Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας (18-23/2)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 18 έως 23 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

Λευκές νύχτες

"Λευκές νύχτες"
Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί σε δική του θεατρική διασκευή την αριστοτεχνική νουβέλα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι "Λευκές νύχτες", συναντώντας για δεύτερη φορά επί σκηνής την Αλεξάνδρα Αϊδίνη σε αυτό το έργο. Με φόντο τις ονειρικές Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης, δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται τυχαία και αποκαλύπτονται ο ένας στον άλλον, στο έργο-σπουδή πάνω στη συνύπαρξη, τη συντροφικότητα, τη φιλία και την αγάπη. Οι ήρωες ζουν μια στιγμή ευτυχίας ικανή να τους σημαδέψει για μια ολόκληρη ζωή όπως διαβάζουμε στην κοινή τους συνέντευξη στο "α".
(Μικρό Άνεσις, από 19/2, πρώτη φωτο: ©Χρήστος Συμεωνίδης)

Αστερισμοί
Ελίνα Γιουνανλή

"Αστερισμοί"
Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου κατευθύνει την Ελίζα Σκολίδη και τον Αλέξανδρο Βάρθη στο διακεκριμένο με Βραβείο Χάρολντ Πίντερ έργο του Νικ Πέιν: μια ερωτική ιστορία με απρόσμενη κατάληξη, που εκτυλίσσεται ανάμεσα σε μια καθηγήτρια Θεωρητικής Κοσμολογίας κι έναν μελισσοκόμο. Αυτό που κάνει το έργο ιδιοφυές είναι η επιλογή του Βρετανού συγγραφέα να παρακολουθήσει διαφορετικές πιθανότητες εξέλιξης της σχέσης, οι οποίες σύμφωνα με την κβαντική θεωρία που μελετάει η ηρωίδα του, συνυπάρχουν σε παράλληλα σύμπαντα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
(Μικρό Άνεσις, από 22/2)

Παιχνίδια στη σοφίτα
Κωνσταντίνος Λέπουρης

"Παιχνίδια στη σοφίτα"
Με παράνομες σχέσεις, θέματα-ταμπού και τοξικές οικογενειακές σχέσεις καταπιάνεται συχνά στα έργα της η Λίλιαν Χέλμαν. Το δεύτερο έργο (1960) της Αμερικανίδας ακτιβίστριας που μας συστήνει ο Αλέξανδρος Κοέν μετά τους "Ψιθύρους", σε δική του μετάφραση και σκηνοθεσία, επικεντρώνεται στον ακραίο συναισθηματικό κανιβαλισμό που πηγάζει από τη διττή σχέση εξάρτησης και εξουσίας δύο γυναικών με τον αδελφό τους. Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Μαριάννα Κιμούλη, Γεωργία Μαυρογεώργη, Θεοδώρα Σιάρκου, Τζούλη Σούμα, Σόλων Τσούνης.
(Χυτήριο, από 19/2)

Ο θάνατος και η κόρη
Αποστόλης Κουτσιανικούλης

"Ο θάνατος και η κόρη"
Η Θάλεια Γρίβα σκηνοθετεί το συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ του Άριελ Ντόρφμαν, που φέρνει μια τραυματισμένη από τη φυλάκιση και το βασανισμό της γυναίκα αντιμέτωπη με το βασανιστή της, αποδεσμεύοντας την ιστορία από την αρχική τοποθέτησή της στη Χιλή, μετά τη δικτατορία του Πινοσέτ. Γραμμένο το 1990, το βραβευμένο με Ολίβιε έργο, έγινε ευρέως γνωστό από την ομώνυμη κινηματογραφική μεταφορά (1994) του Ρομάν Πολάνσκι με τους Σιγκούρνι Γουίβερ, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Στιούαρτ Γουίλσον. Παίζουν: Κωνσταντίνος Δανίκας, Σίσσυ Μαράθου, Στράτος Σωπύλης.
(104, από 19/2)

Περισσότερες πληροφορίες

Λευκές νύχτες

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας μοναχικός νέος, που ζει παρατηρώντας τους άλλους ανθρώπους, αφήνεται μόνο για τέσσερις νύχτες να ζήσει τον έρωτα, τις πιο πραγματικές στιγμές της ζωής του.

Αστερισμοί

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Το βραβευμένο έργο παρουσιάζει τα εναλλακτικά ή παράλληλα σύμπαντα μιας ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε μια καθηγήτρια Θεωρητικής Κοσμολογίας κι ένα μελισσοκόμο.

Παιχνίδια στη σοφίτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 85 '

Βασισμένο σε αυτοβιογραφικά στοιχεία, το πρωτόπαικτο έργο διεισδύει στην εξουσιαστική σχέση αλληλεξάρτησης δύο γυναικών με τον αδελφό τους και τη διαταραχή του οικογενειακού τους δεσμού.

Ο θάνατος και η κόρη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Στο συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ του 1990, γνωστό από την ομώνυμη κινηματογραφική του μεταφορά, μια γυναίκα που βασανίστηκε αναγνωρίζει στη φωνή ενός αγνώστου το βασανιστή της και αποφασίζει να εκδικηθεί.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Μικρό Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.