Το Εθνικό Θέατρο υποδέχεται το 3ο Showcase, το Συνέδριο European Theatre Convention και τη Συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών

Το Εθνικό Θέατρο γίνεται το επίκεντρο του παγκόσμιου θεατρικού διαλόγου, φιλοξενώντας τρεις κορυφαίες διοργανώσεις που φέρνουν στην Αθήνα καλλιτεχνικούς διευθυντές, σκηνοθέτες, δραματουργούς και κριτικούς από όλο τον κόσμο.

Εθνικό Θέατρο 3ο Showcase

Το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί τρεις σημαντικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το θέατρο ως μια παγκόσμια γλώσσα συνάντησης και δημιουργίας. Από τις 3 έως τις 7 Απριλίου, το κτήριο Τσίλλερ και το Σχολείον της Αθήνας "Ειρήνη Παπά" θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο 3ο Showcase, στο Συνέδριο του Δικτύου European Theatre Convention (ETC) και στη Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 180 επαγγελματίες του θεάτρου – καλλιτεχνικοί διευθυντές, σκηνοθέτες, δραματουργοί, επιμελητές, κριτικοί και θεωρητικοί – από 42 χώρες και 88 διαφορετικούς θεατρικούς οργανισμούς θα συναντηθούν στην Αθήνα, τον τόπο γέννησης του θεάτρου, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συζητήσουν τις σύγχρονες προκλήσεις και να ενισχύσουν τη διεθνή συνεργασία στον τομέα της θεατρικής τέχνης.

Εθνικό Θέατρο 3ο Showcase

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι η Εκτελεστική Διευθύντρια της ETC, Heidi Wiley, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές όπως:
Θεόδωρος Τερζόπουλος, Σκηνοθέτης και Ιδρυτής του θεάτρου "Άττις"
Κατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Jeffrey Eric Jenkins, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου
Claudia Belchior, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ETC
Pr. Dr. Shuyan Liu, Καθηγήτρια στον τομέα της Παγκόσμιας Ψυχικής Υγείας

Επιπλέον, διαδικτυακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν:
Milo Rau, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Βιέννης "Free Republic of Vienna"
Oleksandra Matviichuk, Δικηγόρος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών και αποδέκτης του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2022.
Μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και ανταλλαγή εμπειριών, το συνέδριο αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δικτύωσης και την προώθηση νέων οριζόντων στη σύγχρονη θεατρική σκηνή. Αναλυτικές πληροφορίες από το Εθνικό Θέατρο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Λάμπρος Φισφής είναι και πάλι "Πολύ καλύτερα τώρα…" στο Θέατρο Ακροπόλ

Αν ψάχνεις μια παράσταση που θα σε κάνει να γελάσεις, να ταυτιστείς και να δεις τη ζωή αλλιώς, ο Λάμπρος Φισφής επιστρέφει με το νέο του stand-up show "Πολύ καλύτερα τώρα…" στο Θέατρο Ακροπόλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/10/2025

5 λόγοι της Ειρήνης Δερμιτζάκη για να δεις τη "Ruby Moon"

Αν αναζητάς μια παράσταση που συνδυάζει μυστήριο, φαντασία και βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα, η "Ruby Moon" είναι ό,τι πρέπει. Η σκηνοθέτιδα Ειρήνη Δερμιτζάκη μάς δίνει πέντε λόγους να τη δούμε φέτος στο Αγγέλων Βήμα.

Θέλεις να δεις από κοντά τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025;

Κερδίστε 100 διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη βραδιά απονομής των 27ων Θεατρικών Βραβείων Κοινού, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η καρδιά του θεάτρου χτυπάει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μεταμορφώνεται σε έναν ανοιχτό χώρο πολιτισμού, συνύπαρξης και δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο την τέχνη του θεάτρου.

#Cancel

Η πολιτική ορθότητα και η κουλτούρα της ακύρωσης απασχολεί τον Βορειοϊρλανδό συγγραφέα Ντέιβιντ Άιρλαντ, ο οποίος μεταχειρίζεται τη φόρμα μιας "ενδοθεατρικής" κωμωδίας. Ανεβαίνει σε μια παράσταση δυναμικής ενέργειας και πολύ καλών ερμηνειών.

Butoh με τις Αλίκη Γερμανού και Νικολέτα Ξεναρίου

Δύο εμβληματικές γυναικείες μορφές του Παρισιού των "Τρελών Χρόνων" ζωντανεύουν μέσα από τη σωματικότητα του Butoh, σε μια χοροθεατρική τριλογία της Αλίκης Γερμανού και της Νικολέτας Ξεναρίου, όπου ο χρόνος γίνεται σώμα, μνήμη και ποίηση στο Θέατρο Ροές.

Θέατρο Εκστάν: Συνεπές στην τέχνη και την ανθρώπινη ευαισθησία

Το Θέατρο Εκστάν ανεβάζει για δεύτερη χρονιά δύο συγκινητικά γαλλικά έργα, τις "Μέρες ολόκληρες στα δένδρα" της Μαργκερίτ Ντυράς και "Η ιστορία της Μαρί" του Ζωρζ Μπρασσάι, παραμένοντας συνεπές, ποιητικό και βαθιά ανθρώπινο.