Μπορεί το σικάτο κτίριο της δεκαετίας του ’20 με τη θεατρική αύρα, τον καταπράσινο κήπο και τη μαξιμαλιστική 60s και 70s διακόσμηση να αποπνέει κάτι παριζιάνικο, η κουζίνα του «Artisanal», όμως, βγάζει πιάτα άκρως ελληνικά. Ξεκινώντας με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες μικρών τοπικών παραγωγών, ο Δημήτρης Δημητριάδης που ηγείται της κουζίνας έχει σχεδιάσει πρωτότυπα, δημιουργικά πιάτα που συνδυάζουν γνώριμες γεύσεις με σύγχρονες τεχνικές. Εξ ολοκλήρου ανανεωμένο, το μενού περιλαμβάνει νεωτερισμούς όπως η φέτα μπουγιουρντί με βρώσιμο φύλλο ασημιού, οι γαρίδες Κοιλάδας ταρτάρ με χειροποίητες μακαρούνες και το κοτόπουλο με πατάτες ψητές στη στάχτη και κρεμμυδάκια μαγειρεμένα σε σαντορινιά μπίρα ή η χορτόπιτα με ζαγορίσιο φύλλο και άγρια χόρτα φρικασέ. Στο ίδιο ύφος και τα επιδόρπια, με κλασικές γεύσεις, όπως η πορτοκαλόπιτα, το εκλέρ και η σοκολατίνα, δοσμένες μέσα από μια εντελώς φρέσκια ματιά, με απρόσμενα υλικά και πρωτότυπους συνδυασμούς. Ιδανική συνοδεία για το δείπνο, η πλούσια λίστα με αλκοολούχα και μη κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί η Δήμητρα Αντωνακοπούλου.
Tip: Η κουζίνα του «Artisanal» παραμένει ελληνική όλη μέρα, σερβίροντας αλμυρά και γλυκά πρωινά, συνοδεία καφέ, το πρωί και ανάλαφρα πιάτα το μεσημέρι.
Βόρεια Προάστια - Κηφισιά
Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Τηλ. 2108086111, 6936144744
Site: http://www.artisanal.gr
Facebook: https://www.facebook.com/ARTISANAL-766057460098456