Με ποια αλλαγή στο καστ συνεχίζει το "Ψηλά απ’ τη Γέφυρα";

Ψηλά απ’ τη γέφυρα Ελίνα Γιουνανλή©

Το "Ψηλά απ’ τη Γέφυρα" του Άρθουρ Μίλερ, ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του 20ου αιώνα, συνεχίζει μια επιτυχημένη πορεία στο θέατρο Βεάκη. Η σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη αναδεικνύει τη δραματική δύναμη της συγκλονιστικής ιστορίας, που θίγει το θέμα της ένταξης των μεταναστών στην αμερικανική κοινωνία και το ανάγει σε πολιτικό και οντολογικό ζήτημα. Ο εκφραστικός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου, τον αυτοκαταστροφικό Ιταλό μετανάστη Έντι Καρμπόνε που ζει με τη γυναίκα του Μπέατρις και την ορφανή ανιψιά του Κάθριν, την οποία ερωτεύεται. Ο ίδιος αφήνεται σε ένα κύμα  πάθους που πυροδοτεί την ανελέητη εσωτερική σύγκρουση από το βράδυ, που επιστρέφει στο σπίτι και ανακοινώνει ότι οι εξάδελφοι της συζύγου του από τη Σικελία, Μάρκο και Ροντόλφο, βρίσκονται στη Νέα Υόρκη ως παράνομοι μετανάστες αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Αποφασίζει να τους φιλοξενήσει, αλλά, όταν ο Ροντόλφο ερωτεύεται την Κάθριν, βλέπει το ειδύλλιό τους με καχυποψία και έρχεται σε ρήξη με τη σύζυγό του και με τους Μάρκο και Ροντόλφο. Η κατάσταση ξεφεύγει όταν ο Έντι ανακαλύπτει ότι η Κάθριν και ο Ροντόλφο σκοπεύουν να παντρευτούν. 

Ψηλά απ’ τη γέφυρα
Ελίνα Γιουνανλή©

Η πετυχημένη διανομή συμπληρώνεται από τους Ιωάννα Παππά, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Δημήτρη Καπετανάκο, Ευγενία Ξυγκόρου και Μιχάλη Πανάδη. Τον τελευταίο, που ερμηνεύει το ρόλο του Ροντόλφο θα αντικαταστήσει ο ηθοποιός Ρένος Ρώτας. Αρχικά, τηρείται διπλή διανομή για τον συγκεκριμένο ρόλο, κάθε Πέμπτη, Σάββατο (απογευματινή) και Κυριακή, ενώ από τις 22 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου που ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στην Αθήνα, ο Ρένος Ρώτας θα παίζει σε όλες τις παραστάσεις. Στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη.  Προπώληση από viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ψηλά απ' τη γέφυρα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 105 '

Το ανομολόγητο πάθος του Ιταλοαμερικανού λιμενεργάτη Έντι Καρμπόνε για τη νεαρή ανιψιά της γυναίκας του τον οδηγεί να καταδώσει τον παράνομο μετανάστη που πρόκειται να παντρευτεί.

Βεάκη

Στουρνάρη 32

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει ξανά το καλοκαίρι

Τη διαχείριση του θεάτρου θα έχει πλέον η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Πέντε audiobooks που πρέπει να ακούσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προτείνουμε μερικά best sellers που έχουν ανέβει στο σανίδι κερδίζοντας τις καρδιές των θεατών.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.

"Ψηλά απ’ τη γέφυρα": Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση των 45.000 θεατών

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη για την παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη πάνω στο έργο του Άρθουρ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο πλευρό μιας δυνατής ερμηνευτικής ομάδας.

"Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει…" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη".

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.