Προλάβετε την προθεσμία του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων

Καταθέστε τα έργα σας εγκαίρως για τον διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και δείτε την ιστορία σας να ζωντανεύει επί σκηνής.

theatre curtains

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος υπενθυμίζει ότι ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής λήγει την 4η Μαρτίου 2025 (3 μ.μ.).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της Ελληνικής Θεατρικής Δημιουργίας προσφέροντας την ευκαιρία σε συγγραφείς και συγγραφείς/ερμηνευτές ανά την επικράτεια να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων διάρκειας 15′ (σκηνικής παρουσίας). Τον μονόλογο μπορεί να ερμηνεύσει είτε ο συγγραφέας είτε ηθοποιός, χωρίς δικαίωμα αλλαγής κειμένου η ερμηνευτή σε περίπτωση πρόκρισης. Επιτρέπονται χρηστικά αντικείμενα κατά την παράσταση του μονολόγου αλλά όχι σκηνικά, ούτε χρήση ήχων και μουσικής.

Για πλήρη ενημέρωση σχετικά με τους όρους τις προϋποθέσεις και τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό επισκεφθείτε το site της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Δάκρυ στο Φίδι": Graphic novel στο θέατρο από την ομάδα Hippo

Μια παράσταση που ενώνει το θέατρο με την ζωντανή μουσική και το video art με το δυσδιάστατο animation έρχεται στο Bios.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/01/2026

Έξτρα παρατάσεις για τον Αλαντίν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το μιούζικαλ για όλη την οικογένεια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Στέφανου Κορκολή, "Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα", παίζεται για τρεις ακόμα έκτακτες παραστάσεις.

Τελευταίες παραστάσεις για "Το αμάρτημα της μητρός μου"

Το εμβληματικό διήγημα του Βιζυηνού ολοκληρώνει τον θεατρικό του κύκλο στο Θέατρο Ραντάρ.

Στο θέατρο Ιλίσια μετακομίζει το "Κάθε Τρίτη με τον Μόρι"

Σε μεγαλύτερο θέατρο συνεχίζεται η επιτυχημένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη.

"Cow | Deer": Τελευταίες παραστάσεις για το πρωτοποριακό 'ανέβασμα' του Εθνικού

Μια μοναδική εμπειρία που καλεί το κοινό να αφουγκραστεί τη ζωή όπως την αντιλαμβάνονται τα ζώα.

Τρεις επιπλέον παραστάσεις για την κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής"

Στις 16, 17 και 18 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Μικρό Παλλάς οι επιπλέον παραστάσεις, μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στο έργο που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Σταμάτης Φασουλής.

Οι πρώτες θεατρικές πρεμιέρες του 2026

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία έως 11 Ιανουαρίου και ξεχωρίζουν.