Χριστούγεννα χωρίς «Grease» δεν γίνονται…

Με Nάντια Μπουλέ, Δήμο Αναστασιάδη, Ελένη Βαϊτσου, Πέτρο Κωστόπουλο και πολλούς άλλους ανεβαίνει το «Grease».

Χριστούγεννα χωρίς «Grease» δεν γίνονται…

Στενά τζιν, κολλητά μπλουζάκια, μαλλιά με γκλίτερ, κλος φουστάνια με ζώνες που σφίγγουν τη μέση δαχτυλίδι και στα ηχεία τραγούδια που λατρεύτηκαν και ακόμα μας ξεσηκώνουν όπως το «You’re the one that I want», το «Summer Nights» και το «Hopelessly Devoted to You». Το ’50s πάρτι που ξεκίνησε στο θρυλικό «Grease» δεν σταμάτησε ποτέ και φέτος έρχεται στο Passport του Κεραμεικού, από τις 22 Δεκεμβρίου. Mετά την επιτυχία του μιούζικαλ «Evita», o Δημήτρης Μαλισσόβας ξανασυναντά τη Νάντια Μπουλέ, παρέα με ένα δροσερό καστ ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών στο δημοφιλέστατο «Grease». Το νεανικό θεατρικό hit που έγραψε ιστορία στο Μπρόντγουεϊ ως μια από τις μακροβιότερες παραστάσεις έχει τη δύναμη να συγκινήσει τους σύγχρονους teenagers αλλά και τους παλιότερους φαν των Greasers, που έκαναν την εμφάνισή τους ως νεανική υποκουλτούρα τη δεκαετία του 1950 στις ΗΠΑ, αλλά έγιναν ευρύτερα γνωστοί μετά τη στιλιστική «υιοθέτησή» τους από τον «Επαναστάτη χωρίς αιτία» Τζέημς Ντιν και, αργότερα, από τον Τζον Τραβόλτα στην ομώνυμη ταινία.

Χριστούγεννα χωρίς «Grease» δεν γίνονται… - εικόνα 1

H θεατρική καριέρα του «Grease» των Τζιμ Τζέικομπς και Γουόρεν Κάσεϊ ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1972 στη Νέα Υόρκη. Έξι χρόνια αργότερα ο σκηνοθέτης Ράνταλ Κλάιζερ το μετέφερε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Τζον Τραβόλτα και την Ολίβια Νιούτον, αποσπώντας τέσσερις Χρυσές Σφαίρες. Η ιστορία πλέκεται γύρω από το ειδύλλιο ενός από τους δημοφιλείς μαθητές του λυκείου Ράιντελ, ο οποίος δεν θέλει να ομολογήσει στην παρέα του ότι είχε καλοκαιρινό ερωτικό ειδύλλιο με μια νεοφερμένη συμμαθήτριά του. Ζήστε τους έρωτές, τις αντιζηλίες, τις υστερίες και τη ζωντάνια των πιο κεφάτων νέων στο πιο εθιστικό feelgood μιούζικαλ όλων των εποχών.
Παίζουν οι: Νάντια Μπουλέ, Δήμος Αναστασιαδης , Ελένη Βαϊτσου, Δημήτρης Σαμόλης, Βασιλική Τρουφάκου, Άρης Πλασκασοβίτης, Ευγενία Σαμαρά, Νικόλας Αγγελής, Κρυστάλλια, Αναστάσιος Ράμμος, Ελισάβετ Σπανού, Κατερίνα Σούσουλα, Πάνος Μαλικούρτης και ο Ίαν Στρατής. Στο ρόλο του παρουσιαστή, special guest ο Πέτρος Κωστόπουλος. Φιλική συμμετοχή: Μάρω Κοντού. Την απόδοση στίχων υπογράφει η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και τη χορογραφία ο Νίκος Μαριάνος. Η μουσική διδασκαλία/διεύθυνση ορχήστρας είναι του Ανδρέα Κουρέτα, η σκηνογραφία του Πάρι Μέξη και τα κοστούμια της Γεωργίνας Γερμανού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Δεσποινίς Μαργαρίτα" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Το Θέατρο Nous - Creative space θα φιλοξενήσει την "Δεσποινίδα Μαργαρίτα" της Θεατρικής Ομάδας Κωφών "Τρελά Χρώματα", ένα διαχρονικό έργο για την κατάχρηση της εξουσίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2026

Λίγες ακόμη ευκαιρίες για να δείτε την εμβληματική παράσταση 'Το Γάλα' στο Θέατρο Σταθμός

Η αντίστροφη μέτρηση για τη θεατρική παράσταση, που ολοκληρώνει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου τον (τρίτο κατά σειρά) χρόνο της στο Θέατρο Σταθμός, έχει ξεκινήσει.

Δύο κορυφαίες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανοίγουν το 2026

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει τη νέα χρονιά με δύο σπουδαίες παραγωγές: το εμβληματικό "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Γιώργου Κουμεντάκη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή και το "Μπεν και Ίμο" του Μαρκ Ρέιβενχιλ στην Εναλλακτική Σκηνή.

Τζούλη Τσόλκα & Φιλίππα Κουτούπα: "Το "Evelyn Evelyn" είναι μια ιστορία για το δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου"

Dark cabaret, σιαμαίες αδελφές και ζωντανή μουσική: το "Evelyn Evelyn" έρχεται στο θέατρο 104 ως μια σκοτεινή και απρόβλεπτη ιστορία ταυτότητας και αγάπης. Οι δύο πρωταγωνίστριες, Τζούλη Τσόλκα και Φιλίππα Κουτούπα, ανοίγουν τον κόσμο της παράστασης και μιλούν για όσα τις συγκινούν και τις αιφνιδιάζουν επί σκηνής.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Το 'Καθαροί, πια' πριν από το 'Cleansed'

Ποια ήταν η γνώμη του "α" για το πρώτο ανέβασμα του έργου της Σάρα Κέιν από τον Λευτέρη Βογιατζή; Και τι σχέση είχαν με αυτό ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Κωνσταντίνος Βήτα;

Λουκής Λάρας: Η συγκλονιστική ιστορία της Σφαγής της Χίου σε μια μουσική αφήγηση στο Θέατρο Ολύμπια

Το εμβληματικό έργο του Δημητρίου Βικέλα ζωντανεύει μέσα από την πρωτότυπη σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη, με τους Κώστα Μπερικόπουλο, Νίκο Ζιάζιαρη και Αλέξανδρο Μποτίνη.

Το 5ο βήμα

Σύγχρονο έργο για την ανδρική ταυτότητα και την απεξάρτηση, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια καλοδουλεμένη, ουσιαστική παράσταση με δύο δυνατές ερμηνείες. | Powered by Uber