Ποιες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου θα δούμε διαδικτυακά;

Υπάρχει μια έντονη συζήτηση για το ποιες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου θα δούμε διαδικτυακά. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την εβδομάδα θα συντονιστούμε για να δούμε online το «Σ΄ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Ποιες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου θα δούμε διαδικτυακά;

Στις 30 Οκτωβρίου έκανε πρεμιέρα το «Σ΄εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Αβρανά στη σκηνή Νέα Σκηνή-«Νίκος Κούρκουλος» κι όπως ανέβηκε κατέβηκε λόγω καραντίνας. Και ξέρετε ποιο είναι το παράδοξο με αυτή τη παράσταση; Είχε προγραμματιστεί ν’ ανέβει τον περασμένο Απρίλιο και αναβλήθηκε λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας. Είναι από τις παραστάσεις που θα θέλαμε πολύ να δούμε και ευτυχώς το Εθνικό Θέατρο θα την παρουσιάσει διαδικτυακά το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. Έχει διάρκεια 1 ώρα και 20 λεπτά και η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη εδώ με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου € 8 (κωδικού πρόσβασης). Η παράσταση θα παρουσιαστεί ζωντανά στη σκηνή και θα μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο. Σημειώνεται ότι δεν θα παραμείνει διαθέσιμη για προβολή μετά το πέρας της.

Το «Σ’ εσάς που με ακούτε» είναι το προτελευταίο έργο που υπέγραψε η Λούλα Αναγνωστάκη, απολύτως χαρακτηριστικό του προσωπικού της ύφους που την καταξίωσε ως την κατεξοχήν φωνή έκφρασης μιας ολόκληρης γενιάς. Συγκίνησε τον Αλέξανδρο Αβρανά και είναι μία από τις σπάνιες φορές που ο βραβευμένος κινηματογραφιστής στρέφεται στη θεατρική σκηνοθεσία, θέλοντας να μας θυμίσει «σε μια εποχή που το «απολιτίκ» έχει γίνει μόδα, ότι κάποτε, όχι πολύ παλιά, υπήρχαν ακόμη ιδεολογίες». Με τη δράση συγκεντρωμένη σε ένα σπίτι στο Βερολίνο την παραμονή ενός αντιπολεμικού φόρουμ, η Αναγνωστάκη γίνεται και πάλι η φωνή μιας συλλογικής ήττας μπροστά στην αποτυχία της επανάστασης, την παγκοσμιοποίηση, το ρατσισμό, την αστυνομική βία και τα νεοελληνικά συμπλέγματα… Παίζουν οι Λάμπρος Κτεναβός, Aλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπινιάρης, Αγλαΐα Παππά, Ελένη Ρουσσινού, Πηνελόπη Τσιλίκα κ.ά.

Παραστάσεις on demand ή σε live streaming

Ποιες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου θα δούμε διαδικτυακά; - εικόνα 1
«Φεγγάρι από χαρτί» των Ρέππα – Παπαθανασίου

Χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση συζητιέται έντονα η πρόθεση του Εθνικού Θεάτρου να παρουσιάσει διαδικτυακά το πολύ ωραίο ρεπερτόριο που σχεδίασε για την περίοδο 2020-2021 ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Όλοι θέλουμε και ευχόμαστε να επιστρέψουμε και πάλι στις θεατρικές αίθουσες με ασφάλεια, αλλά στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό ακόμα και για τον επόμενο μήνα, έχει νόημα η σκέψη να παρουσιαστούν on demand κάποιες παλιότερες παραστάσεις και σε live streaming όσες παραστάσεις διακόπηκαν: «Κυρία του Μαξίμ του Ζορζ Φεντό, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, το «Φεγγάρι από χαρτί» των Ρέππα – Παπαθανασίου αλλά και, το «Παίζοντας το θύμα» των Όλεγκ και Βλαντίμιρ Πρεσνιακόφ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Αναμένουμε τις ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Πνεύμονες" : Last call για το βραβευμένο έργο

Στις 27 & 28/12 προλαβαίνετε να δείτε τους "Πνεύμονες" στο Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα, ένα έξυπνο και αστείο δράμα, μια ιστορία παράξενης, σκληρά αληθινής και συνηθισμένης αγάπης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/12/2025

Theatre pick | Όταν το ελληνικό θέατρο γίνεται αιχμηρό: η "Έντα" του Παλούμπη και του Τσιοτσιόπουλου

Το "Έντα" των Αντώνη Τσιοτσιόπουλου και Γιώργου Παλούμπη φέρνει στη σκηνή ένα ωμό, πολιτικό, σημερινό έργο, συνεχίζοντας τη δυναμική των ελληνικών in-yer-face κειμένων που μιλούν ανοιχτά για εξουσία, ηθική και το μέλλον αυτής της χώρας. Πρωταγωνιστεί μια δυναμική ομάδα ηθοποιών.

Γιατί τα αγόρια δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία;

Στο νέο του έργο, "Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν", που ανεβαίνει στο Θέατρο Προσκήνιο, ο Αζάς στρέφει το βλέμμα του στην κρίση της ανδρικής ταυτότητας — ένα θέμα όλο και πιο παρόν στη δημόσια και ιδιωτική μας ζωή.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 22-28 Δεκεμβρίου και αξίζουν.

"Η σκιά της μύγας" σε ένα καφενείο, σε μια πόλη που αλλάζει

Ένα μονόπρακτο για δύο ηθοποιούς "Η σκιά της μύγας" της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη, τρυφερό, σκληρό και συγκινητικό ξεκινά νέο κύκλο παραστάσεων, αυτή τη φορά στο Ρεκτιφιέ.

Ετοιμαστείτε για Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Τρένο στο Ρουφ

Αν είστε φιλότεχνος μπορείτε να καλωσορίστε τη νέα χρονιά με γεύσεις και θέαμα! Το Τρένο στο Ρουφ σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν με ειδικό μενού, ζωντανή μουσική και καλλιτεχνικές εκπλήξεις.

"Locandiera" σε σκηνοθεσία Κακλέα και μουσική Παπαδημητρίου

Στο Θέατρο Τέχνης θα δούμε τη "Locandiera" του Γκολντόνι. Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Κακλέα, μετατρέπεται σε μια τολμηρή επαναδιαπραγμάτευση που φέρνει το παρελθόν αντιμέτωπο με το παρόν.