"Να σου πω μια ιστορία": Το διεθνές μπεστ σέλερ ξανά στη σκηνή

Να σου πω μια ιστορία

 Την ψυχανάλυση επί σκηνής φέρνει η ομάδα Τόπι για μια ακόμα χρονιά. Το κοινό αγκάλιασε το ανέβασμα του "Να σου πω μια ιστορία" του Χόρχε Μπουκάι και, έτσι, η ομάδα Τόπι αποφάσισε να συνεχίσει τις παραστάσεις της και από 16/10 θα βρίσκεται στη σκηνή του Bios. Ο Δημήτρης Πλειώνης και η ομάδα του βρήκαν τον τρόπο ν’ ανεβάσουν το μπεστ σέλερ του διάσημου Αργεντινού ψυχολόγου και συγγραφέα, που τα τελευταία χρόνια έχει εμπνεύσει πολλούς με τις διδακτικές του ιστορίες, δίνοντας στο θεατρόφιλο κοινό την ευκαιρία να έρθει για ακόμη μία φορά σε επαφή με την έννοια της ψυχανάλυσης επί σκηνής. Οι ιστορίες που μοιράζονται ένας ψυχαναλυτής με τον θεραπευόμενό του ζωντανεύουν σπαρακτικά, κάνοντας το θεατή κομμάτι μιας ολοκληρωμένης συνεδρίας.

 

Διαβάστε Επίσης


Στο σημείωμα της ομάδας διαβάζουμε: " Ο Χόρχε Μπουκάι στηρίζει το ψυχοθεραπευτικό του έργο, όπως και την συγγραφή του βιβλίου "Να σου πω μια ιστορία", στη μέθοδο Gestalt, η οποία ασχολείται με το εδώ και τώρα. Ο θεραπευόμενος προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του ερχόμενος πιο κοντά στην αυτογνωσία. Η θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της ομότιτλης παράστασης αποτελεί απόρροια μιας βαθύτερης προσωπικής ανάγκης και υιοθετεί την ίδια τεχνική. Ήταν συνειδητή επιλογή η σκηνή να είναι ανάμεσα στους θεατές. Ένα θέατρο όχι μετωπικό αλλά ένα θέατρο που εντάσσει το κοινό στην δράση μιας και οι ηθοποιοί βρίσκονται ανάμεσα στους θεατές κι έτσι ηθοποιοί και θεατές μοιράζονται την ίδια εμπειρία σαν να γίνεται μια από κοινού ομαδική θεραπεία. Οι 15 επιλεγμένες ιστορίες, με την απλότητα της γραφής του Χόρχε Μπουκάι -που όλους μας αγγίζει- μετουσιώνονται από τους ηθοποιούς μέσω των αυτοσχεδιασμών, και ζωντανεύουν επί σκηνής. Σε αυτές, όλοι μας βλέπουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας: την ενοχή, το ψέμα, τον φόβο του θανάτου, τις δυσκολίες που μας ζορίζουν, την συμφιλίωση με εμάς και τους άλλους, την συγχώρεση. Η θεραπεία της ψυχής είναι ένα δώρο. Ένα δώρο που αξίζει να δοκιμάσουμε. Ένα δώρο που μπορεί να μας εξελίξει, δίνοντάς μας το έναυσμα να κοιτάξουμε και να δούμε μέσα στον εαυτό μας". Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera. Προπώληση από Viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.