"My fair lady" και "Matilda The Musical" ετοιμάζει η Θέμις Μαρσέλλου στο Παλλάς και καλεί σε ακρόαση άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς

Θέατρο Παλλάς

Πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι η Θέμις Μαρσέλλου ετοιμάζει για του χρόνου το νέο ανέβασμα του "Matilda The Musical" στο Παλλάς (ακούγεται ότι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές θα είναι οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Χάρης Ρώμας, Ντορέττα Παπαδημητρίου και Πηνελόπη Αναστασοπούλου), μετά την επιτυχία της παρουσίασης του πολυβραβευμένου μιούζικαλ των Ντένις Κέλι και Τιμ Μίντσιν που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ το 2018 στο Ακροπόλ. Στο ίδιο θέατρο θα δούμε τη σεζόν 2024-25 και το πασιγνωστο "My fair lady” ("Ωραία μου Κυρία”) σε κείμενο και στίχους του Άλαν Τζέι Λέρνερ και μουσική του Φρέντερικ Λόουι. Γι’ αυτό το λόγο η μετρ του είδους και οι συνεργάτες της καλούν σε ακρόαση και για τις δύο παραστάσεις ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές, άνδρες και γυναίκες, 18 έως 35 ετών, με υψηλό επίπεδο στο τραγούδι και το χορό

Το μιούζικαλ "My fair lady” ("Ωραία μου Κυρία”) του 1956 σάρωσε στο Μπρόντγουεϊ κερδίζοντας κοινό και κριτικούς, ενώ απέσπασε έξι βραβεία Tony. Η ιστορία βασίζεται στο δημοφιλές θεατρικό έργο του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, "Πυγμαλίων", που αντλεί έμπνευση από τον αρχαιοελληνικό μύθο του Πυγμαλίωνα, του γλύπτη που ερωτεύτηκε παθιασμένα το άγαλμά του, την Γαλάτεια. Στο πλευρό του Ρεξ Χάρισον στο ρόλο του καθηγητή Χίγκινς που επιχειρεί να μεταμορφώσει μια ανθοπώλισσα σε κυρία της υψηλής κοινωνίας, έχουν ερμηνεύσει τον επώνυμο ρόλο πρώτα η Τζούλι Άντριους στο θέατρο και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού κι έπειτα στην οσκαρική ταινία του 1964 η Όντρεϊ Χέπμπορν. 

Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για την ακρόαση

• Να έχουν μαζί τους βιογραφικό και μια πρόσφατη φωτογραφία (πορτρέτο).
• Να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για το χορό.
• Να έχουν προετοιμάσει δύο τραγούδια από μιούζικαλ της επιλογής τους και να έχουν μαζί τους τη συνοδεία των τραγουδιών (καραόκε) σε στικάκι ή μουσικό συνοδό.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6975710071, καθημερινά από τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου (11 π.μ.-5 μ.μ.).

Θέατρο Παλλάς

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ωραία μου κυρία

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 180 '

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ που βασίζεται στον «Πυγμαλίωνα» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, όπου μια ανθοπώλισσα μεταμορφώνεται σε κυρία της υψηλής κοινωνίας χωρίς κανείς να υποψιάζεται τη λαϊκή της καταγωγή, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε μια υπερπαραγωγή σαράντα συντελεστών με ζωντανή ορχήστρα. Το φτωχό λαϊκό κορίτσι, που πουλάει λουλούδια στους κρύους δρόμους του Λονδίνου των αρχών του 20ού αιώνα για να ζήσει, γίνεται μια νεαρή αριστοκράτισσα με αφορμή το στοίχημα δύο φίλων. Κάπου εκεί θα κάνει την εμφάνισή του και ο έρωτας.

Matilda The Musical

  • Μιούζικαλ

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ για το κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία και έχει το χάρισμα της τηλεκίνησης, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ που ενέπνευσε μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών. Η Ματίλντα Γουόρμγουντ είναι ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Το μυαλό, τα συναισθήματα και οι ικανότητες της λειτουργούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δημιουργεί ιστορίες με το μυαλό της και απεχθάνεται την αδικία, μεγαλώνοντας μέσα σε έναν άδικο κόσμο, δίπλα στους λάθος ανθρώπους. Με το μυαλό και την αγνότητα της, παλεύει σηκώνοντας το μικρό της ανάστημα για το σωστό και το δίκαιο, εναντιώνεται στα εμπόδια που υψώνονται μπροστά της από την οικογένεια και την παρανοϊκή διευθύντρια του σχολείου της και βοηθάει την αγαπημένη της δασκάλα να κερδίσει ξανά τη ζωή της.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

Εξτρά μέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Λόγω ζήτησης, προστέθηκε επιπλέον ημέρα παραστάσεων για το έργο του Μπέκετ που έρχεται στο θέατρο Ιλίσια.

Οιδίποδας Τύραννος

Η Σοφία Αντωνίου σκηνοθετεί τη γνωστή τραγωδία του Σοφοκλή, αναθέτοντας την ερμηνεία της στον -εξαιρετικό- Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη και καταλήγει σε ένα πυκνό, επιδραστικό θέαμα που επαναπροσδιορίζει τη σχέση του θεατή με το παραστασιακό γεγονός. | Powered by Uber

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου που βλέπουμε τώρα στην Αθήνα

Έξι θεατρικές παραστάσεις που έχουν βρεθεί στην ορχήστρα του μεγάλου αργολικού θεάτρου περιοδεύουν τον Σεπτέμβριο του 2025 στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

"Λεωφορείο ο Πόθος" στο Μέγαρο: Η Γκίλιαν Άντερσον στο ρόλο της ζωής της

Η Γκίλιαν Άντερσον ‘Μπλανς Ντιμπουά’ μαζί με τους Βανέσα Κίρμπι και Μπεν Φόστερ πρωταγωνιστούν στο θρυλικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς στην πρώτη μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του National Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η "Κόμισσα της Φάμπρικας" είναι η νέα παράσταση του Σταμάτη Φασουλή

Η Δήμητρα Ματσούκα είναι η "Κόμισσα της Φάμπρικας" στο έργο των Γιαλαμά - Πρετεντέρη, πλάι σε έναν θίασο αγαπημένων ηθοποιών. Καταφθάνει στο Embassy Theater.