"Μακριά από παιδιά": Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Γιωργή Τσουρή

Το τελευταίο έργο του ηθοποιού και συγγραφέα, μετά από δύο sold out χρονιές, ολοκληρώνει την πορεία του στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια.

Μακριά από παιδιά νέες ©Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Το τελευταίο έργο του Γιωργή Τσουρή, "Μακριά από παιδιά", μετά από 2 sold out σεζόν αλλά και συνεχόμενες παρατάσεις, ολοκληρώνει την πορεία του στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, στις 31/3.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης:

Το "Μακριά από παιδιά", αποτελεί το κλείσιμο της δραματικής τριλογίας "Πατρική εστία - Οικογένεια", μαζί με τα "170 Τετραγωνικά/Moonwalk" και τον "Χαρτοπόλεμο". Μιας τριλογίας που δημιουργήθηκε από τον θεατρικό οργανισμό Ma non troppo των Γιωργή Τσουρή και Βάλιας Παπακωνσταντίνου, που κλείνει φέτος δέκα χρόνια ενασχόλησης με την νεοελληνική δραματουργία. Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης.

Σε αυτό το τρίτο έργο, η κωμωδία, το δράμα και το μυστήριο, συμπλέκονται εκ νέου, και αφηγούνται μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, που οδηγεί τους χαρακτήρες στα όριά τους. Μια ιστορία για τον απλό, καθημερινό άνθρωπο που σε μια κρίσιμη μέρα, καλείται να συμφιλιώσει τον ενήλικο εαυτού του και το παιδί που άφησε πίσω του απροστάτευτο. 

Μακριά από παιδιά νέες
©Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

"Ο Τσουρής έχει υπογράψει ένα ζωηρό κείμενο, μια ιδιωτική ιστορία που όμως με τον τρόπο της μιλάει για κάτι μεγαλύτερο, για ανθρώπους που ψάχνουν καταφύγιο στην παιδική ηλικία, που επιθυμούν ίσως μια επιστροφή στις πατρικές εστίες και στην ψευδαίσθηση των παλιών ταινιών που συντρόφευαν τις οικογένειες, όπως αυτές της Βλαχοπούλου που βλέπει αδιάκοπα η Αλίκη" διαβάζουμε για το έργο στην κριτική του "α".

>> Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του "α" για το "Μακριά από παιδιά" εδώ:

Διαβάστε Επίσης

 

Λίγα λόγια για το έργο

Μετά από μια τραυματική απώλεια, ο Τάσος και η σύζυγός του Όλγα εγκαταλείπουν το παλιό τους διαμέρισμα και μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι. Καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, οι διαφωνίες και οι ανελέητες συγκρούσεις μεταξύ τους πυκνώνουν συνεχώς, και τα ψέματα που τους απομακρύνουν, βαθαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ στο σπίτι φιλοξενούν για λίγες μέρες και την ιδιόρρυθμη μητέρα του Τάσου. Ένας ξάδελφος και ένας διακοσμητής (interior designer), συμπληρώνουν τους χαρακτήρες αυτής της απρόσμενης αλλά και πολύ οικείας ιστορίας, στην οποία τίποτα δεν είναι αυτό που αρχικά φαίνεται.

Μακριά από παιδιά
©Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Το παρελθόν "εγκυμονεί" μυστικά που τσακίζουν και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, σαν μια οδυνηρή επιβεβαίωση ότι για να φτάσεις στην αλήθεια, πρέπει να "ματώσεις". Οι κλειδωμένες πόρτες θα σπάσουν. Θ’ ανοίξουν για πάντα. Όπου και να τρέξεις όμως, όποιον δρόμο και να πάρεις, θα σε βγάλει πάλι στο παιδικό σου δωμάτιο…

>> Υπάρχει, τελικά, κάποιο μυστικό για την επιτυχία; Δείτε τι μας απάντησε ο Γιωργής Τσουρής εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Τα σκηνικά της παράστασης είναι της Αρετής Μουστάκα και τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα, ενώ τα φώτα σχεδιάστηκαν από τη Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου. Ερμηνεύουν οι Γιωργής Τσουρής, Ελεάνα Καφκαλά, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου. Στο ρόλο της Αλίκης η Χριστίνα Τσάφου.

Προπώληση μέσω more.com με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μακριά από παιδιά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Το νεοελληνικό έργο που, μέσα από την ιστορία ενός σύγχρονου ζευγαριού, μιλάει για τα παιδικά τραύματα και απωθημένα που κουβαλούν οι ενήλικοι σκηνοθετεί με το χαρακτηριστικό ρεαλιστικό του ύφος ο Γιώργος Παλούμπης. Μετά από μια τραυματική απώλεια, ο Τάσος και η σύζυγός του Όλγα εγκαταλείπουν το παλιό τους διαμέρισμα και μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι. Καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, οι διαφωνίες και οι ανελέητες συγκρούσεις μεταξύ τους πυκνώνουν συνεχώς, και τα ψέματα που τους απομακρύνουν, βαθαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ στο σπίτι φιλοξενούν για λίγες μέρες και την ιδιόρρυθμη μητέρα του Τάσου. Ένας ξάδελφος και ένας διακοσμητής, συμπληρώνουν τους χαρακτήρες αυτής της απρόσμενης αλλά και πολύ οικείας ιστορίας, στην οποία τίποτα δεν είναι αυτό που αρχικά φαίνεται.

Ιλίσια

Παπαδιαμαντοπούλου 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.