Η Μπιενάλε πάει Ομόνοια

Η Μπιενάλε της Αθήνας, που θα έχει το συμβολικό τίτλο ¨ΟΜΟΝΟΙΑ¨, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της τον Οκτώβριο του 2015 και -αντίθετα με το μοντέλο των Μπιενάλε- θα διαρκέσει για δύο ολόκληρα χρόνια.

Η Μπιενάλε πάει Ομόνοια

Η Μπιενάλε της Αθήνας, που θα έχει το συμβολικό τίτλο ¨ΟΜΟΝΟΙΑ¨, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της τον Οκτώβριο του 2015 και -αντίθετα με το μοντέλο των Μπιενάλε- θα διαρκέσει για δύο ολόκληρα χρόνια.

Η Μπιενάλε πάει Ομόνοια - εικόνα 1

Στην πρώτη εκδήλωση παρουσίασης της Μπιενάλε που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων θα παραστεί και θα μιλήσει η Πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας, πρόεδρος του European Cultural Foundation, το οποίο πρόσφατα βράβευσε την Μπιενάλε της Αθήνας με το 2015 ECF Princess Margiet Award for Culture για τη συμβολή της στον πολιτισμό και το ρόλο της στη δημιουργία μιας ανοιχτής, δημοκρατικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας, η Μπιενάλε της Αθήνας διοργανώνει έκθεση, η οποία θα φιλοξενήσει στο ιστορικό κτίριο Μπάγκειον της Ομόνοιας δύο εικαστικές δημιουργίες του Νίκου Κεσσανλή και της εικαστικής ομάδας Under Construction Group.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Βένια Δημητρακοπούλου "σμιλεύει τον έρωτα" στην γκαλερί Κουρντ

Από τα ηχητικά έργα και το βίντεο με την άυλη υπόσταση, μέχρι τις σχεδιασμένες με σινική μελάνη δίνες, τις γραμμές, τις λέξεις, τα χειρόγραφα κείμενα και τις γλυπτικές μορφές σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, περικλείουν χνάρια μιας αυτοενδοσκόπησης και αναπόλησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

"Colors & Minds": Το βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ γίνεται έκθεση

Το πρόγραμμα αξιοποίησε την τέχνη ως δίαυλο επικοινωνίας, για την κατανόηση και την αποδοχή του κόσμου γύρω μας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο φιλικής για όλους.

"Τα παιχνίδια του ΤΗΛΕΜάΧΟΥ": Ο κόσμος της Ιλιάδας και της Οδύσσειας σε μια πρωτογενή σύλληψη

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η νέα έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή.

Ο Όμαρ Ζαφάρ κάνει "Ζωγραφική πέρα από τη Ζωγραφική"

Ο καλλιτέχνης προσκαλεί τον θεατή να ενωθεί με τα έργα για να γιορτάσει τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης, να εμπνεύσει, να προκαλέσει και να σφυρηλατήσει συνδέσμους που αντηχούν μεταξύ των πολιτισμών και των γενεών.

Επιστημονικές συναντήσεις στο ΕΑΜ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Διαβάσαμε τα διηγήματα του Θεοδόση Μίχου

Η συλλογή διηγημάτων "Ένα για το δρόμο" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι το τρίτο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Θεοδόση Μίχου.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Δείτε τι ετοιμάζουν τα μουσεία της πόλης

Τα μουσεία ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο στις 18/5, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.