Ρουμάνικη δραματουργία στους "Μοντέρνους Καιρούς"

Τα Όρια

Ο Κώστας Νταλιάνης και η Εβίτα Παπασπύρου μέσα από την Ανώτερη Δραματική Σχολή  "Μοντέρνοι Καιροί" συνεχίζουν να "τροφοδοτούν" το Θίασο "Μοντέρνοι Καιροί" με απόφοιτους ηθοποιούς της σχολής τους και να ερευνούν γύρω από την τέχνη του ηθοποιού, αλλά και γύρω από την παγκόσμια δραματουργία. Η Σχολή ενώνεται με τον καλλιτεχνικό οργανισμό με κοινό όραμα, κοινούς στόχους και κοινή καλλιτεχνική κατεύθυνση. Τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια οι δυο καλλιτέχνες δουλεύουν πάνω σε μια πλατιά γκάμα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου και τα έργα που επιλέγουν ν’ ανεβάσουν απεικονίζουν τις αντιθέσεις της εποχής μας. Από την περσινή χρονιά οι Μοντέρνοι Καιροί στεγάζονται σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί στο Γκάζι, λίγα μέτρα από τον σταθμό του μετρό. Πρόκειται για ένα σύγχρονο θέατρο 100 θέσεων, που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το ρουμάνικο μονόλογο "Τα όρια" των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, με θέμα την Παιδεία και την Εκπαίδευση. 

Ο Κώστας Νταλιάνης σκηνοθετεί την Εβίτα Παπασπύρου σ' αυτό το έργο που είναι ενταγμένο σε ένα διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα (Creative Europe) και ανεβαίνει ταυτόχρονα σε τρεις χώρες, στη Ρουμανία από το θέατρο "Centrul de Teatru Educational Replika”, στην Πορτογαλία από το θέατρο "teatro dos Aloes” και στην Ελλάδα από το θέατρο "Μοντέρνοι Καιροί”. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα, ενώ το φθινόπωρο του 2023, θα παιχτεί και στη Ρουμανία. Επίσης η Ρουμάνικη παράσταση - από το θέατρο "Centrul de Teatru Educational Replika" - θα παρουσιαστεί για δύο ημέρες στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί πριν τα Χριστούγεννα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Απονομή Βραβείου "Ελευθερία Σαπουντζή" 2025 στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας ανοίγει τις πόρτες του για την απονομή του βραβείου "Ελευθερία Σαπουντζή" 2025, τιμώντας τη μνήμη της ηθοποιού, σκηνοθέτιδας και ποιήτριας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

"Ήλιος με δόντια"- Η φωνή του απόκληρου επιστρέφει στο "Μπέλλος"

Ο Κωνσταντής, ο άνθρωπος που γεννήθηκε στο περιθώριο και έμαθε να σωπαίνει για να μη σκανδαλίζει τους "ευυπόληπτους", αποκτά επιτέλους φωνή. Ο "Ήλιος με δόντια" επιστρέφει για 2η χρονιά, για να μας ταξιδέψει σε μια συγκλονιστική πορεία μνήμης και αποδοχής.

"Το κύμα"- 2η χρονιά: Το έργο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους νέους

Ένα δυνατό έργο, ιδανικό για το εφηβικό κοινό, "Το κύμα" του Τοντ Στράσερ, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά σε διασκευή και σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Λαμπέτη.

Οι σαρωτικές "Τρεις αδελφές" της Μαγκανάρη ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Μια παράσταση για την αναζήτηση μιας "Μόσχας" που βρίσκεται πάντοτε εκεί, όπου δεν είμαστε εμείς, είναι η σκηνική πρόταση της Μαρίας Μαγκανάρη πάνω στο σπουδαίο έργο του Τσέχοφ.

Η Σκηνή Brecht 2510 υποδέχεται τον "Βιτρούβιο"

Σε νέο χώρο παρουσιάζει ο Στέφανος Κακαβούλης τον μονόλογο "Βιτρούβιος", εμπνευσμένο από τον Άνθρωπο του Βιτρούβιου του Ντα Βίντσι.

Στον "συρμό" του "Blue Train" επιβιβάζονται φέτος νέοι συνταξιδιώτες

Η υπαρξιακή κρίση μιας γενιάς καθρεφτίζεται μέσα από τις αναμετρήσεις του ήρωά του με τον χρόνο στο "Blue train" του Γεράσιμου Ευαγγελάτου που επιστρέφει στο θέατρο Άλμα.

Ξεκίνησε το πιο Χειροποίητο και Ανακυκλώσιμο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών

Το 13ο Handmade & Recycled Theater Festival μάς περιμένει στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα και το Ρεκτιφιέ – Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών.