4 audio έργα για θεατρόφιλους

Οι ακροατές φίλοι του θεάτρου δοκιμάστε την εμπειρία των audio έργων και συντονιστείτε με τις δράσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Φεστιβάλ Αθηνών και άλλων φορέων

4 audio έργα για θεατρόφιλους

«Ο ξένος»

Γνωρίζετε την Αθηνά Κακούρη; Θεωρείται πρωτοπόρο της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα και το έργο της «Ξένος» θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη στα Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών. Η Αθηνά Κακούρη ξεκίνησε να γράφει αστυνομικά διηγήματα το 1959, όταν έχοντας κατά νου την επιτυχία της Αγκάθα Κρίστι, έγραψε ένα αστυνομικό διήγημα, που δημοσιεύτηκε στον Ταχυδρόμο, με εικονογράφηση του Μποστ. Από τη δεκαετία του 1970 καθιέρωσε το ιστορικό μυθιστόρημα και συγχρόνως, συνέχιζε τη μεταφραστική της δραστηριότητα, σε μεταφράσεις αγγλικών και γαλλικών μυθιστορημάτων και ιστορικών συγγραμμάτων. Οι ηθοποιοί Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Ασπασία Κράλλη, Δημήτρης Ντάσκας, Εύη Σαουλίδου και Νίκος Ψαρράς θα μας μυήσουν στο κόσμο του Αστυνόμου Γεράκη και στην προσπάθεια του να διαλευκάνει τον θάνατο ενός μετανάστη, που βρίσκεται νεκρός κάτω από έναν υδατόπυργο στην ελληνική επαρχία. Πρωταγωνιστές στην έρευνα του αστυνόμου είναι η δυναμική και αντιπαθής εργοδότριά του, Θεανώ Πετρομανώλη, και η, ψυχολογικά ασταθής κόρη της, Νεφέλη. Θα μπορέσει ο Γεράκης να ανακαλύψει αν ο Ξένος δολοφονήθηκε ή αν η πτώση του ήταν απλά «ένα ατύχημα»; Ανακαλύψτε το την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 5 μ.μ. εδώ

«Αυτοί που κοιτούν»

4 audio έργα για θεατρόφιλους - εικόνα 1
Οι συντελεστές του «Αυτοί που κοιτούν»

Από ποιους άραγε κινδυνεύει περισσότερο ο κόσμος μας σήμερα; Από τους φανατισμένους που με συνέπεια υπερασπίζονται το συμφέρον τους ή από τους σιωπηλούς, εκείνους που δεν παίρνουν θέση ή για την ακρίβεια παίρνουν τη θέση που τους συμφέρει ανά περίσταση; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θέτει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου στο έργο του «Αυτοί που κοιτούν» φέρνοντας στην επιφάνεια αυτό που στα αλήθεια είναι ο καθένας…Μπείτε στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Τέχνης εδώ και ακούστε το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς: Θανάση Δόβρη, Μιχάλη Πανάδη, Σωτήρη Τσακομίδη, Νίκο Στεργιώτη και Πάρη Μαντόπουλο.

«Το πάτωμα»

4 audio έργα για θεατρόφιλους - εικόνα 2
Ο Πέτρος Λαγούτης και ο Πάνος Βλάχος πρωταγωνιστούν στο «Πάτωμα»

Ο Πάνος Βλάχος και Πέτρος Λαγούτης συναντιούνται στο δυστοπικό περιβάλλον του «Πατώματος». Αυτοί είναι οι δυο ηθοποιοί που με τη βαθιά χροιά της φωνής τους θα οδηγήσουν στον παράξενο περιβάλλον του έργου της Ζέφης Φίτσιου, που φαίνεται να συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου. Ο ένας ήρωας τους έργου περπατά στην επιφάνεια του πατώματος, ενώ ο άλλος βρίσκεται από κάτω…Τον έχει καταπιεί το πάτωμα και ζητά βοήθεια για να βγει. Είναι όμως ο άνδρας της επιφάνειας διατεθειμένος να προσφέρει τη βοήθειά του στον παγιδευμένο άνδρα; Θα θελήσει το πάτωμα να ανοίξει για να τον βγάλει από μέσα του; Οι ισορροπίες αλλάζουν συνεχώς και η φυσική υπεροχή του ενός αρχίζει να γίνεται πλεονέκτημα του άλλου. Την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη προτάσσει το έργο, το οποίο μπορείτε να ακούστε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου εδώ σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Φλουράκη. Η παράσταση θα διατίθεται δωρεάν. Σε μια προσπάθεια στήριξης του κλάδου του πολιτισμού, στο www.iroes.art θα βρίσκονται αναρτημένοι οι αριθμοί λογαριαριασμών από το ίδρυμα «Το Σπίτι Του Ηθοποιού» καθώς και από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Παρέλαση»

4 audio έργα για θεατρόφιλους - εικόνα 3
Η συγγραφέας Λούλα Αναγνωστάκη

Το Θεσσαλικό Θέατρο κάνει τη δική του παρέμβαση εν καιρώ καραντίνας: εκπέμπει στα ερτζιανά της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λάρισας. Όσοι βρίσκεστε στην περιοχή της Λάρισας μπορείτε να ακούσετε θεατρικά μονόπρακτα και λογοτεχνικά κείμενα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων προσαρμοσμένα για το ραδιόφωνο. Πρόκειται για κείμενα που δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί από το Θεσσαλική Θέατρο. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ακούστε την «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Κυριακής Σπανού, με τους Χρήστο Κορδελά και Αθηνά Σακαλή, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. Το Δημοτικό Ραδιόφων Λάρισας εκπέμπει στους 93.6.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Κλείνει τα 130 του χρόνια με σπουδαίο ρεπερτόριο

Χουβαρδάς, Καραθάνος, Δαδακαρίδης, εορταστικές εκδηλώσεις, "Όσα παίρνει ο άνεμος", "Merde" κι όλα όσα θα δούμε εντός και εκτός των τειχών του τη σεζόν 2025-26.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
10/09/2025

100 χρόνια Martha Graham Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής

Η θρυλική ομάδα που άλλαξε για πάντα τον σύγχρονο χορό γιορτάζει έναν αιώνα δημιουργίας και έρχεται στην Αθήνα με την επετειακή παράσταση "The First and The Future" για έξι μαγικές βραδιές στο Μέγαρο.

Ένα έργο-πρόκληση για όλους τους ηθοποιούς έρχεται στο θέατρο Ζίνα

Μια νύχτα, δύο ζευγάρια, μυστικά και πάθη πρωταγωνιστούν σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Ποιοι θα αντέξουν την αλήθεια που καραδοκεί πίσω από κάθε λέξη;

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στηρίζει τη 'Μεταμόρφωση' του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μια πρωτοβουλία που ανοίγει δρόμους: Η μοναδική βραδιά "This That Keeps On" στο Ηρώδειο, με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, δείχνει πώς κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί μπορούν να ενώσουν την τέχνη με την υποστήριξη θεσμών και την ενίσχυση πολιτιστικών υποδομών.

Ποιοι θα βρεθούν στο πιο αλλόκοτο οικογενειακό δείπνο της "Οικογένειας Άνταμς" στο Βέμπο;

Το μιούζικαλ-θρύλος "Η οικογένεια Άνταμς" επιστρέφει στο Βέμπο! Το πιο σκοτεινό –και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικό– οικογενειακό δείπνο στήνεται ξανά, γεμάτο ανατροπές, έρωτες και εκπλήξεις που κάνουν το αφύσικο να μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό. Δείτε ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές.

'Ο Άγνωστος Πρίγκιπας': Λίγος ακόμη Παύλος Σιδηρόπουλος στη σκηνή

Η παράσταση που σημείωσε συνεχόμενα sold out, επιστρέφει αυτή τη φορά στη Σκηνή Brecht-2510.

9 χρόνια Θέατρο Σταθμός: 16 παραστάσεις με το ελληνικό έργο στο επίκεντρο

Το πρόγραμμα της σεζόν 2025-26 παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός, Μάνος Καρατζογιάννης.