7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον Updated 27/09/2020

Μεθυστικές ιδέες σε όλη την ορεινή Ελλάδα που δίνουν προτάσεις για φυσιολατρικές και low budget εκδρομές με φόντο την φύση στα καλύτερά της.

banner

Μέτσοβο

Χτισμένο αμφιθεατρικά στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου πάνω από τον Μετσοβίτικο ποταμό, σε υψόμετρο 1.200 μ., το βλάχικο κεφαλοχώρι συνδυάζει οινική κουλτούρα, πληθωρικές γεύσεις και πολιτιστικές διαδρομές. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Νάουσα

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας, στις ανατολικές παρυφές του Βερμίου, με μεγάλη παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποιία –και με σημαία το Ξινόμαυρο, που καλλιεργείται στους αμπελώνες της–, διαθέτει σήμερα πολλά επισκέψιμα οινοποιεία, ιδανική αφορμή για εξορμήσεις για τους λάτρεις του κρασιού. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

banner

Δράμα

Παρθένα δάση και σπήλαια που όμοιά τους δεν θα βρείτε αλλού στην Ελλάδα, τεχνητές λίμνες κι επιβλητικοί καταρράκτες, διαδρομές σε κάποια από τα πιο δυναμικά οινοποιεία της χώρας, αλλά και κινητικότητα στον ξενοδοχειακό τομέα κάνουν τη Δράμα μια ξεχωριστή επιλογή. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Γουμένισσα

Ο συνδυασμός τοπίου, κρασιού, μακεδονίτικης κουζίνας και φιλοξενίας κάνουν την πόλη με τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια, τα άφθονα νερά και τα δείγματα προβιομηχανικής αρχιτεκτονικής ανερχόμενο προορισμό για εναλλακτικές, φυσιολατρικές αποδράσεις. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Φλώρινα

Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, οι έξι λίμνες της Φλώρινας, τα επισκέψιμα οινοποιεία και η γαστρονομική κουλτούρα του Αμύνταιου και της Βεγορίτιδας κάνουν την περιοχή έναν από τους πιο δημοφιλής ορεινούς προορισμούς της Μακεδονίας. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Νεμέα

Ο ξεχωριστός συνδυασμός της οινοποιίας και του σημαντικούς αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας κάνουν την περιοχή ιδανική για μια φθινοπωρινή, ακόμη και μονοήμερη εκδρομή, ενώ συνδυάζεται ωραία και με τα ορεινά της Κορινθίας. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Μαντινεία

Από το βραβευμένο νέο μουσείο της Τεγέας, της σημαντικότερης πόλης της Αρκαδίας στην αρχαιότητα, και το εύφορο οροπέδιο της Μαντίνεια με τα πολυβραβευμένα κρασιά αλλά και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, η πύλη της Αρκαδίας έχει το δικό της ενδιαφέρον και αξίζει την προσοχή μας πριν προχωρήσουμε προς το βαρύ πυροβολικό Βυτίνα-Στεμνίτσα-Δημητσάνα. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.