"Ulster American": Μια εκρηκτική μαύρη κωμωδία με φόντο το ίδιο το θέατρο έρχεται στο θέατρο Αθηνά

Το έργο για τρεις που ρίχνει μια κλεφτή ματιά πίσω από την κουίντα στην προετοιμασία μιας θεατρικής παράστασης εξελίσσεται σε αδυσώπητη σάτιρα της εποχής μας.

Ulster American

Λίγο πριν ανέβει στο Λονδίνο με τον Γούντι Χάρελσον το βραβευμένο έργο του Ντέιβιντ Άιρλαντ "Ulster American” παρουσιάζεται στο θέατρο Αθηνά από τα τέλη Οκτωβρίου. Οι Ορέστης Τζιόβας, Κώστας Νικούλι και Γιούλη Τσαγκαράκη πρωταγωνιστούν στην εκρηκτική μαύρη κωμωδία που σκηνοθετεί, σε δική του μετάφραση, ο Μανώλης Δούνιας. Πρόκειται για ένα έργο του 2018 που, με αφορμή την ατυχή συνάντηση τριών καλλιτεχνών για την προετοιμασία μιας παράστασης, εξελίσσεται σε αδυσώπητη σάτιρα της εποχής μας και θίγει θέματα όπως η φιλοδοξία, η πολιτική ορθότητα και η ταυτότητα. 

Ο Τζέι, ένας αμερικάνος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ο Λη, ένας ανερχόμενος Άγγλος σκηνοθέτης που είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει και η βορειο-ιρλανδή Ρουθ, η μαχητική συγγραφέας, που θέλει η φωνή της να ακουστεί, βρίσκονται ένα βήμα πριν ξεκινήσουν τις πρόβες για ένα καινούργιο θεατρικό έργο, που το ανέβασμά του θα μπορούσε να μεταμορφώσει τους ζωές τους. 

Ulster American

Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι την στιγμή που οι τρεις τους αρχίζουν να συζητούν τις προκλήσεις του έργου. Κουβέντα στην κουβέντα, οι αληθινοί τους χαρακτήρες αρχίζουν να αποκαλύπτονται καθώς περνούν τις "κόκκινες γραμμές" τους, η πολιτική ορθότητα πάει περίπατο και η παθιασμένη συζήτηση μετατρέπεται σε βίαιη έκρηξη

Οι εκφοβιστικές μέθοδοι της εξουσίας, η σύγχυση της πολιτισμικής ταυτότητας, η ανεξέλεγκτη δύναμη των social media, η cancel culture και η φίμωση της γυναικείας φωνής είναι τα επίκαιρα θέματα που διαπραγματεύεται το έργο, το οποίο φυσικά δεν παύει να είναι εξωφρενικά αστείο την ίδια στιγμή. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες": Μια παράσταση για το ghosting

Ο μονόλογος της Μαργαρίτας Παπαγιάννη για το το ghosting, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη, έρχεται τον Φεβρουάριο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

"Η Δύναμη της συνήθειας" vol.2 : Μια σκοτεινή κωμωδία για το τέλος του πολιτισμού

Ο Γιάννος Περλέγκας και οι "κι όμΩς κινείται" ζωντανεύουν το τσίρκο του Τόμας Μπέρνχαρντ στη σκηνή του θεάτρου Ροές.

Ποια παράσταση θα δούμε σύντομα στην Αγγλικανική Εκκλησία

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τον αναστοχαστικό "Ηλίθιο" στο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου, από 5 Φεβρουαρίου.

"Ακρωτήρι" με τη Μαρία Ναυπλιώτου: Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα

Η παράσταση "Ακρωτήρι" χειροκροτήθηκε από χιλιάδες θεατές στο Θέατρο Ιλίσια και από τις 23 Ιανουαρίου θα παίζεται στο Radio City της Θεσσαλονίκης.

Μια συνέντευξη σε κίνηση: Η Τατιάνα Λύγαρη και το Τρένο το Ρουφ που δεν σταματά ποτέ

Με αφορμή μια συνέντευξη–κατάθεση ψυχής, η δημιουργός του Τρένου στο Ρουφ Τατιάνα Λύγαρη, αφηγείται ένα ταξίδι τριών δεκαετιών πάνω σε σκουριασμένες ράγες, όπου η τέχνη, η επιμονή και η μνήμη μεταμορφώνουν βαγόνια σε ζωντανό πολιτισμό.

Το "Intra muros" συνεχίζει με αλλαγές στο καστ

Δείτε ποια ηθοποιός αντικαθιστά την Αλεξάνδρα Αϊδίνη στο "Intra Muros", ένα πολυεπίπεδο ταξίδι ταυτότητας, μυστικών και ανθρώπινων αποκαλύψεων που κρατά τον θεατή σε διαρκή εγρήγορση στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ακροβατικό, ανατρεπτικό ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων με οδηγό την Αλίκη

Η ομάδα χορευτών και ακροβατών κι όμΩς κινείται δίνει τέσσερις τελευταίες παραστάσεις με το "Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι να φτάσεις στο Τέλος – Μετά σταμάτα", εμπνευσμένο από τη γεμάτη συμβολισμούς "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων".