Arthrosis: Ο δρόμος της αντίστασης και της απώλειας στη νέα σκηνική σύνθεση της Κατερίνας Ελοσίτου

Πρεμιέρα κάνει στο Studio Μαυρομιχάλη η νέα πρόταση της Κατερίνας Ελοσίτου, που μεταφέρει τον θεατή σε γνώριμα τοπία και οικείες διαδρομές.

Arthrosis

Δέκα δάχτυλα, δύο χέρια, αποκαλύπτουν τον κόσμο της απώλειας, της αντίδρασης, της αντίστασης και της ανθεκτικότητας, με δεικτικότητα, χιούμορ και ειλικρίνεια.

Η νέα σκηνική σύνθεση της Κατερίνας Ελοσίτου με τίτλο Arthrosis, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 21/01. Μέσα από την εικόνα, την πρόζα, τη μουσική, τον λόγο και τα ανθρώπινα σώματα, μεταφέρει τον θεατή σε γνώριμα τοπία και οικείες διαδρομές.

Το συνειδητό αναδύεται στο ασυνείδητο, το κωμικό συνομιλεί με την ειρωνεία, η παρόρμηση με τον κυνισμό, η ευαισθησία με την ψυχρότητα.

Μια πρωτότυπη απόπειρα να αρθρωθεί η ανθρώπινη ιστορία, σαν κι αυτή που φέρει ο καθένας μας - μια ιστορία σε θραύσματα, με το κάθε δάχτυλο του χεριού να έχει τη δική του υπόσταση, το δικό του "δωμάτιο". Το σπίτι με το πιάνο, τα κάδρα στους τοίχους, τις οικογενειακές φωτογραφίες και λίγο πιο πέρα το παράθυρο που προσκαλεί τον κόσμο της σαγήνης, τον κόσμο της απειλής.

Arthrosis 1

"Ένα σώμα προσπαθεί να κρατήσει ενωμένο τον εαυτό του ενώ όλα τα εργαλεία του, μνήμη, τέχνη, έρωτας, φιλία έχουν ήδη στραφεί εναντίον του. Τα δάχτυλα αρθρώνουν λόγο συμβολίζοντας το σώμα μίας κοινωνίας πραγμάτων, δείχνοντας εντέλει μέσα από την ίδια τους τη κατασκευή το μοντέλο της σημερινής πραγματικότητας. Ένας παραλληλισμός από τον οποίο δεν περισσεύει κανένας μας". - Κατερίνα Ελοσίτου

Arthrosis 2

  • Ερμηνεύουν: Έλενα Αρβανίτη, Μαρία Μπρανίδου
  • Κείμενο: Κατερίνα Ελοσίτου
  • Σκηνοθεσία | Video: Χριστίνα Χριστοφή
  • Πρωτότυπη Μουσική: Κατερίνα Ελοσίτου, Γιάννης Παπαθανασίου
  • Επιμέλεια Κίνησης: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
  • Αφήγηση: Κατερίνα Ελοσίτου
  • Φωτογραφία Aφίσας: Νίκος Τερζής

Arthrosis 2

Πληροφορίες

Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων)

Από 21 Ιανουαρίου 2026

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.00

Εισιτήρια-Κράτηση θέσεων: 210 6453330 & more.com

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (γενική είσοδος), 8€ (φοιτητικό, ατέλεια, ΑΜΕΑ)

Διάρκεια: 70'

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέτυχε ή όχι η κατά Έκτορα Λυγίζο κωμικοτραγική απόδοση του "Βυσσινόκηπου";

Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχοφ παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου κι έναν σπουδαίο θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2026

90+ παραστάσεις που συνεχίζονται και μετά το Πάσχα

Μία ακόμα ευκαιρία για να τις βάλουμε στην ατζέντα μας μάς δίνουν οι παρακάτω θεατρικές παραστάσεις που παίρνουν παράταση μέχρι και τις αρχές Ιουνίου.

Νοσταλγία: καταφύγιο ή παγίδα; Γιατί το θέατρο επιστρέφει επίμονα στο παρελθόν

Από τον Ταρκόφσκι μέχρι τις σύγχρονες σκηνές, η νοσταλγία επιστρέφει δυναμικά. Γιατί γεμίζουν τα θέατρα με ιστορίες μνήμης; Είναι ανάγκη, μόδα ή τρόπος να αντέξουμε ένα παρόν που συνεχώς μας ξεπερνά;

Για τη Μαρία Τσιμά το "Χελιδόνι" είναι ένας ύμνος στην αγάπη και την αλήθεια κόντρα στο σκοτάδι του φανατισμού

Λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα, που συνδέεται άρρηκτα με το μήνυμα της αγάπης, η Μαρία Τσιμά μάς μιλά για το "Χελιδόνι", την ομοφοβική βία και τη δύναμη της αλήθειας, θυμίζοντάς μας πως η Τέχνη παραμένει ο μοναδικός δρόμος για μια ουσιαστική, συλλογική και φωτεινή Ανάσταση.

Η μεγάλη επιστροφή: Η Λυδία Κονιόρδου "ζωντανεύει" ξανά τη θρυλική "Φόνισσα"

Αποκλειστικό: Η εμβληματική "Φόνισσα" σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, η παράσταση-φαινόμενο που συγκλόνισε το 1998, επιστρέφει στη σκηνή με τη Λυδία Κονιόρδου στον ρόλο-ορόσημο της καριέρας της. Μια μυσταγωγική επιστροφή στο παπαδιαμαντικό σύμπαν που σημάδεψε τα θεατρικά μας βράδια.

Στο "Πανδοχείον" της bijoux de kant οι παραστάσεις συνεχίζονται

Η ομάδα bijoux de kant επιστρέφει με νέες ημερομηνίες για την παράσταση 'Πανδοχείον η Φιλόξενη Ερημία', ένα σκηνικό ταξίδι στη μνήμη και το φανταστικό, βασισμένο στο έργο του Ε. Χ. Γονατά.

Ο αξιαγάπητος απατεώνας "Φιάκας" σε περιμένει στο Από Μηχανής και μετά το Πάσχα

Η σπαρταριστή κωμωδία του Δημοσθένη Μισιτζή παίρνει παράταση για λίγες ακόμα παραστάσεις με τον Οδυσσέα Σταμούλη στον ομώνυμο ρόλο.