Κούλουμα εξπρές 03/03/2011

Καρναβαλικό ski ή σαρακοστιανό τραπέζι δίπλα στη θάλασσα; Το σκεφτήκαμε πολύ πού να πεταχτούμε φέτος για το χαρταετό ή για μια εύκολη μονοήμερη και βάλαμε τρεις εναλλακτικές στην… κληρωτίδα.

Παραδοσιακά σε Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους

Οι καρναβαλικές παρελάσεις, τα πάρτι και τα σατιρικά δρώμενα του τύπου «Μαζί τα φάγαμε» δίνουν και παίρνουν τέτοιες μέρες στη γνωστή λουτρόπολη και στο έτερον μέλος του καλλικρατικού δήμου, τους Αγίους Θεοδώρους. Είσαι να την κάνουμε και να απολαύσουμε και το spa μας οικονομικά στο ανακαινισμένο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου; Ή έστω ένα καλό σαρακοστιανό γεύμα στο «Ριγάνι»... Στο www.clag.gr υπάρχει όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πάντως την Καθαρά Δευτέρα ετοιμάζονται στους Αγίους Θεοδώρους για Βλάχικο Γάμο, στην Περαχώρα καίνε τη Σαραντούλα και χορεύουν την Τράτα, κι αν θέλετε κι άλλο, έχει χορό της Τράτας και το απόγευμα στο Λουτράκι.

Ψαροκατάσταση στη Νέα Λάμψακο

Βάλτε το χαρταετό στο αυτοκίνητο, φορέστε μάσκα και κάντε όρεξη για ψαρομεζεδάκια, ένεκα της ημέρας. Στρίψτε από την εθνική προς Χαλκίδα μεριά και παρκάρετε στη Νέα Λάμψακο. Αφού πετάξετε χαρταετό δίπλα στο κύμα, αράξτε στα ταβερνάκια για να τιμήσετε τα Κούλουμα. Στον «Μπάτη» για φούσκες, πίνες, αχινούς και φρέσκα ψάρια ψημένα με μαστοριά (2221025060), στον «Κώστα» με το μικρό τζάκι για γαρίδες σαγανάκι, στρόμπια και καλαμαράκια τηγανητά (2221074272), στο «Φύκι» για νόστιμα τηγανόψωμα και ποικιλία σε φρέσκα ψάρια (2221021444) και στον «Καπετάνιο» για θαλασσινούς μεζέδες και ουζάκι (2221028191).

Λευκά κούλουμα στα Καλάβρυτα

Μέρες που είναι, να μην κατεβούμε τη «Στύγα» μασκαρεμένοι; Απ’ ό,τι ακούσαμε, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων θα είναι πλήρως συντονισμένο στο κλίμα των ημερών. Ακριβώς τι μας ετοιμάζουν για την Καθαρά Δευτέρα δεν είχε φιξαριστεί τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά αν μπορείτε να κάνετε την απόδραση τετραήμερη ή να γράψετε περισσότερες από μία μονοήμερες εκδρομές στον Χελμό, σημειώστε ότι για τέσσερις ημέρες (Παρασκευή-Κ. Δευτέρα) γιορτάζουν τα εγκαίνια του μεγαλύτερου Snow Park στην Ελλάδα, με νυχτερινό σκι την Παρασκευή, για να ρολάρετε στις πίστες μέχρι τις 9.30 μ.μ., και διαγωνισμό σκι και snowboard την Κυριακή, οπότε το χιονοδρομικό θα λειτουργήσει μέχρι τη δύση του ηλίου.

Βούλα Ακριβάκη

Ιωάννα Γκομούζα