Με 30% πληρότητα θα ανοίξουν τα θέατρα

Χωρίς πλαφόν θέσεων, με πληρότητα 30% και με ειδική επιδότηση στους παραγωγούς θα σηκώσει αυλαία η θεατρική σεζόν 2020-2021.

Με 30% πληρότητα θα ανοίξουν τα θέατρα

Χωρίς να έχει βγει επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ο κόσμος του θεάτρου συζητά όλη την ημέρα για το άνοιγμα των θεάτρων από την ερχόμενη εβδομάδα. Μετά τη χθεσινή μαραθώνια, όπως μάθαμε, τηλεδιάσκεψη των θεατρικών παραγωγών με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Η είδηση λοιπόν που έχει διαρρεύσει από το χώρο της θεατρικής παραγωγής λεει πως το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας εκπονούν σχἐδιο στήριξης των θεάτρων με την επιδότηση κενών θέσεων. Δεν θα υπάρχει πλαφόν θέσεων και η με πληρότητα θα είναι 30%, ενώ σε όλα τα θέατρα θα τηρηθούν μέτρα ασφαλείας. Η εφαρμογή των μέτρων ξεκινάει από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου κι αν κρίνουμε από το αποψινό ρεπορτάζ μας είναι αρκετά τα θέατρα που είναι πανέτοιμα να σηκώσουν αυλαία. Η κυβέρνηση χωρίζει τα μέτρα ανά επίπεδο με βάση την πορεία της πανδημίας και ένας online ειδικός χάρτης θα ανανεώνεται για την ενημέρωση μας ανά 14 ημέρες.

Τέσσερα είναι τα επίπεδα ρίσκου που ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή και για κάθε ένα υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα

Με 30% πληρότητα θα ανοίξουν τα θέατρα - εικόνα 1

Επίπεδο 1 – Χαμηλό
Ανοικτοί χώροι διεξαγωγής, από 300 θέσεις και πάνω, 65% πληρότητα με ανώτατο όριο 500 άτομα καθήμενοι 300 θέσεις και κάτω, 65% πληρότητα, έως 200 καθήμενοι. Υποχρεωτική χρήση μάσκας. Κλειστοί χώροι διεξαγωγής άνω 300 ατόμων, 65% πληρότητα με μέγιστο 500 καθήμενοι. Κλειστοί χώροι διεξαγωγής έως 300 άτομα, 65% πληρότητα με μέγιστο 200 καθήμενοι. Υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και ηλεκτρονικού εισιτηρίου..
Επίπεδο 2 – Μέτριο
Ανοικτοί χώροι διεξαγωγής, από 300 θέσεις και πάνω, 50% πληρότητα με ανώτατο όριο 400 άτομα καθήμενοι 300 θέσεις και κάτω, 50% πληρότητα, έως 150 καθήμενοι. Υποχρεωτική χρήση μάσκας. Κλειστοί χώροι διεξαγωγής άνω 300 ατόμων, 50% πληρότητα με μέγιστο 300 καθήμενοι. Κλειστοί χώροι διεξαγωγής έως 300 άτομα, 50% πληρότητα με μέγιστο 150 καθήμενοι. Υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Επίπεδο 3 – Υψηλό
Ανοικτοί χώροι διεξαγωγής, από 300 θέσεις και πάνω, 30% πληρότητα με ανώτατο όριο 200 άτομα καθήμενοι 300 θέσεις και κάτω, 30% πληρότητα, έως 90 καθήμενοι. Υποχρεωτική χρήση μάσκας. Κλειστοί χώροι διεξαγωγής άνω 300 ατόμων, 30% πληρότητα με μέγιστο 150 καθήμενοι. Κλειστοί χώροι διεξαγωγής έως 300 άτομα, 30% πληρότητα με μέγιστο 90 καθήμενοι. Υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Επίπεδο 4 – Πολύ Υψηλό
Αναστολή προσέλευσης κοινού. Δυνατότητα διαδικτυακής προβολής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το όνειρο που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει στη σκηνή

Η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης επιστρέφουν με το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι "Το Όνειρο ενός Γελοίου" σε μια νέα μυσταγωγική θεατρική εμπειρία υπαρξιακής αναζήτησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/09/2025

"2:22 – A Ghost Story": Η καθηλωτική ιστορία επιστρέφει στο Αλάμπρα

Με μια αλλαγή στο καστ θα ξανά παιχτεί στο θέατρο Αλάμπρα το γεμάτο μυστήριο και συγκίνηση "2:22 – A Ghost Story" του Ντάνι Ρόμπινς, σε σκηνοθεσία του Φάνη Μουρατίδη.

Τι ονειρεύεται η Άτοσσα; Οι Πέρσες απαντούν

Οι ήττες, η ύβρη και ο θρήνος των Περσών ξαναζούν στο σήμερα μέσα από εικαστικά έργα που εμπνέονται από το θέατρο του Αισχύλου στην έκθεση "Άτοσσα, τι ονειρεύεσαι;".

Η φωνή της Σοφίας Σεϊρλή ζει στην "Παλαιόχωρα"

Μια immersive ηχητική παράσταση στο απόλυτο σκοτάδι, ντυμένη με τρισδιάστατα ηχοτοπία. Το "Πρόσεξε μην νυχτωθείς εις την Παλαιόχωρα" επιστρέφει στο Άβατον, κρατώντας ζωντανή τη συγκλονιστική φωνή της αξέχαστης Σοφίας Σεϊρλή.

Tο άγνωστο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που ανεβαίνει σε ελληνική σκηνή για πρώτη φορά μετά από 85 χρόνια

Με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ καταφθάνει από τις 7 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Τελευταία στάση για τον "Ξένο" του Μαρμαρινού;

Μετά τις sold out παραστάσεις σε Επίδαυρο και Αττική, η παραγωγή "ζ-η-θ, ο Ξένος" παρουσιάζεται για τελευταία φορά ολοκληρώνοντας μια ποιητική θεατρική περιπλάνηση.

"Σύμφωνο επιβίωσης": Το γέλιο καταφθάνει στο Θέατρο Άλσος με Κρόμπα και Ελευθερίου

Ο Αντώνης Κρόμπας και ο Λευτέρης Ελευθερίου μας μαθαίνουν τα πάντα για το...."Σύμφωνο επιβίωσης". Στη σκηνή του Άλσους στήνουν ένα ξέφρενο ταξίδι γέλιου, στρατηγικής… και ανθρώπινης τρέλας.