"Η υπόσχεση της επανάστασης": Μια διαδικτυακή εκδήλωση για το παλαιστινιακό θέατρο

Οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Πρωτόπαππα, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Στάνκογλου και ο ράπερ 12ος Πίθηκος συμμετέχουν στη διαδικτυακή ανάγνωση αποσπασμάτων από τη θεατρική σύνθεση του παλαιστινιακού Freedom Theatre.

The freedom theatre

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία θα διαβαστούν αποσπάσματα από τη θεατρική σύνθεση του παλαιστινιακού Freedom Theatre με τίτλο "Η υπόσχεση της επανάστασης". Η δράση αυτή θα λάβει χώρα την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, (8-9.30 μ.μ.). Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Πρωτόπαππα, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Στάνκογλου και ο ράπερ 12ος Πίθηκος.

>> Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο Zoom και μπορείτε να μπείτε ελεύθερα πατώντας εδώ.

Η θεατρική σύνθεση "Η υπόσχεση της επανάστασης" αποτελείται από μαρτυρίες Παλαιστινίων καλλιτεχνών: ηθοποιών, σκηνοθετών, συγγραφέων, μουσικών, κινηματογραφιστών, και δημιουργήθηκε από το Freedom Theatre και τους Artists on the front line τον Νοέμβριο του 2023. Το Freedom Theatre από την ίδρυσή του αγωνίζεται για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού μέσω του πολιτισμού.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) μετέχει στη διεθνή καμπάνια The Revolution's Promise από τον Δεκέμβριο του 2023, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν για πολλοστή φορά στο Freedom Theatre στη Δυτική Όχθη της κατεχόμενης Παλαιστίνης, διέπραξαν βανδαλισμούς και συνέλαβαν στελέχη του. Το ΠΔΘΕ με ανοιχτή επιστολή συγκεντρώνει υπογραφές για την απελευθέρωση των κρατουμένων Παλαιστινίων καλλιτεχνών του Freedom Theatre. Για να υπογράψετε πατήστε εδώ.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ευχαριστεί θερμά τις καλλιτέχνιδες και τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και συμμετέχουν εθελοντικά στη διαδικτυακή εκδήλωση αλληλεγγύης προς το Freedom Theatre και τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Το ΠΔΘΕ από κοινού με τους ερμηνευτές που συμμετέχουν, μας καλεί να ακούσουμε τις φωνές των Παλαιστινίων καλλιτεχνών που διώκονται για τη συμβολή τους στον πολιτισμό και να σταθούμε δίπλα τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Matilda The Musical" έρχεται στο Παλλάς τη νέα σεζόν 2024-25 και ετοιμάζει πρώτη ακρόαση για παιδιά

Η Θέμις Μαρσέλλου ετοιμάζει μια νέα υπερπαραγωγή του πολυβραβευμένου μιούζικαλ των Ντένις Κέλι και Τιμ Μίντσιν που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ και ανακοινώνει ακρόαση για κορίτσια και αγόρια 6-13 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber