Εσένα γιατί σου άρεσε το "Τσίου... η παράσταση"; 3 καταξιωμένοι ηθοποιοί απαντούν

Ανάμεσα στους θεατές της παράστασης πετύχαμε τρεις αγαπημένους ηθοποιούς, τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη και Ερρίκο Λίτση, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέθηκαν με το έργο και μας μίλησαν για τις εντυπώσεις τους.

Τσίου... Η παράσταση © Χρήστος Βασιλόπουλος

Το θρυλικό "Τσίου…" του Μάκη Παπαδημητράτου, η απόλυτη cult ταινία του ελληνικού σινεμά, κάνει ένα δυναμικό θεατρικό comeback, 18 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή. Εχει ήδη σημειώσει σημαντική επιτυχία στον Βοτανικό και θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει στο 2005 μέχρι τις 16 Ιουλίου για λίγες ακόμα παραστάσεις. Η παρέα κατα βάση παραμένει ίδια με τη σκηνοθεσία του Μάκη Παπαδημητράτου ο οποίος ενσαρκώνει τον ρόλο του Νώντα έχοντας στο πλευρό του τους: Αλέξανδρο Παρίση (Τσίου), Αναστάση Κολοβό (Γιάννης), Τραϊάνα Ανανία (Τζένη), Αντώνη Τσοτσιόπουλο (Στέλιος), Καλλιόπη Τζερμάνη (Στέλλα),  Δημήτρη Καπετανάκο (Τάκος), Γιάννη Μητά (Μπιλ), Νικήτα Παπαδόπουλο (Νικήτας), Μυρτώ Πετροχείλου (Χαρά), Πέτρο Γιωρκάτζη (Κούκι) κ.ά. 

Με αφορμή αυτό το κινηματογραφικό reunion τρείς αγαπημένοι μας ηθοποιοί παρευρέθηκαν στη παράσταση και μας μιλούν για τις εντυπώσεις τους και το ταξίδι τους στο παρελθόν.

errikos_litsis1
©Λεωνίδας Τούμπανος

Ερρίκος Λίτσης

"Παρ'ότι η ταινία μας είναι γνωστή, παρακολουθήσαμε την παράσταση με μεγάλο ενδιαφέρον και περάσαμε ενα όμορφο βράδυ. Εντύπωση μου έκανε το πόσο πιστοί υποκριτικά ήταν οι ηθοποιοί πατώντας πάνω στους κινηματογραφικούς ρόλους ενώ ξεχώρησα τον Καπετανάκο, που δεν ήταν μέρος του καστ της ταινίας, γιατί έδωσε τη δική του ιδιαίτερη ερμηνεία στον Τάκο και τον εξέλιξε. Πρόκειται, σε μεγάλο βαθμό, για μία ταινία δρόμου και αυτο μεταφέρθηκε επιτυχώς χάρη στα εντυπωσιακά σκηνικά. Δεν ήταν ακριβώς μια θεατρική διασκευή της ταινίας αλλά περισσότερο μια ακριβής μεταφορά της."

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Κώστας Σοχορίτης©

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

"Είχα δει την ταινία και γνωρίζω προσωπικά τα παιδιά αν και έχω μια παραπάνω φιλική σχέση με τον Καπετανάκο, τον Παπαδημητράτο και τον Κολοβό. Ολοι έχουμε αγαπήσει αυτή την ταινία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Έχει ταυτιστεί με τη νεότητα και την ανεμελιά της εποχής και πρόκειται για μια όμορφη επιστροφή με τους ίδιους ανθρώπους στο σήμερα. Για εμένα το "Τσιου" κρύβει μια μεγάλη αισιοδοξία, ό,τι προβλήματα και να έχει κάποιος, αν έχει μέσα του ένα κομμάτι που βαίνει προς την καλοσύνη και την αγάπη θα βρεί τον δρόμο του γιατί η αγάπη στο τέλος κάπως ισσοροπεί τα πράγματα, όποιος και να είσαι όπου και να είσαι. Η μεταφορά ταινιών στο θέατρο δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι όμως μια ωραία αφορμή να επιστρέψουμε σε κάτι που αγαπήσαμε πολυ και να ακουμπήσουμε ξανά σε κάτι που αγγίζει το φώς μιας άλλης εποχής. Πιστεύω πως το ίδιο κείμενο και το ίδιο ποιήμα θα παρουσιάζεται μετα απο 40 χρόνια, εμείς όμως θα έχουμε αλλάξει."

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

"Ηταν ένα όμορφο ταξίδι πίσω στην εποχή της εμβληματικής ταινίας που θαυμάσαμε στο παρελθόν και μια ωραία αφορμή να ξανασυναντηθούν οι ηθοποιοί της, αυτή τη φορά πάνω στην σκηνή. Η ατμόσφαιρα της ταινίας μεταλλάχθηκε σε κάτι πιο ζωντανό και μας ξύπνησε όμορφες μνήμες. Ενιωσα σαν να έβλεπα θερινό σινεμά στο θέατρο."

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του "α" για την παράσταση εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τσίου... Η παράσταση

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ο θρυλικός «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης. Η πολυβραβευμένη ταινία-μύθος, με το χαμηλότερο μπάτζετ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και τις ατάκες που έγιναν viral πριν ακόμα γεννηθεί ο όρος, κάνει ένα θρυλικό comeback στο σανίδι. Με το βασικό καστ ίδιο αλλά και με νέες προσθήκες ζωντανεύει ξανά το σύμπαν του εθισμένου Τσίου, ο οποίος ψάχνει στην άδεια Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου να βρει τη δόση του, συναντώντας στη διαδρομή του τους πιο cult χαρακτήρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/04/2024

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.