Michelin γεύματα σε low budget τιμές 02/09/2021

Ανοίγουμε τη βίβλο της γεύσης και σταμπάρουμε στο χάρτη της Ευρώπης 4+1 βραβευμένες διευθύνσεις όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε αστεράτα πιάτα χωρίς να σπάσουμε τον κουμπαρά μας.

banner

«Kitchen W8» Μεγάλη Βρετανία

Στη γεμάτη πολιτισμό και τέχνη γειτονιά του Σάουθ Κέσινγκτον στο Λονδίνο, το βραβευμένο με ένα αστέρι εστιατόριο του Mark Kempson εμπνέεται από τη γεωργική και κυνηγετική παράδοση των Βρετανών για τα εναλλασσόμενα μενού του, εκ των οποίων το set menu τριών πιάτων κυμαίνεται στη γειτονιά των 35 ευρώ.


https://www.kitchenw8.com/

«Le Calandre», Ιταλία

Στο Ρουμπάνο της Παντόβας ο Massimiliano Alajmo, που στα 28 του έγινε ο νεότερος τριάστερος σεφ στον κόσμο, σερβίρει πιάτα σπουδαίας καλλιτεχνικής ευαισθησίας και τεχνικής ακρίβειας που, με 225 ευρώ στο μενού 9 πιάτων, ή 150 ευρώ για επιλογές τριών πιάτων από τα degu, είναι ο φθηνότερες τριάστερες γεύσεις της Ευρώπης.

https://guide.michelin.com/en/veneto/rubano/restaurant/le-calandre

banner

«Hostellerie La Montagne», Γαλλία

Ευέλικτο και οικονομικό, το βραβευμένο με ένα αστέρι εστιατόριο του σεφ Jean Baptiste Natali στο γραφικό χωριό Colombey-les-Deux-Eglises (τελευταία κατοικία του Σαρλ ντε Γκολ) είναι το φθηνότερο μισελενάτο εστιατόριο στον κόσμο, αφού σερβίρει συνδυασμό ορεκτικού και κυρίως, ή κυρίως και επιδορπίου στην τιμή των 20 ευρώ, ενώ το Menu de terroir, που διαμορφώνεται καθημερινά, κοστίζει μόλις 23,50 ευρώ.

https://guide.michelin.com/en/grand-est/colombey-les-deux-glises/restaurant/hostellerie-la-montagne

«Edvard», Αυστρία

Ανάμεσα στις πολλές προτάσεις εστίασης του «Palais Hansen Kempinski» στη Βιέννη, η βραβευμένη με ένα αστέρι κουζίνα του Thomas Pedevilla στο «Edvard» είναι η πιο λαμπερή, με το business lunch τριών πιάτων, που περιλαμβάνει σούπα, σνίτσελ, γλυκό και εσπρέσο, να τιμολογείται στα 22 ευρώ.

https://guide.michelin.com/en/vienna/wien/restaurant/edvard

«Varoulko Seaside», Ελλάδα

Δεν χρειάζεται να ετοιμάσετε βαλίτσα γι' αυτό εδώ, αρκεί να πεταχτείτε μέχρι τον Πειραιά για να δοκιμάσετε τις βραβευμένες με ένα αστέρι γεύσεις του Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος, με τις ελληνικές θάλασσες ως βασικό προμηθευτή, σερβίρει ευρηματικά πιάτα που σε συνδυασμό ορεκτικού και κυρίως δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ.

https://varoulko.gr/

Ιωσήφ Πρωϊμάκης