Ένας συνταρακτικός μονόλογος με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Στο Alex Cinema στο Πόρτο Ράφτη θα παιχτεί «Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Τουμασάτου.

ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ Γιώργος Καλφαμανώλης

"Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" του Βασίλη Κατσικονούρη είναι ένας μονόλογος που μαγεύει και συγκινεί βαθιά. Παίζεται στην καρδιά του Αυγούστου, την Κυριακή 11, ώρα 9.15, στο Alex Cinema του Πόρτο Ράφτη κι όσοι βρεθείτε εκεί, αξίζει να το γνωρίσετε μέσα από την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Αλέξανδρος Σταύρου. O μονόλογος παίχτηκε το χειμώνα στο θέατρο Coronet και ρίχνει τους προβολείς σε μια γυναίκα που μιλά από τα βάθη της ψυχή της! "Για μένα ήταν ένα όνειρο ζωής να κάνω το "Μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" στο θέατρο” εξομολογούνταν στα "α” η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Μαριάννα Τουμασάτου, με αφορμή τις παραστάσεις στο Coronet. "Θαυμάζω απεριόριστα τον Βασίλη Κατσικονούρη και μέσα από το έργο του συναντιέμαι με ένα ρόλο που κατά τη γνώμη μου τα έχει όλα! Χωράει όλα τα συναισθήματα της γης! Ό,τι πιο δύσκολο και πιο γοητευτικό έχω βιώσει πάνω στη σκηνή. Έχει μια διαδρομή γεμάτη εικόνες και όνειρα, αγωνίες και φόβο, νόστο ψυχής και λύτρωση. Είχα, λοιπόν, τη χαρά να μου εμπιστευτεί ο Βασίλης αυτές τις λέξεις”.

Η ηρωίδα του έργου, μια κλασική Ελληνίδα μάνα, μιλά για εκείνη, για τη σχέση με το γιό της και  αποκαλύπτει στοιχεία της ζωής του, όπως το γεγονός ότι συνήθιζε να οργώνει την άσφαλτο με την πιστή ερωμένη του, τη Χάρλεϋ…και πολλά άλλα. Το τέλος είναι ανατρεπτικό και δεν θα το αποκαλύψουμε, όμως αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι το γεγονός ότι μέσα από τα συναισθηματικό πεδίο που ξεδιπλώνει η ηρωίδα μπροστά στο θεατή, ο συγγραφέας αφήνει αιχμές για το κοινωνικό κατεστημένο και τη συναισθηματική απόγνωση που δημιουργεί η έλλειψη επικοινωνίας, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις σχέσεις των ανθρώπων σήμερα. Η προπώληση ξεκίνησε από την more.gr

Διαβάστε Επίσης



 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σκοτεινά πάθη στο θέατρο: "Dracula" και ¨"Misery

Δύο εμβληματικές ιστορίες τρόμου, που αγαπήσαμε στο χαρτί και στην οθόνη, ζωντανεύουν και στη θεατρική σκηνή με φρέσκια, καθηλωτική και γεμάτη ένταση ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
21/10/2025

Αυτά είναι τα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών απένειμε τα Βραβεία Θεάτρου 2024-2025 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, τιμώντας δημιουργούς, ερμηνευτές και συντελεστές της θεατρικής χρονιάς.

Les Grands Ballets Canadiens: Το εμβληματικό χορευτικό συγκροτήματα επιστρέφει

Η έκφραση και η δεξιοτεχνία διακρίνουν τα Les Grands Ballets Canadiens, που μας εντυπωσίασαν το 2014 και τώρα επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής για τρεις νύχτες μαγείας στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου.

Αντίο στον Κοσμά Φοντούκη, έναν σπουδαίο καλλιτέχνη με δυναμική πορεία στο θέατρο

Η θεατρική οικογένεια αποχαιρετά με θλίψη τον αγαπημένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κοσμά Φοντούκη, που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.

"Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" – Η κωμωδία που ενώνει το γέλιο με την ιστορία επιστρέφει

Η θρυλική κωμωδία των Σακελλάριου–Γιαννακόπουλου επιστρέφει στο Μικρό Παλλάς για δεύτερη χρονιά, με τον Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί.

Συνέντευξη με τον Θέμη Καραμουρατίδη | Στα δωμάτια του "Hotel Amour" η μουσική γεννιέται από την αγάπη

Ο Θέμης Καραμουρατίδης μάς υποδέχεται στο "Hotel Amour" και μας μιλά για τη μουσική που γεννιέται από την αγάπη, τη χημεία του με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και την απόλαυση της δημιουργίας. Μια συζήτηση γεμάτη ρυθμό, έμπνευση και… έρωτα, για το πιο hot μιούζικαλ της σεζόν στο Θέατρο Ακροπόλ.

4 σημαντικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα σήμερα

Νινιός, Παπουτσάκη, Παπαγεωργίου, Κρόμπας, Καλυβάτσης και άλλοι πρωταγωνιστές μας υπόσχονται βραδιές γέλιου, συγκίνησης και πάθους, με παραστάσεις που εξερευνούν τον έρωτα, τη μοναξιά, την ανθρώπινη αδυναμία, την ανάγκη για επαφή και κάνουν πρεμιέρα σήμερα.