
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Μπαμπίλης και ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης ξεχωρίζουν για τις προσεγγίσεις στον θεατρικό κόσμο, οι οποίες ενσωματώνουν μια βαθιά κοινωνική και ψυχολογική διάσταση στις δουλειές τους. Το "Égalité” του Θανάση Τριαρίδη είναι το έργο που τους φέρνει κοντά, καθώς ο Δημήτρης Μπαμπίλης ανέλαβε να το σκηνοθετήσει και να το παρουσιάσει στο χώρο ενός πρώην καταστήματος στη Στοά Σανταρόζα 3, απέναντι από το Θέατρο Ρεξ (Πλατεία Δικαιοσύνης).

Σε μια εποχή όπου η ισότητα διακηρύσσεται ως αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, το έργο του Θανάση Τριαρίδη ανατρέπει κάθε βεβαιότητα. Δύο γυναικείες φιγούρες εγκλωβίζονται σε ένα Διαδικτυακό Παιχνίδι, όπου οι ρόλοι τους μεταβάλλονται διαρκώς, και η ισότητα δεν είναι παρά ένας μηχανισμός ελέγχου. Πού σταματά η επιθυμία για ισότητα και πού αρχίζει η βία; Ποια είναι τα όρια μεταξύ συναίνεσης και εξαναγκασμού; Στην "Égalité”, η ισότητα δεν είναι συνθήκη – είναι το άλλοθι μιας νέας μορφής εξουσίας.

Η σκηνοθετική προσέγγιση του Δημήτρη Μπαμπίλη μεταμορφώνει τον χώρο της Σανταρόζα 3 σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον επιτήρησης. "Επικεντρώνεται στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη συναίνεση και την κακοποίηση, στη συνύπαρξη και τον αλληλοεξευτελισμό, αναζητώντας τη βαθύτερη πηγή της σεξουαλικής βίας" διαβάζουμε στο σημείωμα του. "Οι δύο ηρωίδες του έργου κινούμενες στα όρια μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας, θύματος και θύτη, παρατηρητή και εκτελεστή συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι ερμηνευτικών και ηθικών ορίων, εξερευνούν τις ιδέες του "αναγκαίου" και του "εφικτού", μέσα σε ένα σκηνικό περιβάλλον που εντείνει την αίσθηση κλειστοφοβίας και κοινωνικής
επιτήρησης".
Το κοινό παρακολουθεί – ή τελικά συμμετέχει; Ο Μπαμπίλης είναι ικανός να φέρει τον θεατή μέσα στον κόσμο των χαρακτήρων του, κάνοντάς τον να αισθάνεται μέρος της δράσης και να αναρωτιέται για τα όρια της δικής του ηθικής. Οι ερμηνεύτριες Αγγελική Κυρκοπούλου, Άννα Χρηστοπούλου και Ανίτα Αθηνά Σούση, μέσα από σωματικές και ψυχολογικές μεταμορφώσεις, καλούνται να επιβιώσουν σε ένα παιχνίδι εξουσίας, ταυτότητας και απόλυτης αμφισβήτησης. Η μουσική της Ecati προσθέτει μια υποβλητική διάσταση στην παράσταση, εντείνοντας την αίσθηση ανασφάλειας και διαρκούς παρακολούθησης. Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών.
Προπώληση εισιτηρίων: more.com