Το «Στέλλα κοιμήσου» ολοκληρώνει την πορεία του

Φωνάζουν, βρίζονται, τσακώνονται, πιάνονται στα χέρια, κλαίνε και… κρατούν την ανάσα του κοινού κομμένη για πολλή ώρα οι ήρωες του «Στέλλα κοιμήσου». Έχετε ακόμη μία ευκαιρία να το δείτε.

Το «Στέλλα κοιμήσου» ολοκληρώνει την πορεία του

Φωνάζουν, βρίζονται, τσακώνονται, πιάνονται στα χέρια, κλαίνε και… κρατούν την ανάσα του κοινού κομμένη για πολλή ώρα οι ήρωες του «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη. Το έργο, εμπνευσμένο από τη μικροαστική ελληνική οικογένεια και διανθισμένο με την ωμότητα της γλώσσας και την κυνικότητα των συμπεριφορών, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γνωστού κινηματογραφιστή Γιάννη Οικονομίδη, αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο το 2016 και μέχρι σήμερα διαγράφει αξιοπρόσεκτη πορεία. Έχετε ακόμη μία ευκαιρία να το δείτε με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Στάθη Σταμουλακάτο, Ιωάννα Κολλιοπούλου (βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»), Γιάννη Νιάρρο (βραβείο «Δημήτρης Χορν»), Έλλη Τρίγγου, Αντώνη Ιορδάνου, Ασημίνα Ξηρού, Θάνο Περιστέρη, Καλλιρρόη Μυριαγκού, στις 19/9 στο Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» και, εναλλακτικά, στις 25 και 26/9 στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Περισσότερες πληροφορίες

Στέλλα κοιμήσου

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το πρώτο θεατρικό έργο του βραβευμένου κινηματογραφιστή («Σπιρτόκουτο»), αθυρόστομο, βίαιο και ανατριχιαστικά αληθοφανές, μας βάζει στην πολυτελή βίλα ενός νεόπλουτου νονού της νύχτας, όπου ακόμη και οι οικογενειακές σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

4ο Διεθνές Πολυθεματικό Φεστιβάλ Dare Dance: "Η έννοια του κενού"

Το 4ο Dare Dance Festival επιστρέφει, με μια πολυδιάστατη συνάντηση τέχνης και επιστήμης σε τέσσερις χώρους στην Αθήνα και για πρώτη φορά συνεργάζεται με την την Cheapart. Με κεντρική θεματική "Η έννοια του κενού", το φεστιβάλ συνδυάζει videodance, ζωντανές performances, εκθέσεις και σεμινάρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/05/2025

Το "Relic" του Ευριπίδη Λασκαρίδη έρχεται στο Πτι Παλαί

10 χρόνια. 40 διεθνή φεστιβάλ. 19 χώρες. H περφόρμανς "Relic" του Ευριπίδη Λασκαρίδη που άφησε το αποτύπωμά της στον παγκόσμιο χάρτη του σύγχρονου θεάτρου, επιστρέφει για τελευταία φορά στην Αθήνα.

"Πρόσεξε μην νυχτωθείς": Θρύλοι, ήχοι και έντονη ψευδαίσθηση φυσικής παρουσίας στο σκοτάδι

Μια αλλιώτικη παράσταση μας περιμένει στο Άβατον. Το "Πρόσεξε μην νυχτωθείς εις την Παλαιόχωρα μια κυθηραϊκή εμπειρία" είναι μια ηχητική τελετουργία στο…σκοτάδι.

"Τα σκυλιά" του Ανέστη Αζά: Μια φωνή αντίστασης απέναντι στον αυταρχισμό

Σε μια εποχή που ο αυταρχισμός επανεμφανίζεται με διάφορες μορφές, ο Ανέστης Αζάς επιλέγει να απαντήσει μέσα από τη θεατρική πράξη και την επανάληψη της παράστασή "Τα σκυλιά" στο θέατρο Κιβωτός. Με αφορμή την απαγόρευση εξόδου του Τούρκου ηθοποιού Τζεμ Ουζούμογλου, ο οποίος συμμετέχει στην παράσταση, ο σκηνοθέτης μιλά για τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην τέχνη και την καταγγελία, τη λογοκρισία και την ελευθερία, τον πόνο και την ελπίδα.

Η "Θελεστίνα" ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Η επιτυχημένη παράσταση του ΚΘΒΕ "Θελεστίνα" του Φερνάντο ντε Ρόχας έρχεται στο Θέατρο Ήβη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη.

Ανοιχτό Κάλεσμα για Ηθοποιούς – "Η Παναγία των Παρισίων" στην Παιδική Σκηνή του Ελληνικού Κόσμου

Την "Παναγία των Παρισίων" του Βίκτορος Ουγκό, ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας θα σκηνοθετήσει τον επόμενο χειμώνα η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη και καλεί σε ακρόαση στο Ελληνικός Κόσμος-Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ.

Θανάσης Ραφτόπουλος: "Πρέπει να επαναστατούμε και να βρίσκουμε το χαμόγελο μας"

Γνωρίσαμε λίγο καλύτερα τον ταλαντούχο ηθοποιό, αριστούχο απόφοιτο της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, που φέτος παίζει στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Η κληρονομιά μας" του Μάθιου Λόπεζ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, ετοιμάζεται για την "Αντιγόνη" του Ούλριχ Ράσε στην Επίδαυρο, ενώ μέσα σε όλα έκανε και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τα "Λαμπρά παράσιτα" του Φίλιπ Ρίντλεϊ.