5 φεστιβάλ για… να φτιάξεις βαλίτσα 17/06/2011

Ιδιαίτερα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα μας δίνουν αφορμή για ταξίδι.

banner

Πάρος insider

Αλλιώς γνωρίζεις έναν τόπο όταν σε οδηγούν οι ντόπιοι. Σ’ αυτή την ιδέα βασίζεται το τριήμερο «Διαδρομές στη Μάρπησσα» της Πάρου (19-21/8). Οι χωριανοί θα σας ξεναγήσουν στα παραδοσιακά σπίτια και τα μουσεία τους, θα σας μιλήσουν για μνήμες παλιών επαγγελμάτων και θα σας καλωσορίσουν σε γλέντια με ζωντανή μουσική (www.stimarpissa.gr).

Παραμύθια στην Τζια

Η Γιορτή Παραμυθιών επιστρέφει στην Τζια (2-10/7) με θέμα θαλασσινό και ραντεβού υπαίθριο: στην παραλία του Οτζιά, στο λατομείο του Ορκού και στον Άγιο Συμεών, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Η «αυλαία» ανεβαίνει στις 25/6 στις Ποίσσες με αφηγήσεις ευτράπελων ιστοριών γύρω από τις φωτιές του Κλήδονα (www.e-mythos.eu).

banner

Κλασική… Σύρος

«Τραβιάτα» αλλά και Ολυμπία Δουκάκη στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, «Carmina Burana» κάτω από τ’ αστέρια, θρησκευτική μουσική στον Άγιο Νικόλαο. Εναρμονισμένο με τη σοφιστικέ Ερμούπολη, το Φεστιβάλ Αιγαίου (12-25/7) μας επιφυλάσσει πάντα διεθνείς μετακλήσεις και σημαντικές πρεμιέρες – φέτος το μπαλέτο «Medea’s Choice» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη (www.festivaloftheaegean.com).

Κάλυμνος για δύτες

Το Καταδυτικό Φεστιβάλ (18-24/6) στην παραλία Θέρμα με τα ζεστά ιαματικά νερά σας περιμένει για δωρεάν μαθήματα και αγώνες κατάδυσης με σκανταλόπετρα, εκπαίδευση σε αγωνίσματα άπνοιας, αυτόνομες και ελεύθερες καταδύσεις και έναν διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας (www.kalymnos-hotels.com).

Πάρτι στον Αλιάκμονα

Πάρε το αντίσκηνο και φύγαμε προς Βορρά. Θα πιάσουμε σκιά κάτω από τα δέντρα, θα ρίξουμε βουτιές στον Αλιάκμονα και τα βράδια θα τη βγάζουμε τραγουδώντας παρέα με τους Κατσιμιχαίους, τους Locomondo, τον Σταρόβα και τον Μαχαιρίτσα. Το River Party ξαναχτυπά 3-7/8, για 33η χρονιά στο Νεστόριο της Καστοριάς (www.riverparty.org).