Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής: Όσα θα δούμε τις επόμενες μέρες

Η επιτυχημένη φεστιβαλική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τη συνεργασία του νέου αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, στο Αττικό Άλσος συνεχίζεται.

Ικέτιδες

Τέσσερις ακόμη παραστάσεις έρχονται στο πρώτο σκέλος του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Ανοιχτό Θέατρο "Κατίνα Παξινού" στο Αττικό Άλσος, "30 μέρες Θέατρο - 30 μέρες μουσική" με ελεύθερη είσοδο

Ακούω ήχον κώδωνος
"Ακούω ήχον κώδωνος"

Διαβάστε Επίσης

Στις 22/7 οι Θανάσης Παπαγεωργίου και Λήδα Πρωτοψάλτη μάς προσκαλούν να γιορτάσουμε την 50ή επέτειο του Θεάτρου Στοά με την παράσταση "Ακούω ήχον κώδωνος", μια σύνθεση από έργα του Μποστ συνοδεία λαϊκής ορχήστρας. 

Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν
"Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν"

Στις 23/7 θα δούμε ξανά το ηθογραφικό έργο του 1893 "Επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν" του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου, με τους Μαίρη Βιδάλη, Έφη Ρασσιά, Χρήστο Φωτίδη κ.ά. 

The opposite of blood
"The opposite of blood"

Ένα δίπτυχο χορού ακολουθεί στις 24/7 από τους Kasper Ravnhøj και Rasmus Blad Björkvad, οι οποίοι προσεγγίζουν την έννοια του θανάτου στο "The Opposite of blood" και την ψυχολογία της μάζας με ακροβατικά στο "Retention"

Διαβάστε Επίσης

Στο πλαίσιο του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ξανά τις "Ικέτιδες" (φωτό εξωφύλλου) του Ευριπίδη στις 26/7, σε δική του μετάφραση και σκηνοθεσία, με τις Δήμητρα Κωτίδου, Τζωρτζίνα Λιώση, Δάφνη Μαρκάκη και τον μουσικό Αλέξανδρο Αβδελιώδη.

Έρχονται στο Αττικό Άλσος

"Ξεριζωμός", παράσταση εμπνευσμένη από τη Μικρασιατική καταστροφή, σε σκηνοθεσία Άρτεμις Ιγναντίου και μουσική Μιράν Τσαλικιάν. Τραγούδι: Μαριαλένα Ροζάκη (28/7)

"Το προσφυγάκι" του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Υψηλάντη-Βαγγέλη Βογιατζή με τους Θόδωρο Ιγνατιάδη, Μαρία Βλάχου, Μέμο Ρούσσο, Ανδρομάχη Μακρίδου, Έφη Σισμανίδου, Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου,  Δημήτρη Νάστο (29/7)

"Ο γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες" του Γιάννη Παπαθανασίου με τους Ναταλία Δραγούμη και Μέμο Μπεγνή (30/7)

"Το αίνιγμα του Χαμένου Θεού" καθολικά προσβάσιμη παράσταση σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή και μουσική Νίκου Ξανθούλη (1/8)

"Μήδεια" του Μποστ από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού με τους Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Σταύρο Σβήγκο, Γιώργο Γλάστρα, Θανάση Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Στέλιο Ιακωβίδη, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κοσκινά, κ.ά. (3-4/8)

Ανατρέξτε στον διαδικτυακό οδηγό θεάτρου του "α" για το πλήρες πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

 

Τον Σεπτέμβριο έρχονται 30 μέρες μουσικής στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής και το Αττικό Άλσος. Μείνετε συντονισμένοι!

 

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου μέσω ticketservices.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Στο ηθογραφικό έργο του 1893, ο συγγραφέας πραγματεύεται τη σχέση μητέρας και κόρης, η οποία κλονίζεται όταν αποκαλύπτεται ότι την έχει μεγαλώσει κάνοντας το αρχαιότερο επάγγελμα.

Ακούω ήχον κώδωνος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Είκοσι ήρωες του Μποστ ζωντανεύουν σε μια σκηνική συρραφή αποσπασμάτων από το σύνολο του έργου του για την επέτειο των 50 χρόνων του Θεάτρου Στοά.

The opposite of blood - Retention

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 80 '

Οι δύο Δανοί δημιουργοί εμπνέονται από το μυστήριο του θανάτου και, αντλώντας υλικό από θρησκευτικές εικόνες, τελετουργικά, αφηγήσεις εμπειριών και την πρόσφατη ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs, καταθέτουν τις δικές τους ιδέες στη χορογραφία «The opposite of blood». Στο «Retention» στοχάζονται πάνω στην ψυχολογία της μάζας σε ένα έργο με ακροβατικά, χορό και θεατρικά στοιχεία.

Ικέτιδες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Τρεις ηθοποιοί αφηγούνται τη δράση της λιγότερο παιγμένης τραγωδίας του Ευριπίδη για τη σπουδαιότητα της δημοκρατίας, σε σχέση με τη συνείδηση, το θεό, τις πανανθρώπινες αξίες και την αυτογνωσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
07/05/2024

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.