Οι νέες Τζωρτζίνα Λιώση και Νάνσυ Μπούκλη παίζουν και σκηνοθετούν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Οι δύο ταλαντούχες ηθοποιοί σκηνοθετούν από κοινού το έργο του Ευθύμη Φιλίππου “Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα”.

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου οι νέες και ταλαντούχες ηθοποιοί Τζωρτζίνα Λιώση και Νάνσυ Μπούκλη πρωταγωνιστούν και σκηνοθετούν από κοινού το έργο του Ευθύμη Φιλίππου "Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα”. Διαφορετικές ιστορίες που συνδέονται ή και όχι μεταξύ τους συνθέτουν το έργο του σεναριογράφου των ταινιών του νέου ελληνικού σινεμά "Κυνόδοντας", "L" και "Άλπεις". Σε απροσδιόριστο χρόνο, σ’ ένα ζαχαροπλαστείο του αθηναϊκού κέντρου, δύο άνθρωποι μονολογούν κουβεντιάζοντας, καθώς προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Γελάνε, θυμώνουν, λένε μικρές και μεγάλες ιστορίες κι όταν πιέζονται, παίζουν. Παραμένουν καθισμένοι εκεί, πολλές φορές σκεπτόμενοι να φύγουν: "Πώς θα ήταν, άμα δε φεύγαμε ποτέ από αυτό το ζαχαροπλαστείο;". Ο χρόνος περνά και αυτή είναι ίσως η μόνη κοινή απόφαση που θα πάρουν. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 6 Φεβρουαρίου.

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ας μπούμε στο κλίμα του "Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα"

"Παλιά, όταν ήμουν δέκα περίπου ετών, παραθέριζα με τους γονείς μου στο εξοχικό μας. Ένα βράδυ, την ώρα που τρώγαμε, η μητέρα μου έβαλε τα κλάματα. Έκλαιγε σπαρακτικά πάνω από το πιάτο της, χωρίς να μιλάει, και ύστερα ο πατέρας μου σηκώθηκε, της έφερε ένα ποτήρι νερό και της χάιδεψε τα μάγουλα. Όταν ηρέμησε ύστερα από λίγη ώρα, ο πατέρας μου τη ρώτησε τι της συνέβη και εκείνη τον κοίταξε, τίναξε τα μαλλιά της προς τα πίσω, έκοψε μια μπουκιά από το κρέας που είχε στο πιάτο της και μασώντας το αργά του είπε: "Τίποτα. Μην ανησυχείς. Απλώς θέλω να μου υποσχεθείς ότι το σκάφος που θα πάρουμε θα το ονομάσουμε "Bobby”. Χωρίς να με ρωτήσεις γιατί". Ύστερα συνεχίσαμε το φαγητό μας”.

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Δήμητρας Λιάκουρα, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Ελένης Μπούκλη.

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
Πάτροκλος Σκαφίδας©
Νάνσυ Μπούκλη
Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
Πάτροκλος Σκαφίδας©
Τζωρτζίνα Λιώση

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Σε απροσδιόριστο χρόνο σ' ένα ζαχαροπλαστείο του αθηναϊκού κέντρου δύο άνθρωποι μονολογούν κουβεντιάζοντας, καθώς προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Γελάνε, θυμώνουν, λένε ιστορίες κι όταν πιέζονται, παίζουν. Πώς θα ήταν, άμα δεν έφευγαν ποτέ από αυτό το ζαχαροπλαστείο; Το έργο του γνωστού σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου έχει ξεχωρίσει τόσο ως βιβλίο όσο και όλες τις φορές που παρουσιάστηκε στο θέατρο. Το στοίχημα που έθεσαν η Τζωρτζίνα Λιώση και η Νάνσυ Μπούκλη μεταφράστηκε σε θεατρική επιτυχία και τώρα επιστρέφει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.