«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά!

Ένα κορυφαίο έργο για την αγάπη στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν.

«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά!

Ένα κορυφαίο έργο για την αγάπη στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν.

«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά! - εικόνα 1
Ζαν Ζιρωντού

Ο κριτικός θεάτρου και ακαδημαϊκός Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης μεταφράζει το βιβλίο «Σόδομα και Γόμορρα» του Ζαν Ζιρωντού από το πρωτότυπο κείμενο με τις εκδόσεις «Βακχικόν» να αναλαμβάνουν την παρθενική του κυκλοφορία στα ελληνικά.

Ο Ζαν Ζιρωντού γράφει το βιβλίο του «Σόδομα και Γόμορρα» εμπνευσμένος από την ομώνυμη «πόλη της ακολασίας» της Παλαιάς Διαθήκης, διατυπώνοντας την προσωπική του πρόταση για την αποφυγή της καταστροφής του κόσμου. Το βιβλίο άρχισε να γράφεται το 1939 και κυκλοφόρησε το 1943 μέσα στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής. Ο Ζαν Ζιρωντού, συγγραφέας γαλλικής καταγωγής ταξίδεψε στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συχνάζοντας σε φιλολογικά στέκια γνωρίζοντας διάφορους ανθρώπους των γραμμάτων, με το θεατράνθρωπο Λουί Ζουβέ να έχει τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω του βοηθώντας τον να βρει την κλίση του στο θέατρο. Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι η ανέφικτη τέλεια ένωση ενός ζευγαριού και πως μπορεί ο κόσμος να σωθεί μέσα από αυτήν. Στο βιβλίο «Σόδομα και Γόμορρα» εμφανίζεται από τον ουρανό ένας άγγελος να προειδοποιήσει ότι μόνο η αληθινή αγάπη ενός ζευγαριού θα μπορέσει να σώσει τον κόσμο από την ολοκληρωτική καταστροφή. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα σε ένα κλίμα σκοτεινό και απαισιόδοξο γεγονός φυσικό και αναπόφευκτο αν αναλογιστεί κανείς την περίοδο που είναι γραμμένο το βιβλίο.

«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά! - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
11/08/2022

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.