"Οκτώ γυναίκες": Πρώτες φωτογραφίες από την sold out πρεμιέρα της αγαπημένης μαύρης κωμωδίας

Αστυνομικό μυστήριο και μαύρη κωμωδία ενώνονται στο διάσημο έργο του Ρομπέρ Τομά που ξεκίνησε την περιοδεία του με all star γυναικείο καστ, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης Αντρέας Νικολαρέας©

Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη καταχειροκροτήθηκαν στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη”, απ’ όπου ξεκίνησε την καλοκαιρινή περιοδεία της η διάσημη αστυνομική μαύρη κωμωδία του Ρομπέρ Τομά "Οκτώ γυναίκες". Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση που σκηνοθετεί ο Χρήστος Σουγάρης μέσα σε ένα πολύχρωμο αλμοδοβαρικό σύμπαν με ζωντανό βίντεο επί σκηνής που καταργεί εντυπωσιακά τα όρια μεταξύ θεάτρου και σινεμά.

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης
Αντρέας Νικολαρέας©

Στο πολυβραβευμένο έργο του μετρ του κωμικού θρίλερ με πρωτότυπο τίτλο "Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται", που έγινε ευρέως γνωστό και από το σινεμά μέσα από την δημοφιλή κινηματογραφική εκδοχή του Φρανσουά Οζόν ("8 Femmes”, 2002), οκτώ ηρωίδες με διαφορετική προσωπικότητα η κάθε μία και τους δικούς της λόγους να το έχει κάνει, είναι ύποπτες για τον φόνο του πλούσιου μεγαλοαστού Μαρσέλ.

Διαβάστε Επίσης

Είτε τους συνδέουν δεσμοί αίματος μαζί του είτε όχι, οι οκτώ γυναίκες ψάχνουν να βρουν τον ένοχο: η σύζυγος Γκαμπί, οι κόρες Σουζόν και Κατρίν, η κουνιάδα Ογκουστίν, η πεθερά Μαμή, η αδελφή Πιερέτ, η οικονόμος Σανέλ και η καμαριέρα Λουίζ. Η συνάντησή τους στην απομονωμένη έπαυλη θα είναι η αφορμή για να έρθουν κρυμμένες αλήθειες στην επιφάνεια. Επόμενοι σταθμοί είναι το Κηποθέατρο Παπάγου (15/7), το Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" Νταμάρι Βριλησσίων (16/7), το Κατράκειο (18/7), το Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" (19/7), το Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης (21/7) και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (1/8).

Δείτε φωτογραφίες από την πρεμιέρα εδώ

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης
Αντρέας Νικολαρέας©

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης
Αντρέας Νικολαρέας©

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης
Κική Παπαδοπούλου©

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης
Αντρέας Νικολαρέας©

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης
Αντρέας Νικολαρέας, Κική Παπαδοπούλου©

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης
Κική Παπαδοπούλου©

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης
Αντρέας Νικολαρέας©

Οκτώ γυναίκες Σουγάρης
Κική Παπαδοπούλου©

Οι συντελεστές

Τη μετάφραση υπογράφει ο Κοσμάς Φοντούκης, τους στίχους ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και τη μουσική ο RSN. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, ενώ την κίνηση επιμελείται ο Ερμής Μαλκότσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οκτώ γυναίκες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Οκτώ γυναίκες βρίσκονται αποκλεισμένες σε ένα απομονωμένο σπίτι με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση. Ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπες με έναν φόνο - αλλά και με τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους. Η Γκαμπί, σύζυγος του μεγαλοαστού Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζόν και Κατρίν, η κουνιάδα του, Ογκουστίν, η πεθερά του, Μαμή, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ, η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ, και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ. Είναι όλες ύποπτες. Ο οικοδεσπότης Μαρσέλ, μοναδικός άνδρας του σπιτιού, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο δωμάτιό του. Καθώς κανείς δεν εισήλθε στο σπίτι την προηγούμενη νύχτα, οι υποψίες για τη δολοφονία, βαραίνουν εκείνες - και μόνο εκείνες. Κατά τη διαδικασία της εξιχνίασης της υπόθεσης, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα για τη σχέση των γυναικών με τον δολοφονημένο, σύζυγο, πατέρα, αδελφό, εργοδότη και γαμπρό. Ήταν τελικά ο αγαθός, μειλίχιος οικογενειάρχης, τον οποίο καταπίεζαν αφόρητα οι γυναίκες που πλαισίωναν τη ζωή του, ή ο κλασικός άντρας εκμεταλλευτής, άπιστος και κακοποιητής τους; *Παρακαλείται το κοινό να μην αποκαλύπτει το τέλος του έργου μετά την παρακολούθηση της παράστασης!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο για εφήβους | 9 + 1 παραστάσεις για νέους που αναζητούν τη δική τους φωνή

Το θέατρο για εφήβους κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, δίνοντας αφορμή για σκέψη και συζήτηση γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
10/01/2026

Στις "Καρέκλες" του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με Διακοπαναγιώτου - Παπαδόπουλο

Δύο ξεχωριστοί ηθοποιοί, οι Πάνος Παπαδόπουλος και Μαρία Διακοπαναγιώτου, καταθέτουν μια βαθιά προσωπική, ανατρεπτική ανάγνωση του έργου του Ιονέσκο για τη χαμένη μας επικοινωνία, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Παπαχαραλάμπους, Μαλκότσης, Χαραλαμπούδη κάτι "μαγειρεύουν" στο θέατρο Βεάκη

Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, η οποία μετά τη Θεσσαλονίκη κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα.

"Ιεροτελεστία" από τον Χρήστο Θεοδωρίδη: Η ύπαρξη ως πράξη επανάστασης

Μια παράσταση για τη θνητότητα και την απώλεια, εμπνευσμένη από 300 συνεντεύξεις, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Το "Ζyklon ή το Πεπρωμένο" δεν είναι απλώς μια θεατρική παράσταση

Ένα παιχνίδι συνδεδεμένο με την Ιστορία και το τραύμα του Ολοκαυτώματος παίζεται στο Θέατρο Αργώ

Αποκλειστικό: Ο Παντελής Φλατσούσης μετρά "24 ώρες σ’ έναν κόσμο που δεν μας ανήκει" στο Θέατρο Τέχνης

Στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ο ανήσυχος δημιουργός καταθέτει μια δυνατή σκηνική πρόταση που αντλεί έμπνευση από την εμβληματική ταινία του Ματιέ Κασοβίτς "Το Μίσος".

"Μάθε με να φεύγω": Last call στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο έρωτας μέσα από την ανορθόδοξη γλώσσα της bijoux de kant και το κείμενο του Άκη Δήμου ζωντανεύει μέσα από την πολυσυζητημένη παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.