Ντοστογιέφσκι και Σέλεϊ θα δούμε στο Πορεία

Ο Δημήτρης Τάρλοου, γρήγορος στον προγραμματισμό, έχει επιλέξει τα δυο κλασικά, συγκλονιστικά έργα που θα σκηνοθετήσει τις θεατρικές περιόδους 2023-2024 και 2024-2025.

Δημήτρης Τάρλοου

Ολοζώντανο θεατρικό στέκι το θέατρο Πορεία "φωτίζει" την περιοχή κοντά στην πλατεία Βικτωρίας με ωραίες παραστάσεις, συναντήσεις με σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες, έμφαση στα δυνατά θεατρικά έργα. Ο Δημήτρης Τάρλοου καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου συνεχίζει με ακμαιότητα και ενθουσιασμό να στρέφει το βλέμμα μας σε έργα που έχουν ενδιαφέρον δραματουργικά και είναι σημαντικά θεματολογικά. Οι επιλογές του δεν είναι τυχαίες. Σκηνοθετεί  έργα με επικαιρικό χαρακτήρα και για την θεατρική περίοδος 2023-2024 στην σκηνή του Πορεία θα σκηνοθετήσει το "Έγκλημα και Τιμωρία" σε διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του Θανάση Τριαρίδη, ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα που χάρισαν τη δόξα στον Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι και στο οποίο κατατίθεται η άποψη του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα για τις πράξεις των ανθρώπων, όπως για τη ροπή τους στο έγκλημα. Ο Δημήτρης Τάρλοου έχει ένα δικό του, όμορφο τρόπο να "διαβάζει" ένα κλασικό έργο με σύγχρονη σκηνική αντίληψη. Άμεσο παράδειγμα αποτελεί το "Κουκλόσπιτο" του Χένρικ Ίψεν που αυτήν την περίοδο παίζεται στο θέατρο Πορεία.  

Διαβάστε Επίσης

Η όποια προσέγγιση στο κλασικό δεν έχει ημερομηνία λήξης και οι παραστάσεις του Πορεία διατηρούν τον στοιχείου του ευχάριστου αιφνιδιασμού. Ψήφο στο κλασικό θα δώσει και την θεατρική περίοδο 2024-2025, ο Δημήτρης Τάρλοου, με τον "Φρανκενστάιν" της Μαίρη Σέλεϊ. Τη νουβέλα που η Αγγλίδα συγγραφέας έγραψε σε ηλικία 18 ετών και αφηγείται την ιστορία του νεαρού φοιτητής ανατομίας και χειρουργικής Φρανκενστάϊν, που ανακαλύπτει το μυστικό στο να δίνει ζωή σε άψυχα πράγματα, αλλά και τους κινδύνους της γνώσης.  Στο συγκλονιστικό έργο συνδέει τη φαντασία με τις ιδέες για τη ζωή και αναμένουμε με προσδοκία την σκηνοθετική πρόταση του Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίο και σε αυτό το έργο συνεργάζεται με τον Θανάση Τριαρίδη στη διασκευή και τη δραματουργική επεξεργασία, ενώ εμπιστεύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Γιάννη Στάνκογλου.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Κουκλόσπιτο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η Νόρα είναι μια παντρεμένη γυναίκα που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο μετά την αποκάλυψη ενός ψέματος που βάζει φωτιά στα θεμέλια του γάμου της.

Θάνατος στη Βενετία

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 90 '

Την ιστορία της ερωτικής έλξης ενός επιτυχημένου, μεσήλικα συγγραφέα για ένα νεαρό αγόρι με το οποίο παραθερίζει στο ίδιο ξενοδοχείο πραγματεύεται το αριστουργηματικό έργο-σπουδή στην ομορφιά.

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.