κιθάρα, πλήκτρα, beats), Κώστας Γιώτης (μπάσο), Δημήτρης Μονν (κιθάρα) και ο σαξοφωνίστας Γιάννης Παπαναστασίου συμπληρώνουν τη σύνθεση. Ειδική συμμετοχή και στη δημιουργία των beats έχει ο Claydough από την Καλιφόρνια.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Tap Dance Nights

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο πρότζεκτ με γενικό τίτλο «The Soul Stamps» ανοίγουν ένα δυναμικό διάλογο με τις κλακέτες, την body music και τα αφροαμερικανικά μουσικά και χορευτικά είδη, με την υπογραφή του χορευτή και μουσικού Θάνου Δασκαλόπουλου. Στην παράσταση, η κίνηση μετατρέπεται σε ζωντανή μουσική και το σώμα αναδεικνύεται ως κύριο μουσικό και χορογραφικό μέσο. Στο «The Duet», οι κλακέτες body music, τα φωνητικά και τα ντραμς, αλληλεπιδρούν με την κιθάρα και τα εφέ του Δημήτρη Mon, δημιουργώντας ένα τζαζ - φανκ και R&B αφηγηματικό περιβάλλον γύρω από θέματα πίστης, σωτηρίας και αντοχής. Στο «The Company», πρωταγωνιστεί ένα οκταμελές εκρηκτικό neo-soul σύνολο. Η σωματική ηχητική κίνηση γίνεται beat, αυτοσχεδιάζει και ενσωματώνεται σε αυθεντικές και διασκευασμένες μουσικές με ζωντανά όργανα και ηλεκτρονικά στοιχεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέντε ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Με σύγχρονα ελληνικά έργα, μία επανάληψη, δύο πολυαναμενόμενες ξένες μετακλήσεις και μια σημαντική πολιτική μαρτυρία συνεχίζεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σε Μικρή Επίδαυρο και Πειραιώς 260, την εβδομάδα 10-16 Ιουλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
09/07/2025

Ακρόαση από το θέατρο Αγγέλων Βήμα με προορισμό τη θεατρική Αυστραλία

Ένα θεατρικό αφιέρωμα στη σύγχρονη δραματουργία της Αυστραλίας ετοιμάζει το Αγγέλων Βήμα για τη σεζόν 2025-26.

"Η θάλασσα και ο γέρος": Ο Τάσος Νούσιας στον συγκλονιστικό ρόλο του Σαντιάγο, στην Ηλιούπολη

Ο βραβευμένος Τάσος Νούσιας πρωταγωνιστεί, για 2η χρονιά, στην παράσταση "Η Θάλασσα και ο Γέρος" – μια θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο Γέρος και η Θάλασσα", σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνκσι.

"Στο τσακ!" της Δήμητρας Παπαδοπούλου – Η ξεκαρδιστική κωμωδία επιστρέφει

Η ανατρεπτική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου "Στο τσακ!" επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης και υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων, μέσα από παρεξηγήσεις, σύγχρονες σχέσεις και... εκπλήξεις στο τσακ.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία

Έχοντας ήδη επισκεφτεί κάποια θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, η κατά Τερζόπουλο "Ορέστεια" συνεχίζει να περιοδεύει με τελευταίο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Αποκλειστικό: Ένα θερινό σινεμά γεννιέται στο Επί Κολωνώ

Το Επί Κολωνώ είναι μια κυψέλη πολιτισμού που δεν σταματά να ονειρεύεται και να μοιράζεται ιδέες και εμπειρίες. Φέτος, μετατρέπει την αυλή του σε θερινό σινεμά, προσκαλώντας μας σε βραδιές ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, κάτω απ’ τον πλάτανο.

"Ιφιγένεια / Βορά": Από τον βωμό της Αυλίδας, στη σκηνή της Πειραιώς

"Ήρθα εδώ, να δω τη θάλασσα, να διαλογιστώ, ν’ αλλάξω. Πάντα μπορείς να ξαναρχίζεις…". Με αυτή τη φράση ξεκινά το ταξίδι της Ιφιγένειας, όχι στην Αυλίδα αυτή τη φορά, αλλά στην Πειραιώς 260, μέσα από τον θεατρικό μονόλογο "Ιφιγένεια / Βορά", σε κείμενο της Βίβιαν Στεργίου και σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου.