Κατερίνα Ευαγγελάτου για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: "Ελπίζω να αφήσουμε ένα θετικό και γόνιμο αποτύπωμα στην ιστορία του"

Με ανάρτησή της στα social media η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία, χαιρετίζοντας παράλληλα το κοινό αλλά και τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε.

Κατερίνα Ευαγγελάτου 70 χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Θωμάς Δασκαλάκης©

Φέτος ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία της στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου η καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου, ενώ όπως ανακοίνωσε δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία. Με ανάρτησή της στα social media και συγκεκριμένα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ευχαρίστησε το κοινό αλλά και όλους τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε από κάθε γωνιά της γης, όπως και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Τόνισε βέβαια ότι η ώρα του απολογισμού δεν έχει φτάσει ακόμη με την ευχή για ένα όμορφο φεστιβαλικό καλοκαίρι, με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 προ των πυλών. 

"Στις 31 Αυγούστου 2025 ολοκληρώνεται η δεύτερη θητεία μου στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Ήταν έξι συναρπαστικά χρόνια, γεμάτα αξέχαστες συγκινήσεις, αγωνίες, στιγμές χαράς αλλά και δύσκολων αποφάσεων, κυρίως όμως ήταν χρόνια ουσιαστικών συναντήσεων, με όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για ένα Φεστιβάλ πολυπρισματικό, με καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της γης αλλά και με το πολυπληθές κοινό, που αγκάλιασε το πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες μας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.

Διαβάστε Επίσης

Οι σκηνοθετικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατά το επόμενο διάστημα-ορισμένες εκ των οποίων είναι ήδη γνωστές- δεν μου επιτρέπουν να σκεφτώ το ενδεχόμενο μιας νέας θητείας

Σε αυτή τη φάση νιώθω την ανάγκη να αφοσιωθώ στο Θέατρο με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω ότι οι συνεργάτες μου και εγώ θα καταφέρουμε να αφήσουμε ένα θετικό και γόνιμο αποτύπωμα στην ιστορία του Φεστιβάλ -δεν είναι ακόμα η ώρα του απολογισμού, θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά προς το τέλος της θητείας μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, για την μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο ότι θα σταθώ στο πλευρό της νέας ή του νέου επικεφαλής του Φεστιβάλ, ώστε να εξασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση.

Τώρα αφιερωνόμαστε με πάθος στην υλοποίηση του επετειακού μας προγράμματος, το οποίο με συγκίνηση βλέπουμε να συγκεντρώνει ήδη το ένθερμο ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών. Καλό φεστιβαλικό καλοκαίρι!".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ανοίγει η "Αίθουσα αναμονής" στον ιδιαίτερο χώρο του Σ.Ο.Τ.Α. – Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής

Σε έναν χώρο που κουβαλά τη μνήμη ενός ανδροκρατούμενου επαγγελματικού κλάδου, τέσσερις γυναίκες συναντώνται τυχαία και – μέσα από το χιούμορ, τη συγκίνηση και την αναμέτρηση με τον εαυτό τους – αφηγούνται μια ιστορία αλλαγής και λύτρωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/10/2025

"Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού-Πάρτε μια γεύση από τις πρώτες φωτογραφίες

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προσεγγίζει την ιστορία των "Παιδιών ενός κατώτερου θεού" ο σκηνοθέτης Δημοσθένης Παπαδόπουλος, φωτίζοντας τη σιωπή, τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης στη σκηνή.

"Unborn": 5 λόγοι που θα σε κάνουν να δεις αυτή τη διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης

Η Χριστίνα Κυρίτση για την παράσταση "Unborn", που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Ρεκτιφιέ στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Ιβάν Βιριπάγιεφ στο θέατρο Olvio στις 13 Οκτώβρη

Με αφορμή το ανέβασμα του έργου του, "Οι μεθυσμένοι", ο ανατρεπτικός Ρώσος συγγραφέας Ιβάν Βιριπάγιεφ θα βρεθεί στο Olvio για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συζητήσει με το κοινό.

Πρεμιέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Το έργο του Σάμουελ Μπέκετ, που μας μεταφέρει σε ένα καταφύγιο μετά το τέλος του κόσμου, σηκώνει αυλαία σήμερα στο θέατρο Ιλίσια.

Backstage στη θεατρική "Τελευταία Έξοδο – Ρίτα Χέιγουορθ" του Στίβεν Κινγκ

Συναντήσαμε τους σκηνοθέτες Ορέστη και Δημήτρη Σταυρόπουλο και τους πρωταγωνιστές της πρώτης ελληνικής θεατρικής μεταφοράς του "The Shawshank Redemption", Νίκο Ψαρρά και Δημήτρη Παπανικολάου, στο θέατρο Άνεσις.

Για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους το γήρας είναι θέμα απόφασης

Στο "Πριν ανοίξουμε φτερά", η ζωή, η απώλεια και οι οικογενειακοί δεσμοί ζωντανεύουν στη σκηνή. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μιλά για τα δικά της φτερά, τη συνεργασία με Δημήτρη Καταλειφό και Γιάννη Μπέζο, την τηλεοπτική της παρουσία και για το συναίσθημα που θα… μαγείρευε, αν μπορούσε.