"Αυτόχειρες Παρθένοι Dollhouse" στο Tempus Verum

Ένα μανιφέστο του Χρήστου Καρασαββίδη, βασισμένο στις "Αυτόχειρες Παρθένους" της Σοφίας Κόπολα, για μια κατακερματισμένη γενιά που βίωσε την ζωή με ακραίο τρόπο.

Αυτόχειρες Παρθένοι Κώστας Γκιόκας©

Ο Χρήστος Καρασαββίδης αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική κινηματογραφική ταινία της Σοφία Κόπολα "Αυτόχειρες Παρθένοι" και την ομώνυμη νουβέλα του Τζέφρι Ευγενίδη, γράφει και σκηνοθετεί ένα πρωτότυπο κείμενο, ένα μανιφέστο για μια γενιά που χάνεται το "Αυτόχειρες Παρθένοι Dollhouse" με φόντο την ασφυκτική εποχή και την ασφυκτική κοινωνία του τώρα, στο Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις. Έρωτας, θάνατος, φλερτ, σεξ, χιούμορ, αυτοκτονία, σε μια εξόχως προκλητική και βέβηλη παράσταση -ακατάλληλη για ανηλίκους- για μια γενιά που έφυγε κρεμασμένη από μια θηλιά και μεθυσμένη από χάπια. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 3 Φεβρουαρίου.

Αυτόχειρες Παρθένοι
Κώστας Γκιόκας©

Παίζουν οι Μάιρα Άμσελεμ, Σεμέλη Μητροπούλου και Ναταλία Πελέκα, στους ρόλους τριών κοριτσιών, τριών αδερφών που ανήμερα των γενεθλίων του πατέρα τους, αποφασίζουν να του κάνουν ένα δώρο που θα τον στιγματίσει για πάντα. Και κάπως έτσι ξετυλίγεται ένα κουβάρι μιας ιστορίας όχι τόσο ευχάριστης. Η μουσική επιμέλεια είναι του σκηνοθέτη, ενώ τα σκηνικά υπογράφει ο Στέφανος Λώλος.

Αυτόχειρες Παρθένοι
Κώστας Γκιόκας©

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτόχειρες Παρθένοι Dollhouse

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Αντλώντας από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέφρι Ευγενίδη και την ταινία της Σοφία Κόπολα, αναφέρεται σε μια κατακερματισμένη γενιά που βίωσε τη ζωή με ακραίο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.