"Ιζαμπέλ Ρεμπό, ο δικός μου Αρθούρος": Ο μονόλογος της Βίκυς Βολιώτη επιστρέφει

Σε νέο χώρο, στο θέατρο Μικρό Άνεσις κάνει πρεμιέρα η παράσταση Ιζαμπέλ Ρεμπό, ο δικός μου Αρθούρος", την οποία σκηνοθετεί και ερμηνεύει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η γνωστή ηθοποιός.

Ιζαμπέλ Ρεμπώ

Το πρωτότυπο έργο της Ευσταθίας "Ιζαμπέλ Ρεμπό, ο δικός μου Αρθούρος", σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Βίκυς Βολιώτη, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρόνια και κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου στο θέατρο "Μικρό Άνεσις" και θα συνεχίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. 

Ιζαμπέλ Ρεμπώ

Το έργο αφορά την μικρή αδερφή του Αρθούρου Ρεμπό, Ιζαμπέλ, η οποία διηγείται την ιστορία της που όμως είναι συνυφασμένη με την ιστορία του πρόωρα αδικοχαμένου αδερφού της. Η Ιζαμπέλ Ρεμπό έζησε μια ζωή αφιερωμένη στην αγάπη για τον αδελφό της.  Κι όμως, εκείνη ήταν τελικά αυτή που αποδείχτηκε η πιο δυνατή. Τον στήριξε μέχρι το μαρτυρικό του τέλος αποδεικνύοντας ότι ο ισχυρός δεν είναι πάντα αυτός που φαίνεται. Η Ιζαμπέλ Ρεμπώ, μια γυναίκα μεγαλωμένη μέσα σε ένα ασφυκτικό, αυστηρό καθολικό περιβάλλον, γνώρισε τον εκφοβισμό του κόσμου εξ αιτίας του κοινωνικά "απόβλητου" αδερφού της κι όμως τον υπερασπίστηκε με πάθος που συγκινεί  δίνοντας μια σπαρακτική μάχη με τον εσωτερικό της κόσμο, τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τον θρησκευτικό φανατισμό. 

Ιζαμπέλ Ρεμπώ

Στο ρόλο του Αρθούρου Ρεμπό ακούγεται η φωνή του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και στο ρόλο του Αββά ακούγεται η φωνή του Μανώλη Γιούργου. Επίσης, τον θεατρικό λόγο της Ιζαμπέλ πλαισιώνουν αποσπάσματα από την ποίηση του Ρεμπό, από επιστολές καθώς και αποσπάσματα από το βιβλίο της Ιζαμπέλ "ο Αδερφός μου ο Αρθούρος", "Mon frère Arthur”.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σεσουάρ για δολοφόνους" : Επιστρέφει δυναμικά στο Γκλόρια

Μακαλιάς, Ρούμπος, Λάμη, Λύκος, Χιώτης, Ψυχράμη και άλλοι ηθοποιοί έρχονται στο Γκλόρια για να μας ξεσηκώσουν με το ανεπανάληπτο "Σεσουάρ για δολοφόνους".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/01/2026

Up to the "Mountain"-οι RootlessRoot επιστρέφουν

Στο χώρο ΦΙΑΤ θα δούμε το "Mountain" των RootlessRoot που φέρνει ξανά στη σκηνή τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Fruček σε ένα σωματικό, τελετουργικό ντουέτο.

Θέατρο Μαβίλη: Μια νέα σκηνή στην πόλη

Το Θέατρο Μαβίλη θα κάνει σύντομα εγκαίνια. Είναι ένας νέος χώρος που δεν θέλει απλώς να φιλοξενεί παραστάσεις· θέλει να γίνει ζωντανός πυρήνας πολιτισμού.

"Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας-Το μιούζικαλ" με θίασο 17 ηθοποιών και μουσικών

Ένας από τους πιο αγαπημένους ελληνικούς μύθους επιστρέφει αλλιώς: "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" γίνεται μιούζικαλ, μέσα από τη δημιουργική σύμπραξη Γιάννη Καλαβριανού και Θοδωρή Οικονόμου, με ζωντανή μουσική και εντυπωσιακό καστ.

Στα Τζάμια Κρύσταλλα θα μάθεις το "the great nothing" του σύμπαντος

Το νέο έργο της Αντωνίας Οικονόμου στον χώρο Τζάμια Κρύσταλλα, κάνει πρεμιέρα για λίγες παραστάσεις από 5 Φεβρουαρίου, ένα χοροθεατρικό ταξίδι στο πιο μοναχικό σημείο του σύμπαντος.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας (19-23/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 19 έως 23/01 και αξίζουν την προσοχή σου.

Μετά τον "Άσχημο" γνωρίστε το "Perplex": Μία "παράλογη" κωμωδία που "αναποδογυρίζει" τον κόσμο μας

Μόλις έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή το έργο του ανατρεπτικού συγγραφέα του "'Άσχημου", Μάριους Φον Μάγενμπουργκ, που μας συστήνει ο Γιώργος Παύλου.