Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού"

Μετά από τρεις πολύ επιτυχημένες σεζόν η παράσταση - φαινόμενο που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 250.000 θεατές με τον Πάνο Βλάχο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, ανακοινώνει την προπώληση των τελευταίων εισιτηρίων.

Ο τυχαίος θάνατος ενός Αναρχικού Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", η παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα που αναδείχθηκε ως το απόλυτο sold out φαινόμενο των τελευταίων τριών ετών εντός και εκτός έδρας και ξεχώρισε στη συνείδηση κοινού και κριτικών συγκεντρώνοντας περισσότερους από 250.000 θεατές πανελλαδικά, ολοκληρώνει τον κύκλο της στο θέατρο Γκλόρια την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου)

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ξεκινά η προπώληση για τα τελευταία εισιτήρια μέσω της more.com και μέσω του ταμείου του θεάτρου για τη σπιντάτη, μουσική σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα πάνω στο τολμηρό, πολιτικό, βλάσφημο και διασκεδαστικό έργο του νομπελίστα Ντάριο Φο. Ένα έργο που μας ξεβολεύει με τον Πάνο Βλάχο στο ρόλο του γελωτοποιού και τους Γιώργο Τζαβάρα, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννη Γιαννούλη, Παναγιώτη Κατσώλη και Στέλιο Πέτσο να μας μυούν στο καυστικό σύμπαν του συγγραφέα, με όχημα τη ζωντανή μουσική του Βάιου Πράπα, τους αποκαλυπτικούς στίχους του Πάνου Βλάχου, τη φαρσική διάθεση, τη σλάπστικ κωμωδία και τα λογοπαίγνια, που σε απόλυτη σύνδεση με το σήμερα διακωμωδούν την εποχή μας, τα παράλογά της, τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, και καταγγέλλουν τη βία, την αυθαιρεσία και την υποκρισία της εξουσίας και την πολιτική διαφθορά.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α” για την παράσταση: Απογειώνει το έργο, τινάζει από πάνω του τη σκόνη του χρόνου, το φιλτράρει μέσα από το εδώ και τώρα και μας το ξανασυστήνει, αφού το συνδέσει με τη σφραγίδα του συγγραφέα, αυτού του "αρλεκίνου" του 20ού αιώνα, που έκανε σύγχρονο πολιτικό θέατρο, αντλώντας από τη λαϊκή παράδοση της χώρας του. Πίσω από τον χαρακτηριστικό τίτλο βρίσκεται το πραγματικό περιστατικό του θανάτου ενός αναρχικού στο Μιλάνο το 1969, του Τζουζέπε Πινέλι, που έπεσε (;) από το παράθυρο του αστυνομικού τμήματος”.

>>Διαβάστε την αναλυτική κριτική της παράστασης εδώ
 

Όπως πολύ εύστοχα έχει πει ο Ντάριο Φο: "Το έργο παίζεται από τον καιρό που γράφτηκε με αμείωτη επιτυχία. Ίσως γιατί στη ζωή πληθαίνουν κάθε τόσο η αιματοχυσία, οι βόμβες τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα σκάνδαλα… Πάντα από τα ίδια συστήματα που οργανώνουν τη βία και που δεν μπορούν να χωνέψουν αυτούς που δεν σκύβουν το κεφάλι".

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" αναδείχθηκε καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2021-22 στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του "α”, αποσπώντας επίσης το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Γιάννη Κακλέα, το δεύτερο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Πάνο Βλάχο και το πρώτο βραβείο σκηνογραφίας που μοιράστηκαν η Ηλένια Δουλαδίρη (η οποία υπογράφει και τα κοστούμια) και ο Γιάννης Κακλέας. Οι χορογραφίες είναι της Αγγελικής Τρομπούκη και οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου. 

Ώρες ταμείου θεάτρου: Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 – 20:00, Σάββατο & Κυριακή 17:00 – 20:00.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το έργο αφορμάται από την πραγματική δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο, το έργο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και, αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στη κυβερνητική διαφθορά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα. Ταυτόχρονα, η παράσταση, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 θεατές, διαθέτει εκρηκτική ενέργεια και ακολουθεί τα χνάρια ενός αρχετυπικού Γελωτοποιού, μίας φιγούρας διαχρονικής, αστείας και επικίνδυνης για κάθε εξουσία και κάθε στερεότυπο, συνδυάζοντας τα τραγούδια και τη ζωντανή μουσική με το καυστικό χιούμορ.

Γκλόρια

Ιπποκράτους 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.