«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά!

Ένα κορυφαίο έργο για την αγάπη στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν.

«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά!

Ένα κορυφαίο έργο για την αγάπη στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν.

«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά! - εικόνα 1
Ζαν Ζιρωντού

Ο κριτικός θεάτρου και ακαδημαϊκός Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης μεταφράζει το βιβλίο «Σόδομα και Γόμορρα» του Ζαν Ζιρωντού από το πρωτότυπο κείμενο με τις εκδόσεις «Βακχικόν» να αναλαμβάνουν την παρθενική του κυκλοφορία στα ελληνικά.

Ο Ζαν Ζιρωντού γράφει το βιβλίο του «Σόδομα και Γόμορρα» εμπνευσμένος από την ομώνυμη «πόλη της ακολασίας» της Παλαιάς Διαθήκης, διατυπώνοντας την προσωπική του πρόταση για την αποφυγή της καταστροφής του κόσμου. Το βιβλίο άρχισε να γράφεται το 1939 και κυκλοφόρησε το 1943 μέσα στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής. Ο Ζαν Ζιρωντού, συγγραφέας γαλλικής καταγωγής ταξίδεψε στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συχνάζοντας σε φιλολογικά στέκια γνωρίζοντας διάφορους ανθρώπους των γραμμάτων, με το θεατράνθρωπο Λουί Ζουβέ να έχει τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω του βοηθώντας τον να βρει την κλίση του στο θέατρο. Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι η ανέφικτη τέλεια ένωση ενός ζευγαριού και πως μπορεί ο κόσμος να σωθεί μέσα από αυτήν. Στο βιβλίο «Σόδομα και Γόμορρα» εμφανίζεται από τον ουρανό ένας άγγελος να προειδοποιήσει ότι μόνο η αληθινή αγάπη ενός ζευγαριού θα μπορέσει να σώσει τον κόσμο από την ολοκληρωτική καταστροφή. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα σε ένα κλίμα σκοτεινό και απαισιόδοξο γεγονός φυσικό και αναπόφευκτο αν αναλογιστεί κανείς την περίοδο που είναι γραμμένο το βιβλίο.

«Σόδομα και Γόμορρα» για πρώτη φορά στα ελληνικά! - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.