Τσίου... Η παράσταση

Τσίου... Η παράσταση

  • Διάρκεια: 90'
  • 3

Ο θρυλικός «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης. Η πολυβραβευμένη ταινία-μύθος, με το χαμηλότερο μπάτζετ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και τις ατάκες που έγιναν viral πριν ακόμα γεννηθεί ο όρος, κάνει ένα θρυλικό comeback στο σανίδι. Με το βασικό καστ ίδιο αλλά και με νέες προσθήκες ζωντανεύει ξανά το σύμπαν του εθισμένου Τσίου, ο οποίος ψάχνει στην άδεια Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου να βρει τη δόση του, συναντώντας στη διαδρομή του τους πιο cult χαρακτήρες.


Ερμηνεύουν: Αλ. Παρίσης, Μ. Παπαδημητράτος, Αν. Κολοβός, Τρ. Ανανία, Αντ. Τσιοτσιόπουλος, Στ. Σταμουλακάτος, Κ. Τζερμάνη, Δ. Καπετανάκος, Στ. Δημόπουλος, Θ. Αλεξίου. Σκην.: Γ. Γαβαλάς. Κοστ.: Μ. Αρβανιτάκη. Μουσ.: Κ. Βήτα, The Savage Mambas, Dr Vodkatini. Φωτ.: Β. Κλωτσοτήρας.

Αναλυτική κριτική

Παράσταση που λειτουργεί ως εορταστικό και νοσταλγικό reunion ανθρώπων και μαζί ως κάλεσμα δια ζώσης συνάντησης με τους θεατές που λάτρεψαν μια εμβληματική low budget ταινία του εγχώριου σινεμά. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική