Με μοντέρνο αέρα να πνέει στη σικάτη του σάλα, το «Μανιτάρι» συνεχίζει το δρόμο του στην comfort πλευρά της κομψής ελληνικής κουζίνας, όπως τη μεταγράφει στο πιάτο ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης, σχεδιάζοντας το μενού του με βάση τις εκλεκτές πρώτες ύλες που εντάσσει στη φαρέτρα του ο ανήσυχος ιδιοκτήτης Γιάννης Ζιάγκας. Παιχνιδιάρικα πιάτα, όπως οι κροκέτες από παλαιωµένη γραβιέρα µε παντζάρια και κρέµα πορτοκάλι ή τα τραγανά dumplings με κοκκινιστή ουρά μόσχου, καπνιστή mousse τζατζίκι και πίκλες κρεμμυδιού, θέτουν το δημιουργικό στίγμα της κουζίνας που εκτελεί με ακρίβεια ο head chef Λεωνίδας Πατσιούκας, ενώ προτάσεις όπως το κλασικό πια «παστίτσιο» με μοσχαρίσια γλυκάδια και αφράτη μπεσαμέλ ή το ριζότο-«λαχανοντολμάς», με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, αβγολέμονο και ζωμό λάχανο-περγαμόντο αναδεικνύουν τη μαγειρική λεπτότητα ενός εστιατορίου με σταθερή παρουσία στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.
Tip: Οι καταπράσινες βεράντες του «Μανιταριού», τριγυρισμένες από δενδρώδη φυτά, βότανα και μυρωδικά, μπαίνουν σε λειτουργία όποτε το επιτρέπει ο καιρός, για μια μοναδική, al fresco εστιατορική εμπειρία.
Ανατολική Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά - Νέα Κρήνη - Αρετσού
Θ. Σοφούλη 57
Τηλ. 2310/415289
Site: http://www.to-manitari.gr
Facebook: https://www.facebook.com/manitarirestaurant