«Misery»: Ένα μπεστ σέλερ πατάει σκηνή

Μία από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς, η Ρένη­ Πιττακή, θα ερμηνεύσει τον δύσκολο ρόλο της Άνι στο «Μisery», το συνταρακτικό μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ.

«Misery»: Ένα μπεστ σέλερ πατάει σκηνή

Μία από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς, η Ρένη­ Πιττακή, θα ερμηνεύσει στη σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια-­Βολανάκης τον δύσκολο ρόλο της Άνι στο «Μisery», το συνταρακτικό μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ (από 24/1).

«Misery»: Ένα μπεστ σέλερ πατάει σκηνή - εικόνα 1

Το διάσημο θρίλερ ανεβαίνει στη σκηνή σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά, με τη μεγάλη κυρία του θεάτρου Ρένη Πιττακή να ενσαρκώνει τον ρόλο της ψυχοπαθούς ηρωίδας που έπλασε ο Στίβεν Κίνγκ με σκοπό να μιλήσει για την τρέλα και τις κοινωνικές αντιλήψεις γύρω από αυτή. Μαζί της ο άξιος ηθοποιός Λάζαρος Γεωργακόπουλος.
Το έργο Το λογοτεχνικό bestseller του 1987 έγινε ακόμη πιο διάσημο μέσα από την ταινία του Ρομπ Ράινερ (1990), με την Κάθι Μπέιτς να κερδίζει το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου στον ρόλο της ανεξέλεγκτης, κοινωνικά απόβλητης και συναισθηματικά ανερμάτιστης Άνι. Στην Αθήνα η θεατρική του διασκευή ανέβηκε για πρώτη φορά το 2008, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους Αννέζα Παπαδοπούλου και Νίκο Ψαρρά.

«Misery»: Ένα μπεστ σέλερ πατάει σκηνή - εικόνα 2

Μια πρωταγωνίστρια ολκής Ο Κάρολος Κουν έχρισε πρωταγωνίστρια τη Ρένη Πιττακή ήδη από το 1967, στον «Γυρισμό» του Πίντερ, ο οποίος κατέβηκε­ εσπευσμένα λόγω Δικτατορίας­. Ηθοποιός βαθιάς ποιότητας, ανήσυχη, χαμαιλεοντική και ριψοκίνδυνη, έχει ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους του παγκόσμιου δραματολογίου, αναζητώντας πάντα το καινούργιο, το διαφορετικό. Πρόσφατα, τον περασμένο Νοέμβριο, μας εντυπωσίασε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, την ποιητική παράσταση «Υο-κι-χι. Το τραγούδι της αιώνιας θλίψης», ένα καθαρό έργο της ιαπωνικής παράδοσης του Θεάτρου Νο, το οποίο σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής, όπου έδωσε σκηνική υπόσταση στο πνεύμα της πριγκίπισσας Υο-κι-χι.

Η υπόθεση Η Άνι Γουίλκς, μια πρώην νοσοκόμα με πολύ... ιδιαίτερη αντίληψη περί προσφοράς στον πλησίον, ζει απομονωμένη σε ένα αγροτόσπιτο στο Κολοράντο. Όταν ο Πολ Σέλντον, διάσημος συγγραφέας μιας σειράς ρομαντικών μυθιστορημάτων εποχής με ηρωίδα τη Μίζερι, τραυματίζεται σοβαρά σε αυτοκινητικό ατύχημα στην περιοχή, η Άνι, η οποία δηλώνει φανατική αναγνώστριά του, τον διασώζει και τον μεταφέρει στο σπίτι της. Όταν συνέρχεται, καθηλωμένος στο κρεβάτι, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί από τη μέση και κάτω, αντιλαμβάνεται ότι η ψυχοπαθής σωτήρας του όχι μόνο έχει εμμονή με την ηρωίδα του, αλλά –δυστυχώς γι’ αυτόν– διαφωνεί ριζικά με την απόφασή του να τη «σκοτώσει» στο επόμενο βιβλίο...

Περισσότερες πληροφορίες

Misery

  • Θρίλερ
  • Διάρκεια: 140 '

Μια σχιζοφρενής νοσοκόμα φυλακίζει έναν τραυματισμένο συγγραφέα και τον πιέζει να γράψει το τελευταίο του μυθιστόρημα με βάση τη δική της βούληση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Δεσποινίς Μαργαρίτα" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Το Θέατρο Nous - Creative space θα φιλοξενήσει την "Δεσποινίδα Μαργαρίτα" της Θεατρικής Ομάδας Κωφών "Τρελά Χρώματα", ένα διαχρονικό έργο για την κατάχρηση της εξουσίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2026

Λίγες ακόμη ευκαιρίες για να δείτε την εμβληματική παράσταση 'Το Γάλα' στο Θέατρο Σταθμός

Η αντίστροφη μέτρηση για τη θεατρική παράσταση, που ολοκληρώνει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου τον (τρίτο κατά σειρά) χρόνο της στο Θέατρο Σταθμός, έχει ξεκινήσει.

Δύο κορυφαίες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανοίγουν το 2026

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει τη νέα χρονιά με δύο σπουδαίες παραγωγές: το εμβληματικό "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Γιώργου Κουμεντάκη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή και το "Μπεν και Ίμο" του Μαρκ Ρέιβενχιλ στην Εναλλακτική Σκηνή.

Τζούλη Τσόλκα & Φιλίππα Κουτούπα: "Το "Evelyn Evelyn" είναι μια ιστορία για το δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου"

Dark cabaret, σιαμαίες αδελφές και ζωντανή μουσική: το "Evelyn Evelyn" έρχεται στο θέατρο 104 ως μια σκοτεινή και απρόβλεπτη ιστορία ταυτότητας και αγάπης. Οι δύο πρωταγωνίστριες, Τζούλη Τσόλκα και Φιλίππα Κουτούπα, ανοίγουν τον κόσμο της παράστασης και μιλούν για όσα τις συγκινούν και τις αιφνιδιάζουν επί σκηνής.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Το 'Καθαροί, πια' πριν από το 'Cleansed'

Ποια ήταν η γνώμη του "α" για το πρώτο ανέβασμα του έργου της Σάρα Κέιν από τον Λευτέρη Βογιατζή; Και τι σχέση είχαν με αυτό ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Κωνσταντίνος Βήτα;

Λουκής Λάρας: Η συγκλονιστική ιστορία της Σφαγής της Χίου σε μια μουσική αφήγηση στο Θέατρο Ολύμπια

Το εμβληματικό έργο του Δημητρίου Βικέλα ζωντανεύει μέσα από την πρωτότυπη σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη, με τους Κώστα Μπερικόπουλο, Νίκο Ζιάζιαρη και Αλέξανδρο Μποτίνη.

Το 5ο βήμα

Σύγχρονο έργο για την ανδρική ταυτότητα και την απεξάρτηση, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια καλοδουλεμένη, ουσιαστική παράσταση με δύο δυνατές ερμηνείες. | Powered by Uber