"Πανεπιστήμιο - Ομόνοια": Ένα νέο ελληνικό έργο για τη βία που δεν είναι πάντα ορατή

Ο Γιάννης Οικονόμου σκηνοθετεί το θεατρικό του με φόντο ένα βαγόνι της κόκκινης γραμμής του μετρό στο θέατρο Άβατον.

Πανεπιστήμιο - Ομόνοια Λιλή Νταλανίκα©

Τη βία που δεν είναι πάντα ορατή και πολλές φορές κρύβεται πίσω από ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας και καταστάσεις φαινομενικά ασφαλείς πραγματεύεται το σύγχρονο ελληνικό έργο του Γιάννη Οικονόμου "Πανεπιστήμιο - Ομόνοια", που σκηνοθετεί ο ίδιος στο θέατρο Άβατον. Οι ηθοποιοί Λάζαρος Βαρτάνης, Σοφία Νικολοπούλου και Θάνος Παπαθανάσης πρωταγωνιστούν στην παράσταση που ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις 6 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Το θεατρικό κείμενο αφουγκράζεται τους κραδασμούς της σύγχρονης πραγματικότητας γύρω από τα θέματα της ενδοοικογενειακής και της έμφυλης βίας μέσα από μια ρεαλιστική και συνάμα ποιητική γραφή.

Η υπόθεση του έργου

"Σ’ αγαπώ. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα. Δε θα το ξανακάνω. Δεν δικαιούμαι μία ευκαιρία; Μην είσαι άδικη τώρα". Ένας άνδρας και μια γυναίκα είναι παγιδευμένοι σε ένα βαγόνι της κόκκινης γραμμής του μετρό, λόγω διακοπής ρεύματος. Αυτή η ατυχής στιγμή είναι η αρχή της σχέσης τους. Μέσα στο βαγόνι γνωρίζονται και ερωτεύονται. Στη συνέχεια, όμως, ο άνδρας αποκαλύπτει ένα πρόσωπο χειριστικής και βίαιης συμπεριφοράς. Τότε, η κατάσταση αλλάζει και η γυναίκα καλείται να πάρει μία καθοριστική απόφαση αναδεικνύοντας πως, παρά τις διαφορετικές εκδοχές της, η βίαιη συμπεριφορά πάντα παραμένει μοιραία. 

Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Harry Huta, τα σκηνικά ο Πέτρος Κρητικός, τα κοστούμια η Μάρα Ανδρέου, ενώ την κίνηση επιμελούνται οι Μαργαρίτα Κώστογλου και Φλοριάν Παπά.

Προπώληση μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η Κρυφή Κασέτα": Μια ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο, τώρα επί σκηνής

Το βιβλίο (Α)Γνωστού Πατρός ζωντανεύει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός για λίγες μόνο παραστάσεις

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/01/2026

"Cleansed": Ένα από τα θεατρικά talks of the town της φετινής σεζόν

Άνοιξε η προπώληση για τον Μάρτιο – Sold out ο Ιανουάριος, ελάχιστες θέσεις για τον Φεβρουάριο, για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

O Θανάσης Σαμαράς κυκλοφορεί 'Ελεύθερος' στο Θέατρο Noūs

Ακολουθεί το δρομολόγιο για Κυψέλη και για 5 παραστάσεις.

"Ο Αρχιτέκτων" : Τι συμβαίνει όταν ο δημιουργός παγιδεύεται στο ίδιο του το δημιούργημα ;

Η σουρεαλιστική κωμωδία της Φώφης Τρέζου, ανεβαίνει στο Θέατρο 104 για 10 μόνο παραστάσεις.

Για καμπαρέ στη θρυλική 'Μέδουσα' της Πλάκας

Το ιστορικό στέκι της Πλάκας που συνδέθηκε με τον πολυτάλαντο Γιώργο Μαρίνο, επιστρέφει και ξαναβάζει φωτιά στις νύχτες της Αθήνας.

Το "Μπεν και Ίμο" του Μαρκ Ρέιβενχιλ έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Το έργο θα ζωντανέψει για 15 παραστάσεις την αληθινή ιστορία της ταραχώδους σχέσης των σπουδαίων μουσικών Μπέντζαμιν Μπρίττεν και Ίμοτζεν Χολστ.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Το δράμα του Έντουαρντ Άλμπι παραμένει ένα ανελέητο πορτρέτο συζυγικής φθοράς. Η σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια και οι ερμηνείες φωτίζουν τη βία, την τρυφερότητα και τις ψευδαισθήσεις που συγκροτούν αυτό το διαχρονικό έργο. | Powered by Uber