Το «Cove Paros» είναι η πιο ντιζαϊνάτη άφιξη στο νησί 03/09/2021

Ενισχύοντας το νέο ρεύμα των μεσαίας δυναμικής πολυτελών ξενοδοχείων με ιδιαίτερο ντιζάιν και παροχές που ανοίγουν τα τελευταία καλοκαίρια στην Πάρο, το «Cove Paros» https://coveparos.gr/ έκανε την εμφάνισή του στον μικρό κόλπο των Αγίων Αναργύρων, σε κοντινή απόσταση από τη Νάουσα. Οι 40 σουίτες του και οι 5 οικογενειακές σουίτες με ιδιωτική πισίνα απλώνονται σε χαμηλά γεωμετρικά κτίρια και μπάνγκαλοουζ σε έκταση 20 στρεμμάτων και κάνουν αμέσως αίσθηση. Ειδικά ο περιβάλλων χώρος, παρόλο που όταν αναπτυχθούν περισσότερο τα φυτά θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, εντυπωσιάζει με την μίνιμαλ αισθητική του που συνδυάζει το άρωμα Κυκλάδων με μια δόση ήρεμου εξωτισμού: καλαμιές, πέτρα, τσιμεντοκονία σε γήινα χρώματα, πολυτελή έπιπλα lounge λογικής, ιδιαίτερα φυτά που ανεμίζουν στο βορεινό αεράκι, όλα συνθέτουν ένα ανεπιτήδευτο περιβάλλον πολυτελούς χαλάρωσης. Εσωτερικά οι πολύ άνετες σουίτες έχουν σύγχρονη ξενοδοχειακή αισθητική με καλές παροχές, ενώ διαθέτουν καθιστικό σε αυλές ή βεράντες.

banner

Η Γιούλη Παπαϊωάννου, ιδιοκτήτρια του «Cove Paros» γνωρίζει τον ξενοδοχειακό χώρο, έχοντας ήδη πάρει το βάπτισμα με το «The Bay Hotel & Suites» στην Ζάκυνθο, και έχει κάνει μια επένδυση που προτείνει κάτι καινούργιο στο νησί για τους high spenders επισκέπτες από το εξωτερικό και την Ελλάδα που το τίμησαν μαζικά από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του. Παράλληλα, στήνοντας ένα ιδιαίτερο σκηνικό στην πισίνα με τα καθιστικά που περιβάλλονται από νερό και τις αναπαυτικές μίνιμαλ ξαπλώστρες-κρεβάτια, και βέβαια δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία και το bar, σε επιμέλεια του Γκίκα Ξενάκη του σταθερά βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας «Aleria», και του Βασίλη Κυρίτση του «The Clumsies», αντίστοιχα, προσέλκυσε επισκέπτες και επώνυμους φαν του νησιού εκτός ξενοδοχείου. Τόσο η πισίνα όσο και η παραλία είναι ανοιχτά και σε εξωτερικούς επισκέπτες.

Το πολύ ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Raδa» με ιδιαίτερο ντιζάιν στο ύφος του ξενοδοχείου συνδυάζει θέα στη θάλασσα αλλά και προστασία από τους ανέμους, ενώ ο head chef Δανιήλ Παπατριανταφύλλου και ο οινοχόος και επί της υποδοχής Ευστάθιος Τσώκος κρατούν ψηλά τον πήχη της όλης εμπειρίας. Η αρχή γίνεται με χαρουπόψωμο και λαδένια που έρχονται όμορφα σερβιρισμένα πάνω σε μεγάλους δίσκους στρωμένους με όσπρια, προδιαθέτοντάς μας από την αρχή για το comfort ύφος της όλης εμπειρίας. Το μενού χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες (Raw/ Greens/ Mezze/ Fire) και περιλαμβάνει signature πιάτα του Ξενάκη, όπως ο άψογα ψημένος μπακαλιάρος με παντζάρια, χόρτα και πατάτες, κοσμοπολίτικες ωμές παρασκευές, όπως το σεβίτσε με τσιπούρα ντομάτα και αλμυρίκια ή το λαβράκι y-ouzo με μοσχολέμονο, αγγουράκι και τσίλι, αλλα και comfort πιάτα, όπως τα πολύ πετυχημένα βλήτα στη σχάρα με κολοκυθάκια, σκορδαλιά αμυγδάλου και μάραθο και πολλές προτάσεις σε κλασικούς ελληνικούς μεζέδες.

banner

Παράλληλα με τις ενδιαφέρουσες επιλογές της λίστας κρασιών προτείνονται και κοκτέιλ με τη σφραγίδα του Κυρίτση, όπως τα πειραγμένα classics Reverse Manhattan με σέρι, μπέρμπον, βερμούτ και bitters εσπεριδοειδών ή η Red Paloma με λευκή τεκίλα, lime, cherry soda και αλάτι Earl Grey. Συνολικά μια ξεχωριστή πρόταση που έχει τα φόντα να εξελιχθεί περαιτέρω στο μέλλον.

«Cove Paros», Παραλία Αγίων Αναργύρων, Νάουσα Πάρου, 2284028576, https://coveparos.gr/

Δέσποινα Ζευκιλή

banner
banner