
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Ορέστης), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κλυταιμνήστρα), Νίκος Κουρής (Αγαμέμνων, Τροφός), Στεφανία Γουλιώτη (Ηλέκτρα, Αθηνά), Νίκος Ψαρράς (Απόλλων, Πυλάδης), Άλκηστις Πουλοπούλου (Κασσάνδρα, Πυθία), Δημήτρης Παπανικολάου (Αίγισθος), Ιερώνυμος Καλετσάνος (Κήρυκας), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Φύλακας), Σύρμω Κεκέ (Κορυφαία), Χριστίνα Μαξούρη (Κορυφαία, Δούλα), Πολύδωρος Βογιατζής (Κορυφαίος). Ένας 12μελής θίασος εξαιρετικών ηθοποιών πρωταγωνιστεί στην «Ορέστεια», με τους περισσότερους να επωμίζονται όχι μόνο έναν ρόλο αλλά δύο και, σχεδόν όλοι μαζί, από κοινού, τον Χορό στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Χουβαρδάς, το καλοκαίρι του 2016.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης δημιούργησε μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας και τοποθέτησε τη δράση στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως έχει πει στο «α», «εδώ και περίπου δύο χρόνια, που με απασχολεί η «Ορέστεια», δεν μπορούσα να απαλλαγώ από την ιδέα ενός μικρού για τα δεδομένα της Επιδαύρου αλλά πολύ δυνατού θιάσου, ο οποίος να κάνει όλη τη δουλειά, και την «καθαρή» και την «βρόμικη». Κάτι σαν μια θεατρική συμμορία, με κοινούς κώδικες και συνωμοτική σχέση, ευλύγιστη, δεμένη και θεατρικά αδίστακτη».

Η «Ορέστεια» του Αισχύλου (458π.Χ.) είναι η μοναδική σωζόμενη τριλογία της αρχαιότητας. Σπανίως παρουσιάζονται και οι τρεις τραγωδίες που τη συνθέτουν –«Αγαμέμνων», «Χοηφόροι» και «Ευμενίδες» και, ακόμη σπανιότερα, ανεβαίνουν σε (μόλις) δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά, όπως αυτή τη φορά.
Δείτε την παράσταση διαδικτυακά το Σάββατο 16 Μαΐου 2020, στις 7 μ.μ., στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube όπου θα παραμείνει διαθέσιμη για 24 ώρες.