
Η προπώληση ξεκίνησε για «Το πείραμα» της Ζέτης Φίτσιου, το νέο συναρπαστικό έργο, που βασίζεται στην παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και κατ’ επέκταση στον αντίκτυπο που έχει στο ίδιο το άτομο, έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2018 στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη», στο πλαίσιο του κύκλου «Θέατρο @MegaronUnderground», και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς. Από 14 Μαρτίου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής για δεύτερο κύκλο παραστάσεων με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Φλουράκη να συνεχίζει την έρευνα με πειραματόζωα τους Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνο Ελματζίογλου, Πέτρο Λαγούτη, Φαίη Ξυλά και Μενέλαο Χαζαράκη και τον Σταύρο Γασπαράτο στη μουσική σύνθεση.
Ένα θεατρικό-εικαστικό περιβάλλον που επιστρατεύει το video art και τους φωτισμούς για να υπηρετήσει τη συνθήκη της παρατήρησης μιας οικογένειας, που ζει «εγκλωβισμένη» σε μια διάφανη σφαίρα. Έξω από αυτήν, ένας επιστήμονας τους παρατηρεί, άλλοτε κρυφά -χωρίς εκείνοι να τον αντιλαμβάνονται- και άλλοτε φανερά. Βασισμένος στη συμπεριφορά των ηλεκτρονίων στο «πείραμα της διπλής σχισμής» διαπιστώνει ότι η συμπεριφορά των μελών της οικογένειας εξαρτάται απόλυτα από το βλέμμα του. Πόσο μεταβάλλεται, όμως, η στάση τους όταν γίνονται αντικείμενο παρατήρησης; Ποιο κομμάτι του εαυτού τους προσπαθούν να κρύψουν και ποιό να προβάλουν; Η απάντηση επί σκηνής!
megaron.gr, 210 7282333
«Το πείραμα» | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» | Από 14 Μαρτίου έως 14 Απριλίου | Προπώληση:Περισσότερες πληροφορίες
Το πείραμα
Με βάση τη συμπεριφορά των ηλεκτρονίων στο «πείραμα της διπλής σχισμής», ένας επιστήμονας παρατηρεί τη συμπεριφορά των μελών μιας οικογένειας «εγκλωβισμένης» σε μια διάφανη σφαίρα.