Κατερίνα Ευαγγελάτου για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: "Ελπίζω να αφήσουμε ένα θετικό και γόνιμο αποτύπωμα στην ιστορία του"

Με ανάρτησή της στα social media η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία, χαιρετίζοντας παράλληλα το κοινό αλλά και τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε.

Κατερίνα Ευαγγελάτου 70 χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Θωμάς Δασκαλάκης©

Φέτος ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία της στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου η καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου, ενώ όπως ανακοίνωσε δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία. Με ανάρτησή της στα social media και συγκεκριμένα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ευχαρίστησε το κοινό αλλά και όλους τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε από κάθε γωνιά της γης, όπως και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Τόνισε βέβαια ότι η ώρα του απολογισμού δεν έχει φτάσει ακόμη με την ευχή για ένα όμορφο φεστιβαλικό καλοκαίρι, με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 προ των πυλών. 

"Στις 31 Αυγούστου 2025 ολοκληρώνεται η δεύτερη θητεία μου στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Ήταν έξι συναρπαστικά χρόνια, γεμάτα αξέχαστες συγκινήσεις, αγωνίες, στιγμές χαράς αλλά και δύσκολων αποφάσεων, κυρίως όμως ήταν χρόνια ουσιαστικών συναντήσεων, με όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για ένα Φεστιβάλ πολυπρισματικό, με καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της γης αλλά και με το πολυπληθές κοινό, που αγκάλιασε το πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες μας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.

Διαβάστε Επίσης

Οι σκηνοθετικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατά το επόμενο διάστημα-ορισμένες εκ των οποίων είναι ήδη γνωστές- δεν μου επιτρέπουν να σκεφτώ το ενδεχόμενο μιας νέας θητείας

Σε αυτή τη φάση νιώθω την ανάγκη να αφοσιωθώ στο Θέατρο με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω ότι οι συνεργάτες μου και εγώ θα καταφέρουμε να αφήσουμε ένα θετικό και γόνιμο αποτύπωμα στην ιστορία του Φεστιβάλ -δεν είναι ακόμα η ώρα του απολογισμού, θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά προς το τέλος της θητείας μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, για την μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο ότι θα σταθώ στο πλευρό της νέας ή του νέου επικεφαλής του Φεστιβάλ, ώστε να εξασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση.

Τώρα αφιερωνόμαστε με πάθος στην υλοποίηση του επετειακού μας προγράμματος, το οποίο με συγκίνηση βλέπουμε να συγκεντρώνει ήδη το ένθερμο ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών. Καλό φεστιβαλικό καλοκαίρι!".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2026": Το πρόγραμμα της 4ης εβδομάδας (20 – 26 Ιουλίου)

Ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζεται δυναμικά με δέκα πρωτότυπες παραγωγές σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους, φρούρια και μουσεία σε όλη τη χώρα. Ανακαλύψτε το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων και εξασφαλίστε εγκαίρως το δελτίο εισόδου σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/07/2026

Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026: Η τέχνη επιστρέφει στο νησί της Οδύσσειας

Από τις 18 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης επιστρέφει δυναμικά. Μια εννεαήμερη γιορτή σύγχρονου πολιτισμού με παραστάσεις, εργαστήρια, διαγωνιστικά ντουέτα και τιμητικές βραβεύσεις, μετατρέπει το νησί σε ζωντανή σκηνή δημιουργίας.

"Αλκηστις" από το Εθνικό Θέατρο: Φωτογραφίες παράστασης και σταθμοί περιοδείας

Ένα διήμερο γεμάτο συγκίνηση και θερμό χειροκρότημα σφράγισε την πρεμιέρα της Άλκηστης του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Η καθηλωτική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου ετοιμάζεται τώρα για τη μεγάλη της περιοδεία!

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας (20-24/07)

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις εντός και εκτός Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που σηκώνουν αυλαία από 20 έως 24 Ιουλίου και ξεχωρίζουν.

Γιάννης Τσουμαράκης: "Ο Ίωνας του Μοσχόπουλου είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην αλήθεια και το είδωλό της"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Τσουμαράκης μιλάει για τον "Ίωνα", μια παραγωγή του ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, το ταξίδι στην Επίδαυρο, τη μοναδική μέθοδο του σκηνοθέτη, το υπαρξιακό ταξίδι της αναζήτησης ταυτότητας, την ανάγκη αποκέντρωσης της τέχνης και εξηγεί γιατί η γενιά του δημιουργεί κόντρα στις δυσκολίες.

13 έργα, 4 σκηνές: Η νέα σεζόν της Happy Productions

Ο θεατρικός χειμώνας μάς θέλει ετοιμοπόλεμους θεατρικά και η Happy Productions είναι εδώ. Με 13 σπουδαίες παραγωγές σε τέσσερις σκηνές, η νέα σεζόν 2026-2027 υπόσχεται ένα θεατρικό ταξίδι με εκπλήξεις.

Πότε επιστρέφει στην Αττική ο "Κατά φαντασίαν ασθενής" με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Πότε παίζεται στην Αθήνα η παράσταση "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που υπογράφουν Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου;