"Κάτι διαφορετικό 2": Η θεατρική ομάδα C for Circus γιορτάζει πανηγυρικά τα δέκα χρόνια της από την πρώτη παράσταση στην Αθήνα!

Οι C for Circus ετοιμάζουν μία ξέφρενη επετειακή παράσταση με τη μορφή αυτοσχέδιου σατιρικού βαριετέ.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus 'Κάτι διαφορετικό 2' των C for Circus | Δομνίκη Μητροπούλου©

Την επιστροφή στις... ρίζες και στο όνομά τους σηματοδοτεί η νέα παράσταση της δραστήριας και πολυμήχανης θεατρικής ομάδας, C for Circus. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους παράσταση στην Αθήνα, "Κάτι διαφορετικό", ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το "Κάτι διαφορετικό 2", μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή στο σουρεαλιστικό τσίρκο της νεανικής ορμής και αθωότητας, την εμπιστοσύνη στην πολυφωνία της ζωής, την αποδόμηση της κοινωνικής πραγματικότητας και τη συνεχόμενη αλλαγή.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus
Δομνίκη Μητροπούλου©

Από το 2013, η ομάδα δημιουργεί ευφάνταστες παραστάσεις συλλογικής έμπνευσης και εκτέλεσης, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την πρωτότυπη μουσική, την οποία παίζουν επί σκηνής οι ηθοποιοί. Μας έχουν χαρίσει αξιομνημόνευτες στιγμές με τον τρόπο που εμπνεύστηκαν και απέδωσαν έργα της παγκόσμιας δραματουργίας -όχι απαραιτήτως πολυπαιγμένα- όπως το "Με το ίδιο μέτρο" του Σαίξπηρ, το "Γκλουμ" (βασισμένο στο "Ημερολόγιο ενός απατεώνα" του Οστρόφσκι), το "Δαχτυλίδι της μάνας" του Καμπύση, ενώ η τελευταία τους παράσταση, σε κείμενο του μέλους της ομάδας Βαλέριας Δημητριάδου, "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον", επιβεβαίωσε τα πολλαπλά ταλέντα τους.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus
Δομνίκη Μητροπούλου©

Η νέα τους παράσταση, που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μια ξέφρενη γιορτή ζωής και διαφορετικότητας, θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη" στις 10 Μαΐου. Χρησιμοποιώντας τη μορφή ενός αυτοσχέδιου σατιρικού βαριετέ, σε δικό τους κείμενο και μουσική, οι C for Circus χτίζουν έναν κόσμο μέσα στον οποίο χωράνε τα πάντα, ένα πάρτι ενηλικίωσης που γιορτάζει τη ζωή, την αντίσταση στη ρουτίνα και τη σοβαροφάνεια, που τολμάει να ρισκάρει και να πλάθει κόσμους παράδοξους αλλά πέρα για πέρα αληθινούς.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus
Δομνίκη Μητροπούλου©

Το κείμενο υπογράφει η ομάδα και η Άρτεμις Γρύμπλα, τη σκηνοθεσία ο Παναγιώτης Γαβρέλας, τα σκηνικά και κοστούμια η Λίνα Σταυροπούλου και η Αλεξάνδρα Αναστασία Φτούλη, τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια η Βαλέρια Δημητριάδου και ο Νίκος Μίτσης, την επιμέλεια κίνησης η Έλσα Σίσκου. Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus
Δομνίκη Μητροπούλου©

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
29/04/2024

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").