"When our eyes touch" στον Χώρο Τέχνης O.art.ath

Η νέα σόλο παράσταση της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου διερωτάται αν το άγγιγμα είναι μια πράξη αντίστασης.

When our eyes touch – solo

Η νέα σόλο παράσταση "When our eyes touch" της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου, που παρουσιάζεται για τρεις μόνο παραστάσεις στον χώρο τέχνης o.art. ath στην Κυψέλη, δημιουργεί μια σωματική εγκατάσταση που εστιάζει στη στιγμή, στο παρόν, ως ένα σημείο συνάντησης διαφορετικών χρονικοτήτων.
Με αφορμή το έργο δυο μεγάλων σύγχρονων φιλοσόφων, του Ζακ Ντεριντά και του Ζαν-Λυκ Νανσί, η Μαρία Κολλιοπούλου διερωτάται πώς μαθαίνουμε εκ νέου να αναπνέουμε, να υπάρχουμε σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και απρόβλεπτη καθημερινότητα, όπου η σωματικότητα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και τα σώματα δεν λαμβάνουν χώρα και χώρο στην πόλη. Πρόκειται για μία σωματική περίηγηση στο άγγιγμα που, σύμφωνα με τον Ντεριντά, συνεπάγεται πάντα μια στιγμή απαλλαγής, μια στιγμή απόσυρσης, ένα βήμα προς τα πίσω, έναν χορό διαχωρισμού και έναν χορό απόστασης.

Μαρία Κολλιοπούλου
Y. Isidorou©
Μαρία Κολλιοπούλου

Η παράσταση συμπυκνώνει τη χορογραφική έρευνα των τελευταίων ετών της Κολιοπούλου πάνω στο έργο των δύο αυτών φιλοσόφων και ξεκίνησε ως μια πρόταση για ένταξη στον διετή προγραμματισμό των επιχορηγήσεων το 2021. Υποστηρίχτηκε τελικά από το Skånes Dansteater στο Μάλμε της Σουηδίας τον Αύγουστο του 2021 και ένα χρόνο μετά από τον πολυχώρο πολιτισμού και τεχνών Shantom στην Αθήνα τον Ιούλιο 2022. Ο τίτλος του έργου προέρχεται από την φράση "When our eyes touch, is it day or is it night?" του Ζακ Ντεριντά από το έργο του "On Touching – Jean-Luc Nancy". 

8, 9, 10 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη | Περιορισμένος αριθμός θέσεων | Πληροφορίες: 6944561694

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.