Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο θέατρο Πρόβα

Ένα αφιέρωμα με τίτλο «Η τέχνη είναι ειρήνη» και ελεύθερη είσοδο ετοίμασε η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα» για τον εορτασμό της 27ης Μαρτίου που είναι αφιερωμένη στο θέατρο.

Μαίρη Ραζή Γιώργος Πανηγυρόπουλος©

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024 και αντλώντας έμπνευση από τον τίτλο "Η τέχνη είναι ειρήνη" που έδωσε στο μήνυμά του για τον εορτασμό της στις 27 Μαρτίου ο βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας (2023) Νορβηγός συγγραφέας Γιον Φόσε, μετά από επιλογή του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή "Η Πρόβα" διοργανώνει ένα ανοιχτό σε όλους εορταστικό αφιέρωμα. 

Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 5 μ.μ. με ομιλητές τους Σωτήρη Τσόγκα, Χρήστο Προσύλη, Ευγενία Λιδωρίκη κ.ά. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον Σαρλό της Ελλάδας, τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ, τον πρώτο ηθοποιό που εμφανίζεται στην δεκαετία του 1920 στον τότε βωβό ελληνικό κινηματογράφο ως πρωταγωνιστής αλλά και σεναριογράφος με τουλάχιστον πέντε κωμωδίες στο ενεργητικό του. Στη συνέχεια οι σπουδαστές της σχολής θα διαβάσουν το μήνυμα του Γιον Φόσε για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Τέλος, η βραδιά θα κλείσει με ένα ανθολόγιο από ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένο στο θέατρο και στους ηθοποιούς του

Θα παρουσιαστούν: "Πρόβα" του Γιάννη Βαρβέρη, "Το Θέατρο" του Λάμπρου Πορφύρα, "Το τραγούδι του νεκρού αδελφού" δημοτική ποίηση, "Μίμηση" του Μπρεχτ, "Παράπονο του τρελού" του  Μάριου Μαρκίδη, "Σκιές" του Λάμπρου Πορφύρα, "Επίδαυρος" του Άθου Δημουλά, "Θεατρίνοι" του Γιώργου Σεφέρη, "Πως πλάθεται ο άνθρωπος" του Μπρεχτ και "Τα μπουλούκια" του Μίμη Τραϊφόρου.
Συμμετέχουν οι Κώστας Δαρλάσης, Βασίλης Τραϊφόρος, Μαίρη Ραζή  και Σωτήρης Τσόγκας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 9.30 μ.μ. Η προσέλευση είναι κυλιόμενη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρεμιέρα για την "Αντιγόνη" του Θανάση Σαράντου στις Ροές

Η διάσημη τραγωδία του Σοφοκλή "Αντιγόνη", που θίγει διαχρονικά θέματα σύγκρουσης ηθικής/θεϊκής ευθύνης και κρατικού νόμου, μετατρέπεται σε πολιτικό θρίλερ κινηματογραφικού ρυθμού και ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/01/2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

Το "Toxic" του Γιώργου Αγγελίδη σε δυναμική πρεμιέρα στο Θέατρο Αργώ

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Λέπουρη με τον Κώστα Φραγκολιά και τη Νατάσα Παπαδάκη παρουσιάζεται για λίγες μόνο παραστάσεις

"Σεσουάρ για δολοφόνους" : Επιστρέφει δυναμικά στο Γκλόρια

Μακαλιάς, Ρούμπος, Λάμη, Λύκος, Χιώτης, Ψυχράμη και άλλοι ηθοποιοί έρχονται στο Γκλόρια για να μας ξεσηκώσουν με το ανεπανάληπτο "Σεσουάρ για δολοφόνους".

Up to the "Mountain"-οι RootlessRoot επιστρέφουν

Στο χώρο ΦΙΑΤ θα δούμε το "Mountain" των RootlessRoot που φέρνει ξανά στη σκηνή τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Fruček σε ένα σωματικό, τελετουργικό ντουέτο.

Θέατρο Μαβίλη: Μια νέα σκηνή στην πόλη

Το Θέατρο Μαβίλη θα κάνει σύντομα εγκαίνια. Είναι ένας νέος χώρος που δεν θέλει απλώς να φιλοξενεί παραστάσεις· θέλει να γίνει ζωντανός πυρήνας πολιτισμού.