Μακριά από παιδιά

Μακριά από παιδιά

  • Διάρκεια: 95'
  • 3

Το νεοελληνικό έργο που, μέσα από την ιστορία ενός σύγχρονου ζευγαριού, μιλάει για τα παιδικά τραύματα και απωθημένα που κουβαλούν οι ενήλικοι σκηνοθετεί με το χαρακτηριστικό ρεαλιστικό του ύφος ο Γιώργος Παλούμπης. Μετά από μια τραυματική απώλεια, ο Τάσος και η σύζυγός του Όλγα εγκαταλείπουν το παλιό τους διαμέρισμα και μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι. Καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, οι διαφωνίες και οι ανελέητες συγκρούσεις μεταξύ τους πυκνώνουν συνεχώς, και τα ψέματα που τους απομακρύνουν, βαθαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ στο σπίτι φιλοξενούν για λίγες μέρες και την ιδιόρρυθμη μητέρα του Τάσου. Ένας ξάδελφος και ένας διακοσμητής, συμπληρώνουν τους χαρακτήρες αυτής της απρόσμενης αλλά και πολύ οικείας ιστορίας, στην οποία τίποτα δεν είναι αυτό που αρχικά φαίνεται.


Ερμηνεύουν: Γ. Τσουρής, Ελ. Καυκαλά, Στ. Μαρκάλας, Κ. Ελματζίογλου, Χρ. Τσάφου. Σκην.: Θ. Μέλισσα. Κοστ.: Β. Σύρμα. Φωτ.: Σ. Παπαλεξανδροπούλου.

Αναλυτική κριτική

Το νέο έργο του ταλαντούχου συγγραφέα που μιλάει για την αδυναμία ενηλικίωσης και τα παιδικά απωθημένα που κουβαλούν οι ενήλικοι, παρουσιάζεται σε ένα ζωηρό, αλλά και υπερβολικό σε εντάσεις ανέβασμα. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική