Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

liam ireland

Ο κόσμος του θεάτρου ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη χειμερινή θεατρική σεζόν και λόγω της μυθοπλαστικής άνθησης που γνωρίζει η τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, είναι αρκετοί είναι οι ηθοποιοί που θα μοιράσουν το χρόνο τους στα τηλεοπτικά πλατό και στο θεατρικό σανίδι. Ένας από αυτούς είναι ο κρητικής καταγωγής, μεγαλωμένος στη Αγγλία, Liam Ireland, τον οποίο γνωρίσαμε ως Στέφανο στην τηλεοπτική "Γη της ελιάς" του Mega. Το Ιανουάριο του 2023  θα βρεθεί στο Bios να πρωταγωνιστεί μαζί με την Σοφία Φυτιάνου στο ψυχολογικό θρίλερ "After the end", μια ιστορία τρόμου για τα παιχνίδια μυαλού που παίζουν οι άνθρωποι μεταξύ τους σε αγχωμένες, κλειστοφοβικές συνθήκες. Το έργο είναι του Ντένις Κέλι, του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα που έχει καταγράψει τον παλμό της κοινωνίας μέσα στα έργα του: την παραβατική συμπεριφορά των ανηλίκων και τα αδιέξοδα των εφήβων ("Ορφανά", "DNA", ""Chatroom"), τη γυναικοκτονία ("Αγάπη και χρήμα"), τρομοκρατία ("Οσάμα ο ήρωας"), την καταπίεση των παιδιών από τους δασκάλους ("Ο δάσκαλός μας είναι τέρας") κ.ά.

 

Σοφία Φυτιάνου
Σοφία Φυτιάνου

Το "After the end" θέτει το ερώτημα: Αν ήσουν η τελευταία γυναίκα στη γη, ποιον θα διάλεγες για τον τελευταίο άντρα; Η απάντηση συνήθως έρχεται σε άτομα που είναι διάσημοι, ηθοποιοί ή τραγουδιστές... Για την Λουίζ, όταν το τέλος έρχεται με τη μορφή πυρηνικής βόμβας, ο σύντροφός της στο καταφύγιο δεν είναι ο υπέροχος, έξυπνος άντρας των ονείρων της. Αντίθετα, είναι παγιδευμένη με τον δυσάρεστα εκκεντρικό Μαρκ, συνάδελφο της από το γραφείο, που κανείς δεν φαίνεται να ξέρει πολλά για εκείνων ή να τον συμπαθεί.

'Άραγε το ολοκαύτωμα είναι πραγματικό ή δημιούργημα του Μαρκ σε ένα σχέδιο να έχει μια γυναίκα που ποτέ δεν τον έχει προσέξει πραγματικά. Το μόνο στοιχείο που υποστηρίζει την ιστορία του είναι ένα έγκαυμα στην πλάτη του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έφυγε από τη ζωή η Μέλπω Ζαρόκωστα

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα, αφήνοντας πίσω της μια σημαντική πορεία στο ελληνικό και ομογενειακό θέατρο, με θεατρικούς ρόλους, τηλεοπτικές εμφανίσεις και διεθνείς σπουδές στην υποκριτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/01/2026

Η κωμική όπερα Φάλσταφ επιστρέφει για έξι παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Στις 15, 18, 21, 26 Φεβρουαρίου και στις 1, 5 Μαρτίου αναβιώνει το κύκνειο άσμα του Βέρντι, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1893.

Ο Sidi Larbi Cherkaoui έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής να χορέψει ενάντια στη βία και τη λήθη

Ένα συγκλονιστικό έργο μνήμης και συμφιλίωσης από τον Sidi Larbi Cherkaoui θα δούμε στο Φεστιβάλ της Ανοιξης του Μεγάρου Μουσικής. Ο χορός, η ζωντανή μουσική και η εικαστική δύναμη ενώνονται σε μια τελετουργία ταυτότητας, απώλειας και ανθρωπιάς.

"Ο Γιάννης το βούδι": Η αθέατη ιστορία ενός παιδιού ζωντανεύει στο Ίδρυμα 'Μιχάλης Κακογιάννης'

Το συνταρακτικό έργο της Ευαγγελίας Γατσωτή 'Ο Γιάννης το βούδι' επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις για να μας θυμίσει πόσο βαθιά μέσα μας ριζωμένα είναι τα αγκάθια της "μικρής" μας κοινωνίας.

"Μάκβεθ" από την Κατερίνα Ευαγγελάτου με Γάλλο και Καραμπέτη

Μετά από μια καθοριστική και ουσιαστική πορεία στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει σε έναν χώρο που δεν είναι απλώς τόπος δημιουργίας, αλλά κομμάτι της θεατρικής της μνήμης. Το Αμφι-Θέατρο ανοίγει ξανά έναν κύκλο συνέχειας, με σεβασμό στην ιστορία του και βλέμμα στραμμένο στο παρόν.

Οι παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το σαββατοκύριακο (17-18/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα το σαββατοκύριακο (17-18/01) και αξίζουν την προσοχή σου.

Δημήτρης Χορν: Ο ηθοποιός που έγινε Φως

Σαν σήμερα, 16 Ιανουαρίου 1998, η ελληνική σκηνή έχασε μια από τις πιο λαμπρές φιγούρες της.