
Η Αθηνά Αλεξοπούλου, ο Παναγιώτης Γαβρέλας, η Ηλέκτρα Γεννατά, ο Νικόλας Δροσόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κάππας, η Χρύσα Κοτταράκου, ο Γρηγόρης Μπαλλάς, ο Νικόλας Παπαδομιχελάκης, η Μαρία Προϊστάκη, η Αθηνά Σακαλή και ο Θανάσης Χαλκιάς αποτελούν την ομάδα που μεταφέρει μια συγκλονιστική ιστορία στη σκηνή του Άνεσις, για 3η χρονιά! Το έργο της Βαλέριας Δημητριάδου, "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον" είναι εμπνευσμένο από πραγματικές ιστορίες θυμάτων και βασισμένο σε στατιστικές έρευνες, πραγματεύεται ένα τραγικά επίκαιρο θέμα, μία από τiς ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Η παράσταση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της θεατρικής γλώσσας των C for Circus που ξεχωρίζει για την προσέγγιση στο θέατρο, συνδυάζοντας σωματικότητα, μουσική και πολυφωνική αφήγηση με έναν ιδιαίτερα αισθητικό και ποιητικό τρόπο.


Αυτή είναι η υπόθεση
Η Χλόη, μια νεαρή γυναίκα πέφτει θύμα trafficking από τον ίδιο της τον σύντροφο. Το έργο ξεκινάει με την αθωότητα ενός έρωτα, όμως σταδιακά μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη εγκλεισμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αποκαλύπτοντας τη σκληρή αλήθεια πίσω από το αόρατο αυτό έγκλημα. Η σκηνοθετική προσέγγιση της Δημητριάδου είναι αριστοτεχνική, ισορροπώντας ανάμεσα στη σκληρότητα του θέματος και την ευαισθησία της καλλιτεχνικής αποτύπωσής του. Η χρήση ζωντανής μουσικής, που εκτελείται από τους ίδιους τους ηθοποιούς, σε συνδυασμό με τη σωματική κίνηση, δημιουργεί μια υποβλητική, σχεδόν εφιαλτική ατμόσφαιρα, υπενθυμίζοντας διαρκώς στο κοινό ότι η φρίκη του sex trafficking είναι μια τραγική πραγματικότητα.

Last call για τους θεατές
Μέχρι τις 13 Απριλίου παρατείνονται οι παραστάσεις του πολυβραβευμένου "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον" των C for Circus. Μετά από 2 σεζόν με διθυραμβικές κριτικές και συνεχή sold out, η βραβευμένη (με τα βραβεία σύγχρονου νεοελληνικού έργου της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, νέου καλλιτέχνη του θεάτρου της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής για την Βαλέρια Δημητριάδου και πρωτοεμφανιζόμενου νεοελληνικού έργου από το All4fun) παράσταση των C for Circus συνεχίζεται για λίγο μόνο στο θέατρο Άνεσις - για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν ή θέλουν να την ξαναδούν.
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Περισσότερες πληροφορίες
Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Στο sex trafficking επικεντρώνεται το πρώτο πρωτότυπο θεατρικό έργο που ανεβάζει η ομάδα γραμμένο από μέλος της. Σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που διαρκώς επεκτείνεται και ανθρώπινες ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, ζώντας με το φόβο του θύτη. Έντεκα ηθοποιοί λειτουργούν ως ένα σώμα επί σκηνής και υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής που ερμηνεύουν οι ίδιοι, καταθέτουν ο καθένας το δικό του κομμάτι της ιστορίας.