
Μετά την επιτυχημένη πρώτη του διαδρομή στα ιστορικά καφενεία του Πειραιά, το μονόπρακτο "Η σκιά της μύγας" της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη επιστρέφει για έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων. Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, το καφενείο "Ελευθέρα Πολιτεία" μεταμορφώνεται ξανά σε θεατρική σκηνή, φιλοξενώντας μια παράσταση που συνδυάζει το χιούμορ με τον κοινωνικό προβληματισμό, δημιουργώντας μια αλληλεπίδραση με το κοινό.

Το καφενείο, ως χώρος κοινωνικοποίησης, ανταλλαγής ιδεών και καθημερινής αλληλεπίδρασης, γίνεται το φυσικό σκηνικό της παράστασης που ακροβατεί στα όρια της νοσταλγίας, του ρεαλισμού και της ονειροπόλησης και μιλά για τις γειτονιές που χάνονται, για το αστικό τοπίο που μεταβάλλεται βίαια χάριν εξευγενισμού, για το εσωτερικό τοπίο των ανθρώπων που πασχίζουν να προσαρμοστούν, για τα χνάρια της ατομικής και της συλλογικής μνήμης που σβήνουν με την επέλαση του υπερτουρισμού. Σκηνοθετεί ο Τάσος Καρακύκλας και συμμετέχει ως καφετζής σε αυτήν την παράσταση με μοναδική ηθοποιό την Σοφία Λιάκου. Η μουσική είναι του Φώτη Σιώτα και τα κοστούμια της Βάσως Γιαρένη. "Η σκιά της μύγας" είναι μια συμπαραγωγή του Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Περισσότερες πληροφορίες
Η σκιά της μύγας
Ένα μονόπρακτο για δύο ηθοποιούς ειδικά σχεδιασμένο για να παρουσιάζεται σε καφενεία, με θέμα την πόλη που αλλάζει, τις γειτονιές που χάνονται, το αστικό τοπίο που μεταβάλλεται βίαια, το εσωτερικό τοπίο των ανθρώπων που πασχίζουν να προσαρμοστούν, τα χνάρια της ατομικής και της συλλογικής μνήμης που σβήνουν με την επέλαση του υπερτουρισμού. Ένας χώρος κοινωνικοποίησης γίνεται το φυσικό σκηνικό μιας παράστασης που ακροβατεί στα όρια της νοσταλγίας, του ρεαλισμού και της ονειροπόλησης. Από το κέντρο του Πειραιά μέχρι τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια και τη Δραπετσώνα, η παράσταση ταξιδεύει για να συναντήσει τους κατοίκους της πόλης και να αφηγηθεί την ιστορία της με τρόπο άμεσο, ανθρώπινο, αγωνιώδη, ειλικρινή.