"Άσπρο πάτο/Another round": Στην υγειά μας, βρε παιδιά!

Σε παγκόσμια πρώτη θα δούμε τη θεατρική μεταφορά της ταινίας «Άσπρο πάτο» («Another round», 2021) του Τόμας Βίντερμπεργκ. Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το έργο που ανεβαίνει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Άσπρο Πάτο Σταύρος Χαμπάκης©

Αυτά είναι τέσσερα χρήσιμα tips για τον "Άσπρο Πάτο/Another Round", τη νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Θοδωρής Αθερίδης και που κάνει πρεμίερα 26 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

1. Έτσι "γιορτάζεται" η ζωή: Την πιο συγκινητική, διασκεδαστική και αισιόδοξη ιστορία για το αλκοόλ μοιράζονται μαζί μας οι χαρακτήρες του έργου "Druk - Άσπρο πάτο". Τέσσερις φίλοι πειραματίζονται με μια νέα θεωρία, διατηρώντας ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης στην καθημερινότητά τους. Άραγε μπορεί αυτός ο τρόπος ζωής να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας τους;

2. Μια επιτυχημένη ταινία: Η πολυσυζητημένη ταινία "Άσπρο Πάτο" του Τόμας Βίντερμπεργκ σάρωσε τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο, α΄ αντρικός ρόλος), ενώ ακολούθησε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2021. Δυνατό σημείο της ταινίας το προσεγμένο καστ, από το οποίο ξεχωρίζει ο Μαντς Μίκελσεν.

3. Η θεατρική πρόταση: Ο Θοδωρής Αθερίδης αναλαμβάνει το μεγάλο ρίσκο της θεατρικής μεταφοράς της ταινίας στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" (από 26/10), σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου. Ο σκηνοθέτης θα προσπαθήσει να προβάλει την περιπέτεια των  τεσσάρων αντρών"στη μάταιη προσπάθειά τους να ξαναγίνουν παιδιά. Ο βασικός σκηνικός χώρος είναι το προαύλιο του σχολείου με στοιχεία "παιδικής χαράς”".

4. Οι τέσσερις κολλητοί: Ο Νίκος Ορφανός, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο Αλέξανδρος Μπαλαμώτης και ο Θάνος Γρίβας, ο οποίος επιλέχθηκε μετά από ακρόαση από το σκηνοθέτη για το ρόλο που υποδύθηκε ο Μαντς Μίκελσεν, θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση. Ο Θοδωρής Αθερίδης αποφάσισε μέσα από την οντισιόν να δώσει λόγο στη νέα γενιά, δημιουργώντας την επόμενη καλλιτεχνική ομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Άσπρο Πάτο / Another Round

  • Κοινωνικό

Στη θεατρική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας του Τόμας Βίντερμπεργκ, που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, τέσσερις κολλητοί αποφασίζουν να διατηρούν ένα επίπεδο μέθης καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακολουθώντας μια νέα στάση ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοιμωμένος Χαλεπάς, ο σαλός άγιος": Τρεις extra μεταμεσονύκτιες παραστάσεις

Για 4η χρονιά συνεχίζει ο "Κοιμωμένος Χαλεπάς, Ο σαλός άγιος", με τον Γιώργη Κοντοπόδη και μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν τρείς μεταμεσονύκτιες παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2025

Χριστούγεννα με τον "Καρυοθραύστη" του Μπαλέτου της Όπερας της Βάρνας

Το ταξίδι στη Χώρα των Ζαχαρωτών, η λεπτότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι και η ποιότητα των ερμηνειών κάνουν τον "Καρυοθραύστη" ένα παραμύθι για όλες τις ηλικίες, που μπορείτε να το απολαύσετε από το Μπαλέτο της Όπερας της Βάρνας.

Νέες παραστάσεις για την "Καρυάτιδα!" του Γιώργου Καπουτζίδη στο Θέατρο Κάππα

Μια ανατρεπτική κωμωδία – που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά – αφιερωμένη στη μεγαλειώδη και ιστορική ικανότητα του πολύπαθου αυτού τόπου, να μπλέκει μόνιμα σε κωμικοτραγικές περιπέτειες.

Δύο έξυπνες κωμωδίες που σχολιάζουν την Ελλάδα

Δύο κωμωδίες made in Greece, από Γιώργο Καπουτζίδη και Ζήση Ρούμπου κοιτάζουν με χιούμορ την Ελλάδα και την ταυτότητά της.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με Μάριο Μπανούσι και τον Δεκέμβριο

Η παράσταση για την απώλεια και την ενηλικίωση "Taverna Miresia - Mario, Bella, Anastasia" κάνει ένα χειμωνιάτικο πέρασμα στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου "Φθινόπωρο - ΑΠΟΗΧΟΙ".

Δύο πράξεις θεατρικής απελευθέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών

Σε δύο παραστάσεις που αγγίζουν βαθιά τον θεατή, δύο σπουδαίες και έμπειρες πρωταγωνίστριες, η Κατερίνα Διδασκάλου και η Ελένη Κοκκίδου αναλαμβάνουν να φέρουν στο φως τη διαδρομή γυναικών που έμαθαν να σωπαίνουν – και αποφασίζουν επιτέλους να μιλήσουν.

Τελευταία παράσταση για τα "Πιρούνια σε ακριβά σπορτέξ"

Το έργο του Κωσταντή Ντίσιου, μια ιστορία ενός καλά θαμμένου τραύματος, θα παρουσιαστεί για ακόμη μία φορά στο Red Jasper, σε σκηνοθεσία Τάσου Καρακύκλα.